Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер ХІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на четвер ХІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 15 червня 2016, 00:30

Перше читання

Сир 48, 1-14

Читання з Книги пророка Сираха

І з’явився Ілля, пророк як вогонь, і слово його як смолоскип палало. Він навів на них голод і в ревності своїй їх поменшив. Словом Господнім небо замкнув, а й тричі вогонь із нього звів. Як ти прославився, Ілля, своїми чудесами! Хто б похвалився рівністю з тобою? Ти збудив мертвого зі смерті і з аду – Всевишнього словом. Ти скинув царів на загибель, прославлених – з їхнього ложа. Ти чув на Синаї докори, на Хориві – вирок відплати. Ти помазав царів задля відплати, а пророків – на своїх наступників. Полум’яний вихор вхопив тебе – колісниця з вогненними кіньми. Ти, як написано, збережений на час відповідний, аби гнів Господній гамувати, перед тим як спалахне він: серце батька до сина навертатимеш і покоління відновлюватимеш Якову. Щасливі ті, хто тебе бачив і хто заснув в любові! Бо й ми життям будемо жити, але після смерті не буде таким наше ім’я. Такий був Ілля, вхоплений вихором, – а й Єлисей його духом сповнився: за життя свого не страхався князів, і ніхто над ним гору взяти не міг. Ніяке слово його не перевищило, – а й по смерті його тіло пророкувало. Він і за життя творив чудеса, – а й при смерті діла його дивні.

Слово Боже

Респонсорійний Псалом

Пс 97(96), 1-2. 3-4. 7-8

Праведні серцем, в Господі радійте.

Господь воцарився: хай земля звеселиться! *
Нехай численні острови зрадіють!
Хмара й темрява навколо Нього, *
праведність і справедливість – основа Його престолу.

Перед Ним іде вогонь *
і навкруги Його ворогів палить.
З’явилися у Всесвіті Його блискавки, – *
земля побачила і здригнулась.

Нехай покриє ганьба всіх тих, які кланяються божкам, – +
тих, хто вихваляється ідолами своїми. *
Поклоніться Йому, всі ангели Господні!
Почув Сіон і наповнився радістю, зраділи дочки юдейські *
відносно твоїх присудів, Господи Боже.

Спів перед Євангелієм

Рим 8, 15

Алілуя, алілуя, алілуя.

Ви прийняли Духа усиновлення,
яким кличемо: Авва, Отче.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє

Мт 6, 7-15

Читання святого Євангелія від Матея

У той час Ісус сказав до своїх учнів: "Молячись, не говоріть багато, як ті язичники, бо думають, що завдяки своїй багатомовності будуть вислухані. Отже, не уподібнюйтеся їм, бо ваш Отець знає, чого потребуєте, перш ніж ви попросите в Нього. Тому-то моліться так: Отче наш, який на небесах, нехай святиться Ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі; хліб наш насущний дай нам сьогодні, і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Бо коли ви прощаєте людям їхні переступи, простить і вам ваш Небесний Отець; якщо ж не прощаєте людям, то й ваш Отець не простить вам ваших переступів”.
 

Слово Господнє

Переглядів 2 517
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти! Звертаюся до вас, як ваша Мати, Мати праведних, Мати, тих які люблять і терплять, Мати святих. Діти мої, і ви можете бути святими, це залежить від вас. Святими є ті, які безмірно люблять Небесного Отця, ті, які люблять Його понад усе. Тому, діти мої, старайтесь завжди бути кращими. Коли стараєтесь бути добрими, можете бути святими, хоч так і не думаєте про себе. Якщо думаєте, що ви добрі, ви не є покірними, і гордість вас віддаляє від святості. У цьому немирному світі, сповненому загроз, ваші руки, апостоли моєї любові, мали би бути простягнені в молитві та милосерді. А мені, діти мої, даруйте розарій, рози, які я настільки люблю. Мої рози – це ваші молитви, сказані серцем, а не лише відрецитовані устами. Мої рози – це ваші діла молитви, віри і любові. Мій Син, коли був малим, говорив мені, що моїх дітей буде багато і що будуть приносити мені багато роз. Я Його не розуміла, а зараз знаю, що ви є тими дітьми, які мені приносите рози, коли любите мого Сина понад усе, коли молитеся серцем, коли допомагаєте найбіднішим. Це є мої рози. Це є віра, яка чинить так, що все в житті робиться з любов’ю; не знається за гордість; є завжди готовність простити, ніколи не осуджувати, завжди старатися зрозуміти свого брата. Тому, апостоли моєї любові, моліться за тих, які не вміють любити, які не люблять вас, які вам учинили зло, які не пізнали любові мого Сина. Діти мої, цього від вас прошу, тому запам’ятайте: молитися – означає любити і прощати. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)