Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»АРХІЄПИСКОП АЛЬДО КАВАЛЛІ ТА О. МАРІНКО ШАКОТА (OFM) ВІДВІДАЛИ МОЛИТОВНУ ЗУСТРІЧ У ФАТІМІ

АРХІЄПИСКОП АЛЬДО КАВАЛЛІ ТА О. МАРІНКО ШАКОТА (OFM) ВІДВІДАЛИ МОЛИТОВНУ ЗУСТРІЧ У ФАТІМІ

  • 21 лютого 2023, 09:42
Апостольський візитатор з особливою роллю для парафії Меджуґор’я Альдо Каваллі та колишній настоятель парафії о. Марінко Шакота взяли участь у молитовній зустрічі, організованій асоціацією «Шляхи Марії» у Маріїному святилищі у Фатімі (Португалія) у великій залі духовного центру ім. Павла VI у суботу, 11.02.2023 р.
 
Текст о. Марінко Шакота (OFM):
МОЛИТОВНА ЗУСТРІЧ У ФАТІМІ
Португальський священник Карлос Маседо запросив архієпископа Альдо Каваллі, апостольського візитатора в парафії Меджуґор’є, та о. Маринко Шакота (OFM) на молитовну зустріч, організовану асоціацією «Шляхи Марії». Вона відбулася у Фатімі, найбільшому у Португалії Маріанському святилищі, у суботу, 11 лютого, у великій залі духовного центру ім. Павла VІ.


Темою зустрічі стала тема «Захований скарб» (Мт. 13, 44). На захід з’їхалися 2000 людей, тож у залі ім. Павла VI не було жодного вільного місця.
О 9-й ранку розпочалася реєстрація учасників, а вже о 9:30 зазвучала молитва в супроводі пісні та прославлення Господа. Альдо Каваллі прочитав лекцію «Пошук благодаті у Бога». Об 11:15, після перерви, о. Марінко прочитав лекцію «Меджуґор'є – скарб нашого часу та продовження Фатіми».
Після обідньої перерви о 14 годині молитовна зустріч відновилася піснею та прославою. О 14:15 о. Марінко прочитав лекцію «Молитва серцем: як виявити прихований скарб». О 15:20 оркестр і хор знову зібрали учасників, і о 15:30 монс. Альдо Каваллі прочитав лекцію на тему «Марія – віра і вірність».

Потім відбулася ще одна перерва, і о 17:00 розпочалася молитва Розарію. Господарі заходу доклали зусиль, і один десяток Розарію прозвучав хорватською мовою. О 17:30  архієпископ Альдо Каваллі очолив Святу Месу, після якої о. Марінко провів Адорацію та помолився про зцілення душі й тіла.
Насамкінець можна сказати одне: дякую Тобі, Богородице, за цю чудову подію! Учасники молитовної зустрічі не приховували свого захоплення. Мімікою, словами, усією своєю істотою вони демонстрували любов до Меджуґор’я. Неймовірно, як багато людей у Португалії та Фатімі люблять це місце.
 
ЗВ’ЯЗОК ФАТІМИ ТА МЕДЖУҐОР’Я
Молитовна зустріч у Фатімі відбулася дуже вчасно. Уже вдруге Богородиця в посланнях говорить про те, що Фатіма та Меджуґор’є пов’язані. Те, що Вона почала у Фатімі, тепер продовжує у Меджуґор’ї. Уперше про це було сказано 25.08.1991 р.: «Закликаю вас до відречення впродовж дев’яти днів, щоб із вашою допомогою здійснилося все те, що Я хочу здійснити через тайни, які розпочала у Фатімі»; а вдруге – 25.01.2023 р., безпосередньо перед молитовною зустріччю у Фатімі: «Моліться зі Мною, щоб  здійснилось те, що Я почала у Фатімі й тут». Чи можна на цій підставі говорити про особливий зв’язок Фатіми та Меджуґор’я?
Щоб відповісти на це запитання, потрібно поставити ще одне: а навіщо взагалі Богородиця? Навіщо спускається із вічності на землю, до нас, людей? Чому Вона приходить саме зараз, коли ми живемо? Чого Вона хоче? Чого Вона чекає від нас, віруючих?
З того, що Вона з’явилася у Фатімі 1917 року і в Меджуґор’ї 1981-го, можна зробити висновок, що Богородиця є в кризові для людства часи. У Фатімі Вона з’явилася на початку XX століття, коли вирувала Перша світова війна, коли до Росії прийшов комунізм. А в Меджуґор’ї – наприкінці того ж століття, за часів панування комунізму, напередодні війни у Хорватії та Боснії і Герцеговині, коли у світі ширилися ідеї модернізму. Причину Свого об’явлення у Меджуґор’ї Богородиця розкриває сама:
«Закликаю вас, дорогі діти, щоб ви зараз збагнули важливість Мого приходу й серйозність ситуації. Хочу спасти всі душі та пожертвувати їх Богові. Тому молімося, щоб здійснилося цілком усе, що Я розпочала» (25.8.1991).


Серйозність становища, у якому знаходиться сучасне людство, – ось причина об’явлення Богородиці у Фатімі та Меджуґор’ї! Богородиця пояснює нам, куди ми йдемо: «Я з вами так довго тому, що ви на хибній дорозі» (25.01.2009). Вона приходить до нас уже 41 рік, бо ми йдемо не в тому напрямку: «Я прийшла до вас, щоб допомогти вам, і тому закликаю вас змінювати своє життя, тому що ви йдете нещасною дорогою, дорогою погибелі» (25.03.1992). Можливо, ніколи раніше Богородиця не висловлювалася настільки ясно, як у посланні від 25.01.2023 р.: «Майбутнє на роздоріжжі, бо сучасна людина не хоче Бога. Тому людство прямує до загибелі».
Богородиця приходить до нас, тому що ми заблукали, як у лабіринті, і самостійно не можемо знайти правильного виходу: «Ви, дорогі діти, не зможете це самі зробити, а тому Я тут для того, аби вам допомогти» (04.12.1986).
Богородиця каже нам, що стан, у якому опинилося сучасне людство, серйозний, бо ми стали не на ті рейки. Про які рейки йдеться і в чому причина того, що ми збилися зі шляху?

Причин тому багато. Ось лише деякі:
a) утрата миру через віддалення від Бога та молитви – це перша й основна причина: «Ваше серце прагне миру, якого все менше на землі. Тому люди є далеко від Бога – і душі є хворі та прямують до духовної смерті» (25.12.2019);
б) гріх: «Ви запитуєте: "Чому стільки молитов?" Подивіться довкола, дорогі діти, і ви побачите, наскільки гріх заволодів цією землею» (13.09.1984);
в) дії сатани: «Сатана грається з вами й із вашими душами» (25.03.1992), «відтягує вас і робить із вами що хоче» (25.01.1998), «трусить вами, як вітер гілками» (25.10.2013). В останньому посланні від 25.01.2023 р. Богородиця знову говорить про сатану: «Моліться зі Мною за мир, бо сатана хоче війни та ненависті в серцях та народах».
г) менталітет та ідеологія, які панують у сучасному суспільстві і які Богородиця називає модернізмом, чітко вказуючи на те, що за ними стоїть сатана та його план: «Ви, дітоньки, моліться й боріться проти спокус та всіх злих планів, які вам через модернізм пропонує диявол. Будьте сильні в молитві й із хрестом у руках моліться, щоб зло вас не використало й не перемогло у вас» (25.03.2015).
Який висновок можна з цього зробити?
Люди ніби заплющують очі на те, що ми, людство, рушили не в тому напрямку. І нехай у багатьох зараз прокидається усвідомлення, що стосовно природи ми повинні зробити великий розворот – через забруднення та руйнування природи, зміни клімату, але перший і найголовніший розворот, який ми маємо зробити, стосується не нашого ставлення до природи, а нашого ставлення до Бога. Ми віддалилися від Бога – ось де причина всіх наших серйозних проблем. Віддалення від Бога тягне за собою втрату миру всередині себе, миру між людьми та неприйнятне ставлення до природи. Тому найважливіший заклик Богородиці як у Фатімі, так і в Меджуґор’ї звучить так: «Наверніться до Бога!»

Джерело: radio-medjugorje.com
Переглядів 1 189
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2 липня
"Дорогі діти, Я Мати для всіх вас, і тому не бійтеся, бо Я чую ваші молитви, знаю, що шукаєте Мене, і тому прошу Свого Сина за вас - Мого Сина, Який поєднаний із Небесним Отцем і Духом Утішителем; Мого Сина, Який веде душі в Царство, звідки прийшов, - Царство миру й світла.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 839
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (11)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)