Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на Х звичайну неділю, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на Х звичайну неділю, рік В (РКЦ)

  • 05 червня 2016, 00:30

 

Перше читання
1 Цар 17, 17-24

Читання з Першої Книги Царів

          Після тих подій занедужав син жінки, що її була господа, і недуга його була така важка, що зостався без віддиху. І каже вона до Іллі: «Що мені чинити з тобою, чоловіче Божий? Ти прийшов до мене на те, щоб нагадати мої гріхи та навести смерть на мого сина».

          А він сказав до неї: «Дай мені сюди твого сина».  І взяв у неї з лона, поніс його на гору у світлицю, де мешкав, та й поклав його на своїй постелі. Тоді візвав Господа словами: «Господи, Боже мій! Невже ж Ти хочеш заподіяти таке зло вдовиці, де я гостював, щоб навести смерть на її сина?» І простягся тричі над хлопчиком і візвав до Господа словами: «Господи, Боже мій, вчини так, благаю, щоб душа цього хлопчика повернулась до нього!»

          Почув Господь голос Іллі, і душа хлопцева повернулась до нього, і він ожив. Узяв Ілля хлопця, зніс його зо світлиці вниз у хату та й передав матері, кажучи: «Дивися, син твій живий».

          Жінка ж сказала Іллі: «Тепер я знаю, що ти – чоловік Божий та що слово Господнє в устах твоїх – правда».

          Слово Боже


Псалом респонсорійний
Пс 30(29), 2-4. 5-6аб. 11 і 12а і 13б (П.: 2а).

Славен Ти, Боже, бо нам дав спасіння

Вознесу Тебе, о Господи, бо Ти мене визволив  *
і не дав ворогам моїм злорадіти надо мною.
Господи, Боже мій, я візвав до Тебе, і Ти вилікував мене.  +
Господи, Ти вивів із Шеолу мою душу  *
і оживив мене з-поміж тих, що сходять в яму.         

Співайте в псалмах Господеві, ви, Його побожні,  *
і дякуйте імені Його святому!
Бо на хвилину Його гнів,  *
ласка ж Його – поки життя.         

Почуй, о Господи, і змилуйсь надо мною!  *
Господи, прийди мені на допомогу!
На танок перетворив Ти мій плач.  *
Господи, Боже мій, хвалитиму Тебе повіки.


Друге читання
Гал 1, 11-19

Читання з Послання святого Павла Апостола до галатів

          Звістую  вам, брати, що Євангелія, яку я вам проповідував, не є за людською мірою; бож я її не прийняв, ані навчився від людини, лише – через об’явлення Ісуса Христа.

          Ви чули про мою поведінку колись у юдействі, про те, як я несамовито гонив Божу Церкву та руйнував її. Я перевищував у юдействі багатьох ровесників з мого роду, бувши запеклим прихильником передань моїх предків.

          Та коли Той, хто вибрав мене вже від утроби матері моєї і покликав своєю благодаттю, зволив об’явити в мені Сина свого, щоб я проповідував Його між поганами, то я негайно, ні з ким не радившись, ані не подавшися в Єрусалим до тих, що були апостолами передо мною, пішов в Арабію, а потім знову повернувся в Дамаск. По трьох роках по тому пішов я у Єрусалим відвідати Кифу і перебув у нього п’ятнадцять день. А іншого з апостолів я не бачив, крім Якова, брата Господнього.

          Слово Боже


Спів перед Євангелієм
Лк 7, 16

Алілуя, алілуя, алілуя.

Великий пророк устав між нами,
і Бог навідався до народу свого.

Алілуя, алілуя, алілуя


Євангеліє
Лк 7, 11-17

+ Слова Євангелія від святого Луки

          Ісус пішов до одного міста, що зветься Наїн, а з Ним ішли Його учні й сила народу. Коли ж вони наблизились до міської брами, якраз виносили мертвого сина, єдиного в матері своєї, що була вдовою; і було з нею досить людей з міста.

          Побачивши її, Господь зглянувся над нею і сказав до неї: «Не плач». І приступивши, доторкнувсь до мар, і ті, що несли, зупинились. Тоді Ісус сказав: «Юначе, кажу тобі, встань!» І мертвий підвівся і почав говорити.  І Він віддав його матері.

          Страх огорнув усіх, і вони прославляли Бога та й говорили: «Великий пророк устав між нами, і Бог навідався до народу свого». Чутка про Ісуса розійшлася по всій Юдеї і по всій країні.

Cлово Господнє

Переглядів 2 952
Додати коментар

Послання Богородиці – Цариці Миру від 2 грудня 2014 року
Дорогі діти, запам’ятайте, бо кажу вам – любов переможе. Знаю, що багато з вас втрачають надію, бо навколо себе бачать страждання, біль, ревнощі, заздрість... Але Я ваша мати. Я в Царстві але і тут з вами. Мій Син Мене знову посилає, щоб вам допомогла. Тому не втрачайте надію, але слідуйте за Мною, бо перемога Мого Серця є в імені Божому. Мій улюблений Син думає про вас, як і завжди думав. Вірте Йому і живіть Ним. Він є життя світу. Діти Мої, жити Моїм Сином значить жити Євангелієм. Це не є легко. Це значить любов, прощення і жертва. Це очищує і відкриває Царство. Щира молитва, яка не є лише словами, але молитва, яку висловлює серце, вам допоможе. Також і піст, тому що це є ще більше любові, прощення і жертви . Тому не втрачайте надію, але слідуйте за Мною. Знову вас прошу молитися за своїх пастирів, щоб завжди дивилися на Мого Сина, який був перший Пастир світу і якого сім’я була цілий світ. Дякую вам!

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)