Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу ХХVІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на суботу ХХVІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 07 жовтня 2017, 00:30

Римо-католицький календар

Субота ХХVІ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Вар 4, 5-12. 27-29

Читання з Книги Варуха

Бадьорся, мій народе, пропам’ятко Ізраїлів! Ви були продані народам не на загин, але через те, що прогнівили Бога, вас ворогам віддано. Ви бо роздратували того, хто створив вас, жертвувавши не Богові, а демонам. Забувши того, що годував вас, відвічного Бога, і засмутили Єрусалим, вашу годувальницю. Бо, бачивши той гнів, який зійшов на вас від Бога, вона мовила: "Послухайте, сусідки Сіону! Навів Бог на мене великий смуток. Я бачила неволю моїх синів і моїх дочок, яку насилав на них Предвічний. Я з радістю годувала їх, а відпустила із плачем та смутком. Ніхто хай не радіє надо мною, що стала удовою, покинутою всіма. З-за гріхів дітей моїх я опустіла, бо відхилились вони від Божого закону. Бадьортеся, дітки, закликайте до Бога, бо той, хто попустив на вас це лихо, про вас згадає! А що ваша думка була звернена на те, щоб блукати геть від Бога, то, навернувшись, удесятеро більш його шукайте. Бо той, хто попустив на вас нещастя, поверне вам спасіння й радість вічну”.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 69(68), 33-35, 36-37

Господь почує бідних та смиренних

Побачать те покірні й звеселяться. *
Хай живе серце ваше, ви, що шукаєте Бога.
Бо Господь вислуховує нещасних, *
і в’язнями своїми не погордує.

Нехай земля й небо Його хвалять, *
море й усе, що в них кишить.
Бо Бог Сіон врятує і відбудує міста Юди, *
і вони житимуть там і ними заволодіють.
Потомство слуг його візьме його у спадщину, *
і ті, що люблять Бога, житимуть у Ньому.

Спів перед Євангелієм
Пор. Мт 11, 25

Алілуя, алілуя, алілуя

Прославляю Тебе, Отче, Господи неба й землі,
що відкрив таємницю Царства немовлятам.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 10, 17-24

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу повернулися сімдесят два з радістю, кажучи: "Господи, навіть біси коряться нам через Твоє Ім’я!” А Він сказав їм: "Бачив Я сатану, який, наче блискавка, з неба впав. Ось дав Я вам владу наступати на зміїв і скорпіонів, на всю ворожу силу, – і ніщо вам не пошкодить. Однак не радійте з того, що вам підкоряються духи, але радійте, що імена ваші записані на небесах!” Тієї години Ісус звеселився Святим Духом і сказав: "Прославляю Тебе, Отче, Господи неба й землі, бо приховав Ти це від премудрих та розумних і відкрив це немовлятам. Так, Отче, бо так було Тобі до вподоби!” Звернувшись до учнів, Він сказав: "Усе передав Мені Мій Отець; і ніхто не знає, Хто Син, один тільки Отець; і Хто Отець, – один тільки Син, – і кому Син захоче відкрити”. Звернувшись до учнів наодинці, Він сказав: "Блаженні очі, які бачать те, що ви бачите. Кажу вам, що численні пророки й царі бажали бачити те, що ви бачите, але не побачили, і почути те, що ви чуєте, але не почули!”

Слово Господнє

Переглядів 2 177
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, від 2 червня 2015 року
Дорогі діти! Хочу діяти через вас, моїх дітей, моїх апостолів, щоби вкінці всіх своїх дітей зібрала там, де все готово для вашого щастя. Молюся за вас, щоб ділами ви могли навертати, бо прийшов час для діл Істини, для мого Сина. Моя любов діятиме у вас, вами я послужусь. Довіряйте мені, бо все, чого бажаю, бажаю для вашого добра – вічного добра, створеного Небесним Отцем. Ви, діти мої, апостоли мої, живете земним життям разом із моїми дітьми, які не пізнали любов мого Сина, які Мене не називають мамою, але не бійтеся свідчити про Істину. Якщо ви не боїтеся і хоробро свідчите, Істина буде чудесно перемагати, але запам’ятайте: в любові — сила. Діти мої, любов – це покаяння, прощення, молитва, жертва і милосердя. Якщо будете вміти любити, ділами будете навертати, робитимите можливим, щоб світло Мого Сина проникало в душі. Дякую вам! Моліться за своїх пастирів. Вони належать Моєму Сину, Він їх покликав. Моліться, щоб завжди мали силу і хоробрість сяяти світлом Мого Сина.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)