Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на V звичайну неділю(РКЦ)

Літургійні читання на V звичайну неділю(РКЦ)

  • 06 лютого 2016, 18:00

 

Перше читання

Іс 6, 1-2а. 3-8

Читання з Книги пророка Ісаї

Того року, коли помер цар Уззія, бачив я Господа на високім і піднесенім престолі; поли його риз наповнювали храм. Над ним стояли серафими. Кожен мав по шість крил. І кликали один до одного: «Свят, Свят, Свят Господь Сил; вся земля повна Його слави!» Підвалини порогу хитались від того гомону, а дім став повен диму. І я сказав: «Горе мені! Пропав я! Бо я людина з нечистими устами, і живу я між людьми з нечистими устами, мої ж очі бачили Царя, Господа Сил». І підлетів до мене один із серафимів з жевріючою вуглиною у руці, який взяв його кліщами з жертовника. Він приторкнувся ним до моїх уст і мовив: «Приторкнулось оце до твоїх уст і взято від тебе твою беззаконність, і зник гріх твій». Тоді почув я голос Господній, що говорив: «Кого б Мені послати? Хто Нам піде?»  І сказав я: «Ось я, пошли мене!»

Слово Боже


Псалом респонсорійний

Пс 138, 1-2а. 2бв-3. 4-5. 7в-8

З ангельським хором Господа прославлю

Прославлятиму Тебе від усього мого серця, *
перед ангелами буду Тобі співати,
бо Ти вислухав слова моїх уст, Боже. *
Поклонюся до Твого святого храму.

І прославлю Твоє Ім’я за Твою милість і Твою правду, *
бо Ти понад усе звеличив своє Ім’я, своє слово.
Того дня, коли я закличу до Тебе, Ти до мене відізвися: *
Ти наділиш силою мою душу.

Нехай всі царі землі Тебе, Господи, прославлять, *
бо вони слова Твоїх уст чули;
Тож нехай співають на дорогах Господніх, *
бо велика слава Господня!

Ти спасеш мене правицею своєю. *
Господь розплатиться за мене!
Господи, навіки Твоя милість; *
не покинь рук своїх діло!


Друге читання

1 Кор 15, 1-11 (довше) або 15, 3-8. 11 (коротше)

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до корінтян

Нагадую вам, брати, Євангеліє, яке я вам сповістив, яке ви при­йняли, в якому стоїте і яким спасаєтеся, коли дотри­­мує­те слово таким, яким я вам його сповістив; якщо ж ні, – ви повір­и­ли надаремно. Найперше я вам передав те, що й прийняв, що Христос, згідно з Писанням, помер за наші гріхи, і Він був похований, і третього дня воскрес, згідно з Писанням; і з’явився Кифі, тоді Дванад­цятьом; після того Він з’явився одно­час­но понад п’ятистам братам, з яких багато хто живе ще й донині, а деякі спочили. Пізніше з’явився Якову, а тоді – всім апостолам; нарешті з’явився і мені, – наче якомусь недоноскові. Адже я найменший з апостолів, не­достойний називатися апосто­­лом, оскільки я переслідував Божу Цер­кву. Та благодаттю Божою я є тим, ким є. Його благодать, що в мені, не була марною, бо я трудився більше за них усіх; втім, не я, а Божа бла­го­дать, що була зі мною. Тож чи я, чи вони, але ми так проповідуємо, і так ви повірили.

Слово Боже


Або коротше

Брати! Найперше я вам передав те, що й прийняв, що Христос, згідно з Писанням, помер за наші гріхи, і Він був похований, і третього дня воскрес, згідно з Писанням; і з’явився Кифі, тоді Дванад­цятьом; після того Він з’явився одно­час­но понад п’ятистам братам, з яких багато хто живе ще й донині, а деякі спочили. Пізніше з’явився Якову, а тоді – всім апостолам; нарешті з’явився і мені, – наче якомусь недоноскові. Тож чи я, чи вони, але ми так проповідуємо, і так ви повірили.

Слово Боже


Спів перед Євангелієм

Мт 4, 19

Алілуя, алілуя, алілуя

Ідіть за Мною,
і ловцями людей зроблю вас.

Алілуя, алілуя, алілуя


Євангеліє

Лк 5, 1-11

Читання святого Євангелія від Луки

Того часу, коли натовп, аби слухати Боже слово, тіснив Ісуса, а Він стояв біля Генісаретського озера, то побачив два причалені до берега човни. Рибалки, відійшовши від них, полоскали сіті. Увійшовши до одного з човнів, який належав Симонові, велів йому трохи відплисти від берега. Він сів і навчав людей з човна. Коли ж перестав навчати, Він промовив до Симона: «Відпливи на глибину і закинь сіті для риболовлі!» А Симон у відповідь сказав: «Наставнику, цілу ніч ми трудилися, але нічого не піймали, та за словом Твоїм закину сіті!» І, зробивши це, вони наловили дуже багато риби, аж їхні сіті поча­ли рватися. Тож вони дали знак товаришам у дру­гому човні, щоби прийшли їм допомогти. І вони прийшли й на­пов­­нили обидва човни, так що ті ста­ли потопати. Побачивши це, Симон-Петро при­­пав до колін Ісуса, промов­ля­ю­чи: «Відійди від мене, бо я грішний чо­ловік, Господи!» Бо від кількості риби, що вони на­ловили, жах охопив його й усіх, хто був з ним, також і Якова, й Йоана, синів Зеведеєвих, які були спільниками Симона. І сказав Ісус Симонові: «Не бій­ся – відтепер ти будеш ловити людей!» І, витягнувши човни на землю, вони залишили все і пішли за Ним.

Слово Господнє

Переглядів 2 833
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 6 вересня 1984р.
"Дорогі діти! Без молитви немає миру. Тому кажу вам, дорогі діти, моліться перед хрестом за мир. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)