Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на урочистість Вознесіння Господнє, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на урочистість Вознесіння Господнє, рік В (РКЦ)

  • 04 травня 2016, 18:00

 

Перше читання
Ді 1, 1-11

Читання з Діянь Апостольських

          Першу книгу я написав, о Теофіле, про все, що Ісус робив та що навчав від початку аж до дня, коли вознісся, давши Святим Духом накази апостолам, яких собі вибрав. Він показував їм себе також у численних доказах живим після Своєї муки, з’являючись сорок день їм і розповідаючи про Боже Царство.

          Тоді ж саме, як споживав хліб-сіль із ними, Він наказав їм Єрусалиму не кидати, але чекати обітниці Отця, що її ви від мене чули; бо Йоан христив водою, ви ж будете хрищені по кількох цих днях Святим Духом.

          Отож, зійшовшися, вони питали Його: «Господи, чи цього часу знову відбудуєш Ізраїлеві царство?»

          Він відповів їм: «Не ваша справа знати час і пору, що їх Отець призначив у своїй владі. Та ви приймете силу Святого Духа, що на вас зійде, і будете моїми свідками в Єрусалимі, у всій Юдеї та Самарії й аж до краю землі».

          І сказавши це, коли вони дивились, знявся угору, і хмара Його взяла з-перед очей їхніх. І як вони дивилися пильно на небо, коли Він відходив, два мужі стали коло них у білій одежі і сказали: «Мужі галилейські! Чого стоїте, дивлячись на небо? Оцей Ісус, який від вас був взятий на небо, так само прийде, як Його ви бачили відходячого на небо».

          Слово Боже


Псалом респонсорійний
Пс 47(46), 2-3. 6-7. 8-9 (П.: пор. 6)

Бог серед слави вознісся на небо.
або: Алілуя.

Усі народи, заплещіте в долоні;
радісним голосом ликуйте для Господа!
Бо Господь – Всевишній, страшний,
великий Цар Він на всю землю.          

Вознісся Бог під оклики веселі,
Господь – під  голос сурми.
Співайте Господеві псалми, співайте;
співайте нашому цареві, співайте!          

Бо цар усієї землі – Бог,
співайте якнайкраще.
Бог над народами царює,
Бог сидить на Своїм святім престолі.

Друге читання


Еф 1, 17-23

Читання з Послання святого Павла Апостола до ефесян

Брати:

          Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам дух мудрости та об’явлення, щоб Його добре спізнати; щоб Він просвітлив очі вашого серця, аби ви зрозуміли, до якої надії Він вас кличе, яке то багатство славної спадщини між святими, і яка безмірна велич Його сили для нас, що повірили, за діянням могутности Його сили, яку Він здійснив у Христі, коли воскресив Його з мертвих і посадовив на небі праворуч себе, вище від усякого начала, власти, сили й володарства та всякого імени, яке б воно не було, не тільки на цьому світі, але й на тому, що буде.

          І він усе підкорив під Його ноги й вивищив Його понад усе, як Голову Церкви, яка є Його Тілом, Повнотою того, що виповнює все в усіх.

          Слово Боже


Спів перед Євангелієм
Мт 28, 19а. 20б

Алілуя, алілуя, алілуя.

Ідіть і зробіть учнями всі народи,
Я з вами по всі дні аж до кінця віку.

Алілуя, алілуя, алілуя.


Євангеліє
Лк 24, 46-53

+ Закінчення Євангелія від святого Луки

Ісус сказав до своїх учнів:

          «Так написано, що треба було, щоб Христос страждав і третього дня воскрес із мертвих, і щоб у Його ім’я проповідувалось покаяння на відпущення гріхів усім народам, почавши від Єрусалиму. Ви – свідки того всього. Я вам пошлю те, що мій Отець обіцяв був. Сидіть у місті, аж поки не одягнетеся силою з висоти». І Він вивів їх аж до Витанії і, знявши руки свої, благословив їх. А як Він благословляв їх, віддалився від них і почав возноситись на небо. Вони ж поклонившися Йому, повернулися з радістю великою в Єрусалим, і перебували ввесь час у храмі, славлячи та хвалячи Бога.

          Cлово Господнє

Переглядів 2 653
Додати коментар

Послання Богородиці, 13 лютого 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Цей Великий піст є для вас особливим заохоченням, аби змінюватись. Почніть із цієї миті. Вимкніть телевізор і покиньте речі, для вас некорисні. Дорогі діти, закликаю вас до особистого навернення. Цей час – для вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)