Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на V звичайну неділю, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на V звичайну неділю, рік В (РКЦ)

  • 10 лютого 2019, 00:30

Римо-католицький календар
V звичайна неділя, рік В

Перше читання
Іс 6, 1-2а. 3-8

Читання з Книги пророка Ісаї

Того року, коли помер цар Уззія, бачив я Господа, що возсідав на високому і піднесеному престолі; поли його риз наповнювали храм. Довкола Нього стояли серафими. Кожен мав по шість крил.
І кликали один до одного: «Свят, Свят, Свят Господь Саваот; вся земля повна Його слави!» Підвалини порогу хитались від голосу того, хто волав, а дім наповнився димом.
І я сказав: «Горе мені! Пропав я! Бо я людина з нечистими устами, і живу я між людьми з нечистими устами, мої ж очі бачили Царя, Господа Воїнств».
І підлетів до мене один із серафимів з жевріючою вуглиною у руці, яку він узяв його щіпцями з жертовника. Він приторкнувся нею до моїх уст і мовив: «Ось приторкнулось оце до твоїх уст і взято від тебе твою беззаконність, і зник гріх твій».
Тоді почув я голос Господній, що говорив: «Кого б Мені послати? Хто Нам піде?» 
І сказав я: «Ось я, пошли мене!»

Слово Боже //

Псалом респонсорійний
Пс 138 (137), 1-2а. 2бв-3. 4-5. 7в-8 (П.: пор. 1в)

З ангельським хором Господа прославлю
або: Перед ангелами буду Тобі, Господи, співати

Прославлятиму Тебе від усього мого серця, *
бо Ти вислухав слова уст моїх , Боже. 
Перед ангелами буду Тобі співати, *
поклонюся до Твого святого храму.

І прославлю Твоє Ім’я †
за Твою милість і Твою правду, *
бо Ти звеличив понад усі імена своє слово.
Того дня, коли я закличу до Тебе, †
Ти до мене відізвися: *
Ти наділиш силою мою душу.

Нехай всі царі землі Тебе, Господи, прославлять, *
бо вони слова Твоїх уст чули;
тож нехай співають на дорогах Господніх, *
бо велика слава Господня!

Ти спасеш мене правицею своєю. *
Господь розплатиться за мене!
Господи, навіки Твоя милість; *
не покинь рук своїх діло!

Друге читання
1 Кор 15, 1-11 (довше

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до корінтян

Нагадую вам, брати, Євангеліє, яке я вам сповістив, яке ви при­йняли, в якому стоїте і яким спасаєтеся, коли дотри­­мує­те слово таким, яким я вам його сповістив; якщо ж ні, – ви повір­и­ли надаремно.
Найперше я вам передав те, що й прийняв, що Христос, згідно з Писанням, помер за наші гріхи, і Він був похований, і третього дня воскрес, згідно з Писанням; і з’явився Кифі, тоді Дванад­цятьом; після того Він з’явився одно­час­но понад п’ятистам братам, з яких багато хто живе ще й донині, а деякі спочили. Пізніше з’явився Якову, а тоді – всім апостолам; останньому зі всх з’явився і мені, – наче якомусь викидню.
Адже я найменший з апостолів, не­достойний називатися апосто­­лом, оскільки я переслідував Божу Цер­кву. Та благодаттю Божою я є тим, ким є. Його благодать, що в мені, не була марною, бо я трудився більше за них усіх; втім, не я, а Божа бла­го­дать, що була зі мною. Тож чи я, чи вони, але ми так проповідуємо, і так ви повірили.

Слово Боже

або коротше
1 Кор 15, 3-8. 11

Брати! Найперше я вам передав те, що й прийняв, що Христос, згідно з Писанням, помер за наші гріхи, і Він був похований, і третього дня воскрес, згідно з Писанням; і з’явився Кифі, тоді Дванад­цятьом; після того Він з’явився одно­час­но понад п’ятистам братам, з яких багато хто живе ще й донині, а деякі спочили. Пізніше з’явився Якову, а тоді – всім апостолам; останньому зі всх з’явився і мені, – наче якомусь викидню.
Тож чи я, чи вони, але ми так проповідуємо, і так ви повірили.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мт 4, 19

Алілуя, алілуя, алілуя

Ідіть за Мною,
і ловцями людей зроблю вас.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 5, 1-11

Читання святого Євангелія від Луки

Того часу, коли натовп тіснив Ісуса і слухав Боже слово, а Він стояв біля Генісаретського озера, то побачив два причалені до берега човни. Рибалки, зійшовши з них, полоскали сіті. Увійшовши до одного з човнів, який належав Симонові, попровис його трохи відплисти від землі. Він же сів і навчав натовпи з човна.
Коли ж перестав промовляти, Він сказав до Симона: «Відпливи на глибину і закинь ваші сіті для риболовлі!» А Симон у відповідь сказав: «Наставнику, цілу ніч  трудившись, ми нічого не піймали, та за словом Твоїм закину сіті!» І, зробивши це, вони наловили силу-силенну риби, аж їхні сіті поча­ли рватися. Тож вони дали знак товаришам у дру­гому човні, щоби прийшли їм допомогти. І вони прийшли й на­пов­­нили обидва човни, так що ті ста­ли потопати.
Побачивши це, Симон-Петро при­­пав до колін Ісуса, промов­ля­ю­чи: «Відійди від мене, бо я грішний чо­ловік, Господи!» Бо від ловлі риби, яку вони піймали, подив охопив його й усіх, хто був з ним, також і Якова, й Йоана, синів Зеведеєвих, які були спільниками Симона.
І сказав Ісус Симонові: «Не бій­ся – відтепер ти будеш ловити людей!» І, витягнувши човни на землю, вони, покинувши все, пішли слідом за Ним.

Слово Господнє

Переглядів 1 547
Додати коментар

Послання Богородиці, 13 червня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Перед річницею об’явлень закликаю вас, парафіяни: моліться більше і нехай ваша молитва буде знаком віддання Богу. Дорогі діти, знаю, що ви всі втомлені; ні, не вмієте віддатися Мені. Повністю віддайтеся Мені в ці дні! Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)