Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ХІV звичайного тижня, рік ІІ

Літургійні читання на п’ятницю ХІV звичайного тижня, рік ІІ

  • 12 липня 2024, 00:30

Римо-католицький календар

П’ятниця XIV звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Ос 14, 2-10

Читання з Книги пророка Осії.

Так говорить Господь: «Навернись, Ізрáїлю, до Господа, Бога твого, бо ти спотикнувся об твою беззаконність. Візьміть слова з собою й наверніться до Господа.
Скажіть Йому: „Прости всю беззаконність! Прийми те, що добре, і ми принесемо плід уст наших. Ассирія нас не врятує; на коні ми не будемо сідати; діла рук наших не називатимемо більше нашими богами; бо в тобі сиротина знайде милосердя!”
Я вилікую їхню зраду; Я полюбив їх доброхіть, бо гнів Мій від них відвернувся. Я буду для Ізрáїля наче роса; він зацвіте, немов лілея, і, мов Ліван, пустить коріння. Його паростки далеко розростуться, краса його буде, немов маслини, а його запах — мов Лівану. Вони повернуться сидіти у Моїй тіні, знов будуть пшеницю плекати; вони будуть цвісти, неначе лоза виноградна; будуть славні, немов вино ливанське. Ефраїме скажи, що Мені ще до ідолів? Я вислуховую його і дивлюся за ним. Я, наче кипарис зелений: твій плід від Мене буде.
Хто мудрий, нехай це зрозуміє! Розумний нехай це знає! Бо путі Господні праві, й праведники ходять ними, а грішники на них спотикнуться».

Слово Боже.

Респонсорійний псалом
Пс 51(50), 3-4. 8-9. 12-13. 14 і 17 (П.: пор. 17б)

Славу Господню хай уста звіщають.

Помилуй мене, Боже, задля милості своєї, *
і через велике свє милосердя зітри мої беззаконня.
Особливо обмий мене від мого беззаконня *
і від мого гріха мене очисти.

Ти ж, однак, полюбив правду в єства глибинах *
і в тайні  мудрості мене навчаєш.
Окропи мене іссопом — і я стану чистий. *
Обмий мене — і за сніг біліший стану.
  
Серце чисте створи мені, о Боже, *
і віднови тривкого духа у нутрі моєму.
Не відкинь мене від свого обличчя *
і не забери від мене свого Святого Духа.
    
Поверни мені радість свого спасіння *
і зміцни мене Духом могутнім.
Господи, Ти уста мої відкриєш — *
і мої уста звістять Твою славу.

Співт перед Євангелієм
Йн 16, 13а; 14, 26г

Алілуя, алілуя, алілуя.

Коли прийде Дух Істини, то поведе вас до всієї істини,
і пригадає вам усе нагадає, що Я говорив вам.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 10, 16-23

 Читання святого Євангелія від Матея.

Того часу Ісус сказав своїм Апостоліам: «Ось Я посилаю вас, як овець поміж вовків. Тому будьте мудрі, як змії, і невинні, як голуби. Стережіться людей, бо видаватимуть вас на суди і по своїх синагогах будуть вас бичувати; поведуть вас заради Мене до володарів і царів, для свідчення і їм, і язичникам. Коли ж видаватимуть вас, не журіться, що і як казати: дасться вам в ту годину, що казати; бо не ви будете говорити, а Дух Отця вашого, котрий говорить у вас. 
Брат брата видаватиме на смерть і батько дитину; і повстануть діти проти батьків, і вбиватимуть їх. Вас будуть ненавидіти за Моє Ім’я, але хто витерпить до кінця, той буде спасенний. 
Коли ж будуть вас переслідувати в цьому місті, втікайте до іншого. Воістину кажу вам: не встигнете обійти ізраїльських міст, як прийде Син Людський».

Слово Господнє.

Переглядів 82
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, 2 червня 2014 р.
«Дорогі діти! Я закликаю всіх вас і приймаю як Своїх дітей. Молюсь, щоб ви прийняли Мене і любили як Матір. Всіх вас Я об'єднала в Своєму серці, зійшла до вас і благословляю вас. Знаю, що ви від Мене чекаєте втіхи і надії, тому що люблю вас і заступаюсь за вас. Прагну від вас, щоб ви об'єдналися зі Мною в Моєму Синові, і щоб були Моїми апостолами. Щоб ви це змогли, знову закликаю вас – любити. Немає любові без молитви – нема молитви без прощення, тому що любов є молитва – прощення є любов. Діти Мої, Бог вас створив, щоб ви любили, і любили, щоб прощати. Кожна молитва, яка приходить від любові єднає вас з Моїм Сином і Духом Святим, а Святий Дух освітляє вас і робить Моїми апостолами, апостолами, котрі все що роблять, - робитимуть в ім'я Господнє. Вони молитимуться ділами, а не лише словами, тому що люблять Мого Сина, і розуміють дорогу правди, яка веде до вічного життя. Моліться за своїх пастирів, щоб вони з чистим серцем завжди могли вести вас дорогою істини і любові, дорогою Мого Сина. Дякую вам!»

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 310 338
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Вересень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

А Ви були в Меджугор'є?


Вересень 2024 (21)
Серпень 2024 (41)
Липень 2024 (42)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (37)