Дякую Тобі за творіння (о. Славко Барбарич, OFM)

  • 07 серпня 2021, 12:14
"І вийде паросток із пня Єссея, і вітка виросте з його коріння. Дух Господній спочине на ньому, дух мудрости й розуму, дух ради і кріпости, дух знання й страху Господнього. Він дихатиме страхом Господнім; він судитиме не як око бачить, і не як вухо чує присуд видаватиме. Він буде по справедливості судити вбогих, по правді оголошувати присуд для бідних у країні. Гнобителя вдарить палицею — своїм словом, безбожного погубить духом своїх уст. Справедливість буде поясом у нього на крижах, а правда підпереже його боки. Вовк буде жити вкупі з ягнятком, леопард біля козеняти лежатиме; телятко й левеня будуть пастися разом, і поганяти їх буде мала дитина. Корова й ведмедиця будуть пастися вкупі, маленькі їхні лежатимуть разочком, а лев, як віл, солому буде їсти. Немовля гратиметься коло нори гадюки, а малятко встромить руку в зміїну нору. На всій моїй святій горі зла не чинитимуть, ні шкоди, бо земля так буде повна знання Господа, як води покривають море". Іс. 11:1-9

Молитва:
 
Небесний Отче! Ти сотворив землю й усе, що на ній живе, і довірив її людям. Ти хотів, щоб людина володіла нею, працювала на ній і насолоджувалася її плодами, які походять від Тебе. 

Сьогодні я повинен зізнатися Тобі у своєму гріху, бо зловживав Твоїми творіннями та законами, які Ти встановив для них. Часто щось створене ставало залежністю для мене. Ти переставав бути Господом для мене, а я ставав рабом створеного. Стільки разів найважливішим було щось мати, чимось володіти, користуватися, але не служити Тобі. Через це рабство я входив у конфлікт із Твоєї волею та з людьми, що оточують мене. Я заздрив тим, хто мав більше або знав більше. Матеріальні блага полонили мене, і я забував про Тебе. Я забував, що це Ти є найбільшим благом. Прости мені!

Сьогодні перед тим, як сповідатися, я зізнаюся в цьому й вибираю Тебе як єдиного мого Бога. Я відрікаюся від усілякого матеріального рабства, через яке народжувалися суперечки, конфлікти, ненависть, заздрість або ревнощі. Ти мій Бог – ніхто і ніщо більше. Нехай моє рішення буде остаточним і незмінним!

Усе, що Ти довірив мені, я часто використовував, думаючи тільки про себе. Я не помічав тих, хто потребує, а дивився на тих, хто мав більше від мене. Я заздрив їм. Ти хотів, щоб я радів тому, що маю, і вмів ділитися цим з іншими. Прости мені, адже я так не чинив!

Прости мені, бо я був засліплений своїм майном і нічого не помічав. Я помічав лише те, чого мені не вистачало, чого в мене не було, і суєта заповнювала моє життя. З цього моменту я хочу бути лише хорошим господарем речей і творінь, які Ти довіряєш мені.

Дай мені благодаті вміти захоплюватися тим, як Ти чудесним провидінням передбачаєш усе, що мені потрібно. Прости мені, що я не помічав цього!

Отче, я повинен ще де в чому зізнатися. Я зловживав створіннями й дарами природи. Я руйнував своє здоров’я переїданням, надмірним споживанням їжі та пиття. Не було Твоєю волею, щоб я так жив, бо Ти знав, що це погибель для мене.

(Тут хай особливо випробують свою совість ті, хто страждає переїданням або надмірним питтям якихось напоїв, хто вживав наркотики або інші небезпечні речовини, що 5 руйнують людину, перешкоджають розвитку істинної любові та негативно впливають на інших...)


Отче, Ти зробив так, що земля приносить нам різноманітні плоди, а ми все це обернули проти самих себе, проти всього людства. Ти створив залізо, щоб ми ним користувалися з добрими намірами, а ми створили з нього зброю, якою вбиваємо одне одного. Від імені всього людства я прошу тебе зараз про прощення. Ми завдавали болю всьому живому, шкодили самим собі й життю на Землі. Прости нам за всі війни, зціли всі наші рани! 

Допоможи нам з любов’ю та відповідальністю служити всьому створеному Тобою й таким чином повернути первісний порядок, якого Ти хотів, щоб царював у природі, а також між людиною і природою.

Прости нам за те, що ми вбивали одне одного й ставили під загрозу життя всього живого.

Прости за те, що природа так сильно страждає через наше зневажливе ставлення до неї. Зроби мене здатним це виправити!

І допоможи всім нам більше не чинити зла Твоїм сотворінням, як цього нас учить святий Павло.

Отче, я випробував свою совість щодо Тебе, щодо самого себе, щодо ближніх і щодо всього створеного. Я приходжу до Тебе, усвідомлюючи довіру, яку Ти виявив мені. Я визнаю, що розчарував і не виправдав її. Я надіюсь лише на Твоє милосердя на Твою милосердну любов. Молю Тебе, не засуджуй мене, як безплідну смоковницю.

Зішли на мене благодать, щоб від цього моменту я завжди все робив із Тобою.

Я щиро каюся за кожен переступ Твого Закону. Я вводив в оману себе та інших людей. Я забував про Тебе й зловживав Твоїми дарами. Доторкнися до мого серця силою Святого Духа, щоб глибоко в мені змінилися всі переконання та думки, що походять від злого!

Отче, під час сповіді обнови мене, преобрази мене, зціли мене, щоб я міг прославляти Твою любов, милосердя й прощення.

Маріє, нова Єво та Мати, Ти вчиш мене розуміти волю Отця й кличеш мене до сповіді.

Будь поряд зі мною! Випроси для мене благодаті, о Діво Маріє, щоб від цього моменту, незалежно від ситуацій і можливостей, я просто й смиренно говорив: «Ось я, Господи. Я готовий виконувати Твою волю!» Богородице, навчи мене більше не чинити опору Божій волі, але приймати та виконувати її за будь-яких обставин. Незважаючи на те, чи буде це легко, чи важко... Допоможи мені завжди бути на боці добра й перемагати зло в собі й у всьому світі! Ти Своїм послухом і прийняттям Ісуса перемогла зло й стала Співвідкупителькою. Допоможи мені, Маріє, щоб я своїм життям приєднався до прославляння Небесного Отця по всій Землі!

Мати живих, будь зі мною! Амінь!

Переглядів 1 856
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 листопада 2017., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! У цьому благодатному часі закликаю вас до молитви. Моліться й шукайте миру, дітоньки. Він, Який прийшов сюди на землю, щоб дати вам Свій мир, без різниці хто ви і що ви. Він, Мій Син, ваш Брат, через Мене закликає вас до навернення, бо без Бога не маєте ні майбутнього, ні життя вічного. Тому віруйте, і моліться, і живіть у благодаті та очікуванні вашої особистої зустрічі з Ним. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)