Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»УГКЦ»Літургійні читання на 1 листопада (УГКЦ)

Літургійні читання на 1 листопада (УГКЦ)

  • 01 листопада 2015, 00:30
Свщмч. Теодора Ромжі; прор. Йоіла; муч. Уара

Послання апостола Павла до Галатів 6:11-18
11 Гляньте, якими буквами пишу вам власною рукою. 12 Ті, що хочуть показатися гарними тілом, – вони силують вас обрізатися, щоб тільки уникнути переслідування за хрест Христа. 13 Бо й самі обрізані, не додержують закону, а хочуть, щоб ви обрізувалися, щоб їм хвалитися вашим тілом. 14 Мене ж не доведи, Боже, чимсь хвалитися, як тільки хрестом Господа нашого Ісуса Христа, яким для мене світ розп'ятий, а я – світові; 15 бо ані обрізання, ані необрізання є щось, лише – нове створіння. 16 На тих, які поступають за цим правилом, мир на них і милосердя, а й на Ізраїля Божого. 17 На майбутнє нехай ніхто мені не завдає клопоту, бо я ношу на моїм тілі рани Ісуса. 18 Благодать Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з вашим духом, брати! Амінь.
 
Євангелія від Луки 16:19-31
19 Був один чоловік багатий, що одягавсь у кармазин та вісон та бенкетував щодня розкішне. 20 Убогий же якийсь, на ім'я Лазар, лежав у нього при воротях, увесь струпами вкритий; 21 він бажав насититися тим, що падало в багатого зо столу; ба навіть пси приходили й лизали рани його. 22 Та сталося, що помер убогий, і ангели занесли його на лоно Авраама. Помер також багатий, і його поховали. 23 В аді, терплячи тяжкі муки, зняв він очі й побачив здалека Авраама та Лазаря на його лоні, 24 і він закричав уголос: Отче Аврааме, змилуйся надо мною і пошли Лазаря, нехай умочить у воду кінець пальця свого й прохолодить язик мій, бо я мучуся в полум'ї цім. 25 Авраам же промовив: Згадай, мій сину, що ти одержав твої блага за життя свого, так само, як і Лазар свої лиха. Отже, тепер він тішиться тут, а ти мучишся. 26 А крім того всього між нами й вами вирита велика пропасть, тож ті, що хотіли б перейти звідси до вас, не можуть; ані звідти до нас не переходять. 27 Отче, сказав багатий, благаю ж тебе, пошли його в дім батька мого; 28 я маю п'ять братів, нехай він їм скаже, щоб і вони також не прийшли в це місце муки. 29. Авраам мовив: Мають Мойсея і пророків; нехай їх слухають. 30 Той відповів: Ні, отче Аврааме, але коли до них прийде хто з мертвих, вони покаються. 31 А той відозвавсь до нього: Як вони не слухають Мойсея і пророків, то навіть коли хто воскресне з мертвих, не повірять.”
 
Послання апостола Павла до Євреїв 13:7-16
7 Пам'ятайте про наставників ваших, які звіщали вам слово Боже, і дивлячись уважно на кінець їхнього життя, наслідуйте їхню віру. 8 Ісус Христос учора й сьогодні – той самий навіки. 9 Не піддавайтеся різним та чужим наукам: воно бо добре укріпити серце благодаттю, не стравами, які не принесли ніякої користи тим, що віддавалися їм. 10 Є у нас жертовник, з якого не мають права їсти ті, що при наметі служать. 11 Бо котрих звірят кров архиєрей заносить у святиню за гріхи, тих м'ясо палиться за табором. 12 Тому й Ісус, щоб освятити народ власною своєю кров'ю, страждав поза містом. 13 Тож виходьмо до нього за табір, несучи наругу його, 14 бо ми не маємо тут постійного міста, а майбутнього шукаєм. 15 Через нього принесім завжди Богові жертву хвали, тобто плід уст, які визнають його ім'я. 16 Добродійства та взаємної допомоги не забувайте: такі бо жертви Богові приємні.
 
Євангелія від Луки 12:32-40
32 Не бійсь, маленьке стадо, бо вашому Отцеві вподобалося дати вам Царство. 33 Продайте ваше майно й дайте милостиню. Зробіть собі гамани, що не старіються; невичерпаний скарб на небі, де злодій приступу не має, ні міль не точить. 34 Бо де скарб ваш, там буде й ваше серце. 35 Нехай ваш стан буде підперезаний, і світла засвічені. 36 Будьте подібні до людей, що чекають на пана свого, коли він повернеться з весілля, щоб йому негайно відчинити, як прийде й застукає. 37 Щасливі ті слуги, що їх він, прийшовши, застане невсипущими! Істинно кажу вам: Він підпережеться, посадить їх за стіл і, приступивши, почне їм служити. 38 І як прийде о другій чи о третій сторожі й так усе знайде, щасливі вони. 39 Збагніть це добре: коли б господар знав, о котрій годині прийде злодій, пильнував би й не дав би проламати стіни у своїм домі. 40 І ви також будьте готові, бо не знаєте, о котрій годині Син Чоловічий прийде.”
Переглядів 3 196
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 18 березня 2014 візіонерці Мір’яні Драгічевіч Солдо
Дорогі діти! Я як мати хочу бути вашою допомогою. Своєю материнською любов’ю бажаю допомогти відкрити ваше серце, і щоб у ньому на перше місце ви поставили Мого Сина. Хочу, щоб через вашу любов до Мого Сина і через вашу молитву вас освітило Боже світло і наповнило Боже милосердя. Хочу, щоб так була прогана тьма і смертна тінь, котра вас хоче оточити і спокусити . Хочу, щоб ви відчули радість благословення Божої обіцянки. Ви - людські діти, ви - Божі діти, ви - Мої діти. Тому, діти Мої, ідіть дорогами, якими вас Моя любов веде, вчить смирення, мудрості і знаходить шлях до Небесного Отця. Моліться разом зі Мною за тих, котрі Мене не приймають і не слідують за Мною, за тих, котрі через твердість свого серця не можуть відчути радість смирення, побожності, миру і любові – радість Мого Сина. Моліться, щоб вам виші пастирі своїми благословенними руками завжди давали радість Божого благословення. Дякую вам.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)