Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ХХХІІ неділю звичайну, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на ХХХІІ неділю звичайну, рік В (РКЦ)

  • 06 листопада 2016, 00:30

Перше читання
2 Мак 7, 1-2. 9-14

Читання з Другої книги Макавеїв

Тими днями сталось, що семеро братів з матір’ю були разом схоплені. Цар повелів катувати їх бичами та воловими жилами, щоб заставити їх їсти заборонену свинину. Тоді один з них, говоривши за всіх, промовив так: «Про що маєш нас питати? Що хочеш від нас знати? Ми готові радше вмерти, ніж переступити батьківські закони». Другий же брат, віддихаючи востаннє, сказав: «Ти, злочинцю, забираєш у нас це теперішнє життя, але Цар світу воскресить нас, які вмираємо за Його закони, – до вічного життя». Після того почали катувати третього. Йому наказано висунути язика, і він зробив так негайно, та, простягнувши відважно руки, заявив безстрашно: «Я маю їх з неба й заради Його законів не дбаю про них; від Нього сподіваюсь знов їх отримати». Тож сам цар і ті, хто був з ним, здивувались душевній силі юнака, який не зважав на муки. А коли цей помер, підвели четвертого на ті самі важкі муки, а як він мав уже вмирати, то сказав: «Ліпше померти від руки людей, коли хтось має надію в Бога, що Він воскресить його знову; для тебе ж воскресіння до життя не буде».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 17 (16), 1. 5-6. 8 і 15

Сититись буду ликом Твоїм, Боже

Господи, вислухай мою правду, *
зверни увагу на моє благання,
прислухайся до моєї молитви *
з уст нелукавих.

Спрямуй мої стопи на свої стежки, *
щоб мої ноги не похитнулися.
Я кличу до Тебе, бо Ти мене вислухаєш, Боже. *
Прихили до мене своє вухо і почуй мої слова.

Хорони мене, як зіницю ока, *
сховай мене в тіні крил Твоїх,
А я в праведності з’явлюся перед Твоїм обличчям *
і, пробудившись, Твоїм виглядом насичусь.

Друге читання
2 Сол 2, 16 – 3, 5

Читання з Другого Послання святого апостола Павла до солунян

Брати! Сам Господь наш Ісус Хри­с­тос і Бог, наш Отець, який полюбив нас і в благодаті дав вічну втіху та до­бру надію, нехай потішить ваші серця і нехай зміцнить вас у всякому добро­му ділі та слові. Далі, брати, моліться за нас, аби Господнє Слово поширювалося і сла­вилося, як і у вас; щоб і ми визволилися від не­відповідних та злих людей, бо віра не в усіх. Та вірний Господь, який зміц­нить вас і збереже від лукавого. Ми на Гос­по­да покладаємо надію за вас, що ви робите і роби­ти­мете те, що наказуємо. Нехай спрямує Господь ваші сер­ця до Божої любові та до Христової терпеливості.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Одкр 1, 5а. 6б

Алілуя, алілуя, алілуя

Ісус Христос є Первородним з мертвих –
Йому слава і влада на віки вічні!

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 20, 27-38 (довше) або 27. 34-38 (Коротше)

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу підійшли деякі зі садукеїв, які стверджували, що немає воскресіння, та й запитали Ісуса, кажучи: «Учителю, Мойсей за­писав нам, що якби когось помер брат, котрий має дружину, і помер бездітний, то нехай його брат ві­зьме її за дружину та відновить потом­ство для свого брата. Отже, було сім братів. Пер­ший, узявши дружину, помер без­діт­ним. І другий, узявши дружину, також помер бездітним. І третій узяв, – і так само всі се­меро; жодний не залишив дітей, усі померли. Останньою померла й жінка. У воскресінні котрому з них вона буде дружиною? Бо ж семеро ма­ли її за дружину». Ісус же сказав їм: «Си­ни цього віку женяться і вихо­дять заміж, а ті, які будуть гідні досягнути того віку й воскреснуть з мертвих, не женяться і не виходять заміж, адже вони більше вмерти не можуть, оскільки є рівні ангелам, є Божими синами, будучи синами воскресіння. А що мертві встають, то й Мой­сей показав біля куща, коли назвав Господа Богом Авраама, і Богом Ісаака, і Богом Якова. Бог же не є Богом мертвих, а живих, бо всі для Нього живуть».

Слово Господнє

Коротше:

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу підійшли деякі зі садукеїв, які стверджували, що немає воскресіння, та й запитували Ісуса. Ісус же сказав їм: «Си­ни цього віку женяться і вихо­дять заміж, а ті, які будуть гідні досягнути того віку й воскреснуть з мертвих, не женяться і не виходять заміж, адже вони більше вмерти не можуть, оскільки є рівні ангелам, є Божими синами, будучи синами воскресіння. А що мертві встають, то й Мой­сей показав біля куща, коли назвав Господа Богом Авраама, і Богом Ісаака, і Богом Якова. Бог же не є Богом мертвих, а живих, бо всі для Нього живуть».

Слово Господнє

Переглядів 2 057
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 1989р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні закликаю вас до молитви. Я завжди закликаю вас, а ви ще далеко. Тому від сьогодні вирішіть із серйозністю присвятити час Богові. Я з вами і хочу навчити вас молитися серцем. У молитві серцем ви зустрінете Бога. Тому, дітоньки, моліться, моліться, моліться! Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 362
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (23)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)