Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ХІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ХІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 17 червня 2016, 00:30

Перше читання

2 Цар 11, 1-4. 9-18. 20

Читання з Другої Книги Царів

Тими днями довідалась Аталія, мати Ахазії, що її син умер, устала вона й вигубила всю царську родину. Але Єгошева, дочка царя Йорама, а сестра Ахазії, взяла Йоаса, сина Ахазії, і потай вивела його з-поміж царських синів, що мали бути вбиті; вивела його разом з його мамкою у спальню та й сховала від Аталії, і так його не вбито. Так він пробув при ній, схований у Господньому храмі, шість років, тим часом, як Аталія царювала над краєм. У сьомому році послав Єгояда за сотниками каріїв і за вартовими й провів їх до себе в Господній храм. Він уклав з ними змову, заприсяг їх у Господньому храмі й показав їм царського сина. Зробили сотники точно так, як їм наказав священик Єгояда. Кожен узяв своїх людей – тих, хто приходив в суботу, й тих, хто відходив в суботу, – і прийшли вони до священика Єгояди. Священик роздав сотникам списи й щити царя Давида, що були в Господньому храмі. І поставали вартові, кожен із зброєю в руках, від правого до лівого боку храму, лицем до жертовника і до храму, навкруги царя. Тоді Єгояда вивів царського сина, поклав на нього вінець і царські ознаки, проголосив його царем і помазав його. Ті ж плескали в долоні й гукали: «Нехай живе цар!» Почувши гуки людей, Аталія пішла до народу в Господній храм, і бачить – стоїть цар на підвищенні, за звичаєм, а співаки й сурмачі при царі і весь народ із сіл веселиться й сурмить у сурми. І роздерла Аталія одежу на собі й скрикнула: «Змова! Змова!» Та священик Єгояда повелів сотникам, тим, які були над військом, і сказав їм: «Виведіть її з двору святині, а хто за нею піде, того убийте мечем!» – бо сказав був священик: «Не треба вбивати її в Господньому храмі». Ті наклали на неї руки, і як вона ввійшла через Кінський вхід у царський палац, там її й убито. Єгояда уклав умову між Господом, царем і народом, щоб цей був народом Господнім; також і між царем та народом. Увесь народ краю пішов до храму Ваала й зруйнував його; він розбив на друзки жертовники його та ідолів, а Маттана, жерця Ваалового, вбив перед жертовником. Священик Єгояда приставив сторожу до Господнього храму. Увесь народ був веселий, і місто заспокоїлось. Аталію ж убито мечем у царському палаці.

Слово Боже


Респонсорійний Псалом

Пс 132 (131), 11. 12. 13-14. 17-18

Сіон Бог вибрав собі за оселю.

Господь правдою Давидові поклявся – *
і не відречеться від неї:
«З нащадків твого лона *
поставлю на твоєму престолі.

Якщо твої сини зберігатимуть Мій завіт та Мої свідчення, *
яких Я їх навчаю,
то їхні сини довіку *
сидітимуть на твоєму престолі!»

Адже Господь Сіон вибрав, *
обрав його собі за оселю:
«Це Мій спочинок навіки; *
тут поселюся, бо Я його запрагнув.

Там Я виплекаю силу Давида, – *
Я приготовив світильник помазанцю Моєму.
Його ворогів Я вкрию ганьбою, *
а на ньому виблискуватиме його корона».


Спів перед Євангелієм

Мт 5, 3

Алілуя, Алілуя, Алілуя.

Блаженні вбогі духом,
бо їхнє Царство Небесне.

Алілуя, Алілуя, Алілуя.


Євангеліє

Мт 6, 19-23

Читання святого Євангелія від Матея

Ісус сказав до своїх учнів: "Не збирайте собі скарбів на землі, де міль та іржа нищать, і де злодії підкопують і крадуть, а збирайте собі скарби на небі, де ані міль, ані іржа не нищать, і де злодії не підкопують і не крадуть. Адже де твій скарб, там буде і твоє серце. Світильником для тіла є око. Тому, якщо твоє око буде чистим, все твоє тіло буде світлим, а коли твоє око буде лукавим, то й усе твоє тіло буде темним. Отже, коли світло, яке в тобі, є темрявою, то яка ж велика тоді темрява!”

Слово Господнє

Переглядів 2 355
Додати коментар

Послання Богородиці, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2 лютого 2019 року
"Дорогі діти! Любов і доброта Небесного Отця дають одкровення, через які росте і роз’яснюється віра, приносить мир, упевненість і надію. Так само і Я, діти Мої, із милосердної любові Небесного Отця завжди знову показую вам шлях до Мого Сина, до вічного спасіння. Але, на жаль, багато Моїх дітей не хочуть Мене чути, багато Моїх дітей із подвійними думками. А Я, Я завжди, у часі та поза часом, величала Господа за все те, що вчинив у Мені й через Мене. Мій Син вам дається, ламає хліб із вами, говорить вам слова життя вічного, щоб їх несли всім. А ви, діти Мої, апостоли Моєї любові, чого ви боїтеся, коли Мій Син із вами? Жертвуйте Йому ваші душі, щоб Він міг бути в них і щоб міг вас учинити інструментами віри, інструментами любові. Діти Мої, живіть Євангелієм, живіть милосердною любов’ю до ближніх, а понад усе живіть любов’ю до Небесного Отця. Діти Мої, ви з’єднані не випадково. Небесний Отець нікого не поєднує випадково. Мій Син говорить вашим душам. Я говорю вашому серцю. Як Мати, вам говорю: ідіть зі Мною, любіть одні одних, свідчіть. Не бійтеся своїм прикладом захищати правду, Слово Боже, яке є вічне і ніколи не змінюється. Діти Мої, хто діє у світлі милосердної любові, завжди має допомогу з неба і не є сам.  Апостоли Моєї любові, нехай вас завжди пізнають  поміж усіма іншими за вашою скритістю, любов’ю й радістю. Я з вами. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)