Моліться Розарій (о. Любо Куртович, OFM)

  • 05 жовтня 2019, 18:16

 

Моліться Розарій (о. Любо Куртович, OFM)І в цьому посланні, як і в багатьох попередніх, Пречиста Діва Марія закликає нас до молитви Розарію. Добре згадати деякі з послань, у яких Вона запрошувала нас скористатися таким сильним засобом молитви як Розарій.

«Дорогі діти!... Я прошу сім’ї цієї парафії молитися Розарій усією сім’єю... Закликаю вас, щоб і ви закликали всіх до молитви озарію. Розарієм ви подолаєте всі біди, які сатана тепер хоче нанести Католицькій Церкві! Моліться Розарій, усі священики! Присвятіть час Розарію!» У посланні від 8 серпня 1985 р. Діва Марія говорила нам: «Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас виступити, особливо тепер, молитвою проти сатани. Сатана хоче більше діяти зараз, коли ви знаєте, що він діє. Дорогі діти, зодягніться в повну зброю і з Розарієм у руках подолайте його!» У посланні від 25 лютого 1988 р. Богородиця говорить: «І нехай Розарій буде завжди у ваших руках як знак для сатани, що ви належите Мені». У посланні від 25 січня 1991 р.: «Уже сам Розарій може творити чудеса у світі та у ваших життях».

Жовтень присвячений Розарію Пречистої Діви Марії. Можна так само сказати й навпаки: Розарій освячує цей місяць. І ще краще сказати, що за допомогою Розарію Бог перемінює душу того, хто молиться в небеса.

Свята Тереза каже, що молитва – усна або внутрішня (мислена) – повинна бути з’єднана зі спогляданням. Без цього молитви немає. Але це вимагає зусиль і часто не приносить задоволення. Саме тут починаються труднощі, і в жодному разі не можна падати духом через можливі невдачі й переставати намагатися йти далі.

Молитва Розарію – споглядальна молитва. «Отче наш» і «Радуйся, Маріє» – не людські слова, але євангельські. Вимовляючи їх, людина вимовляє їх перед Богом, звертає їх до Бога. Бог є в людських глибинах. Якщо людина хоче Його почути, то повинна увійти в середину себе. А там її увага спрямовується більше на Бога, ніж на слова, які вона вимовляє. Від усвідомлення Божої присутності слова часто стають зайвими, і людина тільки вдивляється в Бога.

Разом зі словами, які вимовляє людина, що молиться Розарій, Ісус – Який став заради нас людиною, був розп’ятий, воскрес і вознісся заради нас на небо – поступово спускається в глибини її душі, у небо на землі, у Царство Небесне, яке посеред нас. Розарій – молитва і усна, і мислена; це вірний засіб, щоб увійти до душі і зійти на небеса .

Повторення «Радуйся, Маріє» вводить нас у процес глибокого з’єднання із життям Христа. Один з основних видів діяльності людей у повсякденному житті – повторення. Так, ми кожен день повторюємо певним чином те, як починається день, – від прокидання, одягання до прийомів їжі й до сну. Така повторюваність дає нам стабільність, упевненість, порядок та створює умови для того, щоб могло відбуватися й нове; а результат повторень – внутрішній світ.

Одна з труднощів в молитві Розарію – розсіяння уваги в молитві. З початком молитви в нас ніби прокидаються думки, розсіюються й починають блукати. Під час Розарію піднімаються образи людей та різних подій, на які в нас не було часу протягом дня або які хотілося придушити. Багато страждають такою розсіяністю, і деякі через це навіть перестають молитися Розарій. Однак неуважність – проблема не тільки молитви, але й людського життя в цілому, особливо сьогоднішнього способу життя. Увагу людини сьогодні все більше відволікають різноманітні раптові заняття, думки, люди, і нерідко її не вдається зібрати навіть заради найблагороднішого наміру.

Не дивно, що людина сьогодні неспокійна – розсіяння уваги роззосереджує й виводить її із рівноваги. У результаті більшість людей живе в стресі. Тому важливо, коли виникає така розсіяність у молитві, не тікати від неї, але дозволити молитві "пробудити” нас, а потім, зібравши все це, представити Богові. Перебираючи зернятка Розарію, важливо збирати все навколо Христового хреста, у якому ми зустрічаємо Бога, що збирає воєдино все.

Зважмося й почнімо молитися Розарій, щоб відкрити благодать і силу, що Бог бажає дарувати нам через Богородицю.

 

Молитва:

Діво Маріє, Царице Розарію, Ти вміла у Своєму серці носити, зберігати й роздумувати над усіма словами та подіями, які зустрічала й переживала у Своєму повсякденному житті. О Маріє, усі події й таємницю Свого Сина Ти переживала у вірі, яку насичувала безперестанною молитвою та відданням себе Отчій волі. Ти благодатна, бо повірила. Навчи нас, підтримай нас на наших шляхах, де ми шукаємо сенс життя. Торкнися й розбуди всіх, хто заснув на шляху віри. Особливо доручаємо Тобі тих, хто страждає від різних залежностей, страхів і життєвих травм. Нехай вони ніколи не втрачають надії, подібно до Тебе, що була й залишилася Матір’ю надії – і тому зазнала всемогутність Божу у Своєму житті. Випроси й нам досвід Божої любові, яка зцілює, визволяє та спасає. Амінь.

Переглядів 3 305
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 листопада 2007., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні, коли ви святкуєте Христа Царя всього сотвореного, хочу, щоб Він був Царем вашого життя. Тільки через дарування, дітоньки, зможете зрозуміти дар жертви Ісуса на Хресті за кожного з вас. Дітоньки, даруйте час Богові, аби Він вас перемінював і наповнював Своєю благодаттю так, щоб ви були благодаттю для інших. Я для вас, дітоньки, благодатний дар любові, що приходить від Бога для цього немирного світу. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 565
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)