Не відступайте від молитви (Терезія Ґажіова)

  • 03 вересня 2017, 14:33
Не відступайте від молитви (Терезія Ґажіова)Марія нагадує нам, що молитва – це таємний ключ від дверей, за якими стоїть Бог. Двері серця можна відкрити тільки зсередини. Про це пише також апостол Іван: "От, стою при дверях і стукаю: як хто почує голос мій і відчинить двері, увійду до нього і вечерятиму з ним і він зі мною" (Одкр 3,20).

Ось уже 36 років Марія повторює нам у Меджуґор’ї, щоб ми відкрили двері серця й дозволили Богові ввійти. І ми можемо зустрічатися з Богом так, як Його зустрічали святі. Святий Августин, свято якого ми недавно святкували, пише: «Ти був всередині мене, а я шукав Тебе поза, там шукав я Тебе, і в цей прекрасний, Тобою створений світ, втручався я, потворний. Ти був зі мною, але я з Тобою не був. Далеко від Тебе тримало мене те, що може існувати тільки Тобою. Усе обходив, шукаючи Тебе, і заради всього залишав себе самого. І загримів Ти з висот голосом великим до внутрішнього слуху серця мого, і розрішив ти мою глухоту, і почув я голос Твій; просвітив Ти сліпоту мою, і побачив я світло Твоє. Розвіяв Ти аромат, я вдихнув його і прагну до Тебе. Скуштував, а тепер я – жадаючий і спраглий. Торкнувся Ти мене, і я загорівся бажанням Твого миру».

«Уже саме бажання й рішення – хочу молитися серцем – це молитва серця» (отець Славко Барбарич OFM)

Настільки надзвичайна Божа любов схиляється перед  людиною з повагою. «Бог дав усім свободу, яку я в любові поважаю, і перед нею зі смиренням схиляюсь», – повторює нам Небасна Мати. «Не забувайте, дорогі діти, ваша свобода – це ваша слабкість, тому наслідуйте мої послання з серйозністю».

У сьогоднішньому посланні Богородиця стільки разів виділяє думку про важливість молитви, кажучи нам: «Будьте людьми молитви. Моліться, доки молитва не стане для вас радістю та зустріччю зі Всевишнім. Сатана хоче вас відвернути від молитви,  молитва – це таємний ключ зустрічі з Богом. Не відступайте від молитви». Такий простий і такий сильний заклик. У посланні 7  речень, а в шести Діва Марія каже нам про молитву.

Стати людиною молитви – стати подібним до Ісуса, як Його учні. Коли вони бачили Ісуса, як Він молився, вони були натхненні та просили: «Господи, навчи нас молитися». Цим питанням починають перейматися й багато паломників, які приїжджають до Меджуґор’я.

Марія відповідає нам Своїм особистим досвідом, у якому зростала з Ісусом. Вона веде нас крок за кроком, терпляче повторюючи, що без молитви ми не можемо жити, без молитви в нас немає ні миру, ні радості, ні майбутнього. Без молитви ми не можемо зрозуміти, який план є у Бога для кожного з нас.

Кожен день ми повинні ходити в школу молитви, у ній не існує вихідних…

Кожен день ми повинні ходити в школу молитви, у ній не існує вихідних. Ми повинні знайти достатньо часу для молитви та створити відповідні умови. Необхідне місце – молитовний куточок, і час, регулярність. І перш за все – ми покликані молитися серцем, отже, щиро.

Одного разу отця Славка Барбарича запитали: «Як молитися серцем?» Він відповів: «Уже саме бажання й рішення – хочу молитися серцем – це молитва серця».

Із досвіду знаємо, що ті речі, які ми робимо частіше, краще в нас виходять. Так і з молитвою. Хто молиться більше, молиться краще. Молитися більше – це наше особисте рішення, а молитися краще – благодать, дана тим, хто молиться більше.

Ісус, Марія, святі є для нас прикладом, як нам треба молитися й не занепадати духом. Ісус молиться вночі, перед чудом, після чуда, перед роботою, після роботи, Його очі постійно спрямовані до Неба. Ісус часто проводив цілу ніч на молитві. А в скорботах ще більше молився. Цьому вчить нас і Марія. Послухаймо Її, Вона веде нас, як Матір.

Молитва:

Небесний Отче, дякуємо Тобі за Марію, яку Ти посилаєш нам, щоб Вона знову зібрала всіх Своїх дітей на молитву. З Тобою, Маріє, ми просимо за тих, хто ще не зустрів у молитві любов. Допоможи нам не відступити від молитви, особливо в ті хвилини, коли важко. Віддаємося Твоєму проводу, бо знаємо, що молитися з Тобою означає обійняти весь світ і привести його до Ісуса. Амінь.

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 3 254
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 2014., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю, аби й ви були, як зорі, котрі своїм сяйвом дають світло та красу іншим, щоб раділи. Дітоньки, будьте й ви сяйвом, красою, радістю та миром, а особливо – молитвою для всіх тих, які далеко від Моєї любові й любові Мого Сина Ісуса. Дітоньки, свідчіть про свою віру й молитву в радості, в радості віри, яка є у ваших серцях, і моліться за мир, який є дорогоцінним даром від Бога. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)