Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ХІІІ звичайного тижня, рік І

Літургійні читання на п’ятницю ХІІІ звичайного тижня, рік І

  • 07 липня 2017, 00:30

Римо-католицький календар
П'ятниця ХІІІ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Бут 23, 1-4. 19; 24, 1-8. 10. 48. 62-67 

Читання з Книги Буття.

    Сара прожила сто двадцять сім років. Вмерла вона в  Кіріят-Арбі, себто в Хевроні, в Ханаан-краю. Тож Авраам увійшов справляти жалобу по Сарі та плакати по ній. 
    Потім Авраам устав від мертвої своєї і промовив до синів Хета, кажучи: «Чужинець я і приходень у вас. Дайте мені серед вас посілість на гріб, щоб я міг поховати з очей моїх мою мертву». Після того ж Авраам поховав Сару, свою жінку, в печері на полі Махпела, проти Мамре, тобто Хеврону, в Ханаан-краю.
    Постарівся віком Авраам, і Господь благословив Авраама в усьому. 
    Тоді Авраам сказав своєму слузі, найстаршому в його Господі, що правив усім його маєтком: «Поклади лишень руку під моє стегно. Я заклинаю тебе Господом, Богом неба й Богом землі, що не візьмеш ти моєму синові жінку з дочок  ханаанян, серед яких я перебуваю, а підеш у мій край, до рідні моєї, і візьмеш жінку синові моєму Ісаакові». 
    Слуга ж мовив до нього: «А якщо жінка не захоче йти за мною в край цей, чи маю відвести твого сина назад у край, звідки ти вийшов?» 
    Тоді Авраам відповів йому: «Гляди, щоб ти не відводив туди мого сина! Господь, Бог неба, який вивів мене з дому мого батька та з мого рідного краю, і який говорив до мене та клявсь мені словами: „Потомству твоєму дам я цю землю”, – Він пошле свого ангела перед тобою і візьмеш звідтіля жінку моєму синові. А як жінка не захоче йти з тобою, то ти будеш вільний від тієї клятви, що нею мені поклявся. Тільки сина мого туди не повертай!» 
    По тому взяв слуга десять верблюдів з-поміж верблюдів свого пана й вирушив у дорогу; з найліпшим, що лиш було в його пана, знявсь він і рушив у дорогу в Арам Нагараїм, у місто Нахора. Там слуга взяв його племінницю Ревеку за жінку для його сина. І відпустили Ревеку з її нянькою зі слугою Авраама та його людьми.
    Ісаак прийшов був тоді  з дороги до криниці Лахаї-Рої, бо він жив у краї Негев. Раз вийшов Ісаак підвечір пройтися в полі. Підвів свої очі й бачить – ось ідуть верблюди. Ревека також підняла очі й, побачивши Ісаака, зійшла з верблюда, та й каже до слуги: «Хто то цей чоловік, що йде полем нам назустріч?» Слуга ж відрік: «То мій пан». Тоді вона взяла намітку та й накрилась. 
    І розповів слуга Ісаакові все, що вчинив був. Тоді ввів її Ісаак у шатро Сари, своєї матері, і взяв він Ревеку та й стала вона йому за жінку. Він же полюбив її, і було це для нього розрадою після смерти матері своєї.

   Слово Боже.

Псалом респонсорійний
Пс 106(105), 1-2. 3-4а. 4б-5 (П.: пор.1)

Хваліте Бога, бо Він дуже добрий.

Хваліте Господа, бо добрий, *
бо милість Його повіки.
Хто може розповісти про подвиги Господні, *
усю славу Його розголосити?
    
Щасливий, хто пильнує право *
й увесь час творить справедливість!
Згадай, о Господи, про мене у благоволінні *
до народу Твого!
   
Навідайся з Твоєю допомогою до мене, *
щоб я міг бачити Твоїх  вибранців щастя,
щоб міг радіти радістю Твого народу, *
щоб міг хвалитися Твоєю спадщиною

Спів перед Євангелієм
Мт 9, 12б. 13б

Алілуя, алілуя, алілуя.

Здорові не потребують лікаря, лише хворі,
Я прийшов кликати не праведних, а грішних.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 9, 9-13

+ Слова Євангелія від святого Матея.

    Ідучи з Капернауму, Ісус побачив мимохідь чоловіка, на ім’я Матей, що сидів на митниці, і сказав до нього: «Іди за Мною!» Той устав  пішов слідом за Ним. 
    Коли Ісус був при столі  в його домі, прийшло багато митарів і грішників, то й посідали з Ним і з Його учнями. Побачивши це, фарисеї почали говорити Його учням: «Чого це ваш учитель їсть з митарями та грішниками?» 
    Почувши те, озвався: «Здорові не потребують лікаря, лише хворі. Ідіть, отже, і навчіться, що значить: „Я милосердя хочу, а не жертви”. Бо Я прийшов кликати не праведних, а грішних».

   Слово Господнє.
 

Переглядів 2 139
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 березня 2017 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти! Приходжу до вас з материнською любов'ю допомогти, щоб ви мали більше любові, а це значить - більше віри. Приходжу вам допомогти з любов'ю жити слова мого Сина, щоб світ був іншим. Тому вас, апостоли моєї любові, збираю біля себе. Дивіться на мене серцем. Говоріть мені, як мамі про свої болі, страждання, про свої радощі. Просіть, щоб молила свого Сина за вас. Мій Син є милостивий і праведний. Моє материнське серце хотіло би, щоб і ви були такими. Моє материнське серце хотіло би, щоб ви, апостоли моєї любові, всім навколо себе, своїм життям, говорили про мого Сина і про мене, щоб світ був іншим, щоб повернулися простота і чистота, щоб повернулися віра і надія. Тому, діти мої, моліться, моліться, моліться серцем, моліться з любов'ю, моліться добрими ділами. Моліться, щоб всі пізнали мого Сина, щоб світ змінився, щоб світ спасся. Любов'ю живіть слова мого Сина. Не судіть, але любіть один одного, щоб моє серце могло перемогти. Дякую вам!"

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)