Піст

  • 12 березня 2016, 08:26

Піст4.12. Піст у ситуації, коли народ стоїть перед небезпекою

За порадою Гамана, цар Ахашверош видає закон проти єврейського народу. Коли народ постає перед небезпекою, ось як реагує:

А Мордехай довідався про все, що було зроблено. І роздер Мордехай одежу свою, і зодягнув веретище та посипався попелом, і вийшов на середину міста, та й кричав криком сильним та гірким! І прийшов він аж під царську браму, бо не можна було входити в царську браму в веретищному убранні. А в кожній окрузі та місці, куди доходило слово царя та його закон, були для юдеїв велика жалоба, і піст, і плач, і голосіння, а веретище та попел були ложем для багатьох.

І сказала Естер відповісти Мордехаєві: Іди, збери всіх юдеїв, що знаходяться в Сузах, і постіть за мене, і не їжте й не пийте три дні, ніч та день. Також я та дівчата мої будемо постити так, і так прийду до царя, хоч це не буде за законом. А якщо я загину, то загину.(Естер 4:1-3. 15-16, 17к)

4.13. Піст у псалмах

Я ж, як вони хворували, надягав волосяницю, присмиряв постом мою душу і моливсь у моїм серці. (Псалом 35:13)

Постом смирив я душу мою, але й те було мені на наругу. Верету надягнув я замість одежі, і притчею для них зробився. (Псалом 69:11,12)

 

Коліна в мене хитаються від посту тіло моє змарніло без жиру. Сміховиськом для них я зробився; вони, побачивши мене, кивають головою (Псалом 109:24,25)

Отак і людина, що за гріхи свої постить, а потім вирушає те саме чинити:хто бо вислухає молитву такого, і яка йому користь із того, що понижився? (Сирах 34:26)

4.14. Значення посту – нові відносини

Кричи на все горло, не стримуйсь! Піднеси, немов сурма, твій голос! Вкажи моєму народові його злочини, домові Якова його переступи! Вони день-у-день мене шукають, хочуть мої дороги знати, наче народ, що чинить справедливість, не відкидає закону Бога свого. Вони питають у мене справедливих законів, хочуть, щоб Бог був близько. «Навіщо нам постити, як ти не бачиш; себе умертвляти, як ти не знаєш?» Таж ви в день посту виконуєте ваші справи, гнобите всіх робітників ваших. Ви постите на те, щоб правуватися та сваритись і немилосердно бити кулаком. Не так ви нині постите, щоб голос ваш було чути на небі. Хіба такий піст мені довподоби, день, коли хтось умертвлює себе? -Схиляти голову, немов тростина, вереття і попіл під себе підстелювати, - чи це назвеш ти постом та днем, Господові вгодним? Ось піст, який я люблю: кайдани несправедливости розбити, пута кормиги розв'язати, пригноблених на волю відпустити, кожне ярмо зламати. (Ісая 58:1-6)

І сказав до мене Господь: «Не заступайся за цим народом йому на добре. Навіть як будуть постити, я не зважатиму на їхню молитву, та й як будуть приносити всепалення й офіри, я не прийму їх. Ні! Мечем і голодом, і мором вигублю я їх». (Єремія 14:11,12)

І надійшло таке слово Господа сил до мене: «Скажи всьому народові в краю й священикам: Коли ви постили й плакали п'ятого й сьомого місяця - оцих сімдесят років, - чи ж то ви справді для мене постили? (Захарія 7:4,5)

Надійшло до мене таке слово Господа сил:«Так каже Господь сил: Піст четвертого місяця й піст п'ятого місяця, і піст сьомого місяця, і піст десятого місяця буде для дому Юди радощами й веселощами та любими святами. Любіть, отже, правду й мир!» (Захарія 8:18,19)

 

Переглядів 3 348
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 квітня 1998., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас, через молитву відкритися Богові, наче квітка, яка відкривається ранковим променям сонця. Дітоньки, не бійтеся. Я – з вами і заступаюся перед Богом за кожного з вас, щоб ваше серце прийняло дар навернення. Тільки так ви, дітоньки, зрозумієте важливість благодаті в ці часи, і Бог стане вам ближчим. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 548
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)