Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ХІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок ХІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 13 червня 2016, 00:30

Перше читання
1 Цар 21, 1-16

Читання з Першої Книги Царів

Того часу у Навота езреелія був виноградник у Єзреелі коло палати Ахава, царя самарійського. Раз якось каже Ахав Навотові: «Відступи мені свій виноградник, я зроблю собі з нього город, бо він так близько до мого дому. Я тобі дам за нього ліпший виноградник, або, як хочеш, заплачу тобі за нього грошима». Навот відповів Ахавові: «Борони мене, Господи, щоб я відступив тобі спадщину моїх батьків!» Повернувсь Ахав у свій дім, сумний та сердитий із-за відповіді, що йому дав Навот єзреелій, коли сказав: «Не можу відпустити тобі спадщину моїх батьків». Кинувся на ліжко, одвернув обличчя й не хотів нічого їсти. Ввійшла до нього його жінка Єзавель і каже йому: «Чого ти такий сумний, що й хліба не їси?» Він відповів їй: «Я розмовляв з Навотом езреелієм і кажу йому: "Відпусти мені свій виноградник за гроші, або, як хочеш, дам тобі за нього другий”, а він мені: "Не можу відступити тобі мого виноградника”». Тут Єзавель, його жінка, йому й мовить: «Добрий мені з тебе цар над Ізраїлем! Устань, їж і не журися; я дам тобі виноградник Навота, езреелія». І написала вона від імені Ахава листи, запечатала їх його печаттю та й послала до старших та значних, які жили з Навотом у його місті. У листах же писала таке: «Оголосіть піст і посадіть Навота на чолі народу. Навпроти нього посадіть двох нікчем, які свідчили б проти нього й казали: "Ти хулив Бога й царя!” Потім виведіть його та й побийте камінням на смерть». Мужі його міста, старші й значні, що жили з Навотом у місті, зробили так, як наказала їм Єзавель, як було написано в листах, що їм послала. Оголосили піст і посадили Навота на чолі народу. Прийшло й двоє нікчем і посідали навпроти нього, і стали ті недобрі люди перед народом свідчити проти Навота й казати: Навот, мовляв, хулив Бога й царя. І вивели його за місто й побили камінням на смерть. А тоді послали сповістити Єзавель: «Навота побито камінням, він умер». Як тільки почула Єзавель, що Навота побито камінням і що він умер, сказала Ахавові: «Вставай, забирай виноградник Навота езреелія, який не хотів тобі його дати за гроші, бо Навот уже не живе, він умер». Коли Ахав почув, що Навот умер, устав він і пішов у виноградник Навота, єзреелія, щоб його посісти.

Слово Боже


Псалом респонсорійний
Пс 5, 2-3. 5. 6-7

Гучний мій стогін вислухай, о Боже

Господи, вислухай мої слова, *
зверни увагу на моє голосіння.
Прислухайся до голосу мого благання, мій Царю і мій Боже, *
бо я буду молитися до Тебе.

Адже Ти – Бог, *
який не може погодитися з беззаконням,
і не поселиться біля Тебе *
той, хто зло чинить.

Порушники закону не встоять перед Твоїми очима: *
Ти не злюбив усіх, які чинять беззаконня, –
Ти вигубиш тих, хто говорить неправду. *
Кровожерною та підступною людиною Господь гидує.


Спів перед Євангелієм
Пс 119, 105

Алілуя, алілуя, алілуя

Твоє слово – світильник для ноги моєї, –
світло на моїй стежці.

Алілуя, алілуя, алілуя


Євангеліє
Мт 5, 38-42

Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Ви чули, що було сказано: "Око за око і зуб за зуб”. А Я кажу вам не противитися злу; але якщо тебе хто вдарить у твою праву щоку, підстав йому й другу. А тому, хто хоче з тобою судитися і забрати в тебе одяг, віддай йому й плаща. Якщо хто примушуватиме тебе пройти одну тисячу кроків, йди з ним дві. Тому, хто просить у тебе щось, дай; і від того, хто хоче в тебе позичити, не відвертайся».

Слово Боже

 

Переглядів 2 452
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 2016 року., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! З великою радістю сьогодні вам приношу мого Сина Ісуса, щоб Він дав вам Свій мир. Відкрийте ваші серця, дітоньки, і будьте радісними, що можете Його прийняти. Небо є з вами й бореться за мир у ваших серцях, сім’ях і світі, а ви, дітоньки, допоможіть вашими молитвами, щоб так і було. Благословляю вас із Моїм Сином Ісусом і закликаю вас не втрачати надії та щоб ваш погляд і серце були завжди направлені до Неба і вічності. Так ви будете відкриті Богові та Його планам. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)