Меджугор'є - місце молитви, миру»Медіа»Відео»Дев’ятниця перед Різдвом: 5 день

Дев’ятниця перед Різдвом: 5 день

  • 19 грудня 2023, 04:10

5 ДЕНЬ – ТЕРПІННЯ МАРІЇ

Хорватською мовою слово «терпіння» («strpljenje») має багато спільного зі словом «страждання» («trpljenje»).

Життя Діви Марії на шляху віри не було простим. Вона пережила тридцять років Божого мовчання. Це були роки щоденних зусиль, виконання обов’язків та повторень. Минуло багато років. Яскраві й живі враження від моменту Благовіщення давно щезли, залишилися тільки спогади.

Марія зберігала у Своєму Серці всі слова й події. Вона залишалася відданою Богові аж до Свого остаточного «так» під хрестом Свого Сина, яке промовила від імені всього людства. 

 (о. Любо Куртович, OFM)

«Дорогі діти! Моє Материнське бажання – аби ваші серця були сповнені миром, а душі були чистими, щоб у присутності Мого Сина ви могли бачити Його Лик. Тому що, діти Мої, як Мати Я знаю, що ви прагнете розради, надії й захисту. Ви, діти Мої, усвідомлено чи неусвідомлено шукаєте Мого Сина. І Я в ті часи, коли жила на землі, раділа, страждала й терпеливо зносила болі доти, доки Син Мій у всій Своїй славі не звільнив Мене від них. І тому Я кажу Моєму Синові: завжди допомагай їм! Ви, діти Мої, освітіть своєю істинною любов’ю темряву егоїзму, яка все більше охоплює Моїх дітей. Будьте великодушними. Нехай ваші руки й серця завжди будуть відкритими. Не бійтеся. Віддайте себе Моєму Синові з довірою й надією. Дивлячись на Нього, проживайте життя з любов’ю. Любити означає віддавати себе, усе зносити й ніколи не судити. Любити означає жити словами Мого Сина. Діти Мої, як Мати Я кажу вам: тільки істинна любов веде до вічного щастя. Дякую вам!» 

 (18 березня 2017 року)

Маріє, дякуємо Тобі за Твоє терпеливе очікування на наше повернення до Бога. Випроси для нас дар терпеливо зносити болі, як Ти. Ми хочемо бути схожими на Тебе. Ти ніколи не зневірюєшся, навіть якщо по-людськи все виглядає втраченим, Ти підбадьорюєш нас: «Нехай вашою зброєю буде терпіння й безмежна любов».

Випроси для нас дар терпеливо працювати над особистим наверненням. Допоможи, щоб ми, терпеливо переносячи життєві труднощі, відкривали наші серця для народження в них Ісуса. Разом із Тобою ми просимо Господа, аби здійснювалися Твої наміри й плани миру. Амінь.  

Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво. Молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід визволи нас, єдина чиста й благословенна. Владичице наша, Захиснице наша, Заступнице наша, Утішителько наша! Із Сином Твоїм примири нас, Синові Твоєму доручи нас, Синові Твоєму віддай усіх нас. Амінь.

Царице миру, молися за нас!

«Світло Марії»      

Переглядів 3 441
Додати коментар