Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»УГКЦ»Літургійні читання на 23 травня (УГКЦ)

Літургійні читання на 23 травня (УГКЦ)

  • 23 травня 2018, 16:38

Греко-католицький календар:
Ап. Симона Зилота

Апостол
Діян. 23, 1-11

1. Поглянувши на синедріон, Павло мовив: «Мужі брати, я по цей день цілком за добрим сумлінням поводився перед Богом.» 2. Аж тут первосвященик Ананія велів тим, що стояли біля нього, бити його по устах. 3. Тоді Павло сказав до нього: «Бог тебе буде бити, стіно побілена! Як? Ти сидиш, щоб мене судити за законом, і наперекір законові велиш мене бити?» 4. Присутні ж сказали: «Ти зневажаєш Божого первосвященика!» 5. А Павло мовив: «Не знав я, брати, що то первосвященик; написано бо: Ти не будеш говорити зле проти начальника твого народу.» 6. Павло ж знаючи, що одна частина (ради) складалася з садукеїв, а друга з фарисеїв, кликнув у синедріоні: «Мужі брати! Я фарисей, син фарисеїв. За надію у воскресіння мертвих мене судять!» 7. Як тільки він це мовив, виникла незгода між фарисеями та садукеями, і розкололися збори; 8. бо садукеї кажуть, що нема воскресіння ні ангела, ні духа, а фарисеї визнають одне і друге. 9. І зчинився великий галас. Деякі книжники з групи фарисеїв, підвівшися, твердо заявили: «Ми не знаходимо нічого злого в цьому чоловіці; а що, як до нього говорив дух або ангел?» 10. Через те ж, що спір ставав дедалі більший, тисяцький, боячися, щоб вони не розірвали Павла, звелів загонові зійти і вирвати його з-поміж них і відвести в твердиню. 11. А наступної ночі Господь став перед ним і мовив: «Бадьорся! Як ти свідчив про мене в Єрусалимі, так свідчитимеш і в Римі.»

Євангеліє
Йо. 16. 15-23

15. Усе, що Отець має, – моє. Тим то й сказав я вам, що він з мого візьме і звістить вам. 16. Ще трохи, і ви не побачите мене більше, і знову ще трохи, – і побачите мене: я бо йду до Отця.» 17. Тоді деякі з його учнів заговорили між собою: «Що воно значить те, що він говорить: Ще трохи, і ви мене не побачите, а знову ще трохи, і побачите мене? І оте: Я йду до Отця?» 18. Казали, отже: «Що воно означає, оте "трохи”, про яке він говорить? Не знаємо, що він хоче сказати!» 19. Ісус же, відаючи, що вони бажають його спитати, мовив до них: «Розпитуєте один одного, що я хотів сказати словами: Ще трохи, і мене не побачите, і знову ще трохи, і побачите мене? 20. Істинно, істинно говорю вам: Голоситимете, ридатимете, світ же радітиме. Журитиметесь, але журба ваша у радощі обернеться. 21. Журба жінці, коли вона народжує, бо година її вибила. А вродить дитятко – з радощів, що людина на світ народилася, вже й пам’яті про болі нема! 22. Оце й ви нині в журбі. Але я вас знову побачу, і зрадіє ваше серце, і ніхто ваших радощів від вас не відбере. 23. І того дня ви не будете питати мене нічого. Істинно, істинно кажу вам: Чого б ви тільки попросили в Отця, – він дасть вам у моє ім’я.

Апостол
1 Кор. 4, 9-16.

9. Мені бо так здається, що Бог поставив нас, апостолів, останніми, немов призначених на страту; ми бо стали видовищем і світові, й ангелам, і людям. 10. Ми нерозумні Христа ради, ви ж у Христі розумні; ми немічні, ви ж – міцні; ви славні, ми ж без чести. 11. До сього часу ми голодуємо і спраглі і нагі; нас б’ють, і ми скитаємось. 12. Ми трудимося, працюючи власними руками; нас ображають, а ми благословляємо; нас гонять, а ми терпимо; 13. нас ганьблять, а ми з любов’ю відзиваємося; ми мов те сміття світу стали, покидьки всіх аж досі. 14. Не щоб осоромити вас я це пишу, але щоб як дітей моїх улюблених навести на розум. 15. Бо хоч би ви мали тисячі учителів у Христі, та батьків не багато; бо я вас породив через Євангелію в Христі Ісусі. 16. Отож благаю вас: Будьте моїми послідовниками.

Євангеліє
Мт. 13, 54-58.

54. Прибувши в свою батьківщину, він навчав їх у їхній синагозі, так що вони дивувалися і говорили: "Звідкіля в нього ця мудрість і сила чудодійна? 55. Хіба він не син теслі? Хіба не його мати зветься Марія, а його брати: Яків, Йосиф, Симон та Юда? 56.І його сестри хіба не всі між нами? Звідки ж воно йому це все?” 57. І вони брали йому це за зле. Ісус же сказав їм: "Пророк не має пошани лише в своїй батьківщині та в себе вдома.” 58. І не зробив там багато чуд з-за їхньої невіри.

Переглядів 1 996
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 листопада 2019 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти, Мій улюблений Син завжди молився й прославляв Небесного Отця. Завжди все Йому говорив і довірявся Його волі. Так і ви б мали чинити, діти Мої, тому що Небесний Отець завжди слухає Своїх дітей. Одне серце в одному серці, любов, світло й життя. Небесний Отець дарував Себе в одному людському обличчі, а цим обличчям є обличчя Мого Сина. Ви, апостоли Моєї любові, мали б завжди це обличчя Мого Сина носити у своїх серцях і своїх думках. Ви б мали завжди думати про Його любов і Його жертву. Ви б мали молитися, щоб завжди відчувати Його присутність, бо, апостоли Моєї любові, це спосіб, яким можете допомогти всім тим, які не пізнали Мого Сина, які не пізнали Його любові. Діти Мої, читайте книгу Євангелія. Це є завжди щось нове, це є те, що вас єднає з Моїм Сином, Який родився, щоб принести слова життя всім Моїм дітям і щоб пожертвуватись за всіх. Апостоли Моєї любові, несені любов’ю до Мого Сина, приносьте любов і мир усім своїм братам. Нікого не судіть. Кожного любов’ю, яку маєте до Мого Сина, любіть. Таким чином ви потурбуєтесь і за свою душу, а вона – це те найдорогоцінніше, що справді належить вам. Дякую вам”.


Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 505
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)