Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер ІХ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на четвер ІХ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 08 червня 2023, 05:30

Римо-католицький календар

Четвер ІХ Звичайного тижня, рік І

Перше читання
Тов 6, 10-11; 7, 1. 9-17; 8, 4-9а

Читання з Книги Товита

Тими днями, коли Товія і ангел Рафаїл ввійшли в Мідію й вже наближалися до Екбатани, Рафаїл сказав до хлопця: «Брате Товіє!» Той же йому відповів: «Ось я!» Далі сказав до нього: «Цієї ночі ми мусимо спати в Рагуела; він же доводиться тобі родичем. Є у нього дочка, що зветься Сара».
Коли ввійшли вони в Екбатану, Товія сказав до нього: «Брате Азаріє! Веди мене просто до нашого брата Рагуела». І повів його ангел у дім Рагуела. Вони застали його саме, як він сидів біля воріт, що вели до двору, і привітали його перші. Рагуел же до них озвався: «Сердечний вам привіт, браття! Увійдіть здорові з миром!» І ввів їх до свого дому.
А як обмилися і очистилися, посідали за стіл, то Товія заговорив до Рафаїла: «Брате Азаріє, скажи Рагуелові, щоб видав за мене сестру мою Сару». Почув таку розмову Рагуел і сказав юнакові: «Їж, пий, і веселися цієї ночі: немає бо, брате, іншого, кому б належало взяти дочку мою Сару, окрім тебе; та й я теж не маю влади видати її іншому мужеві, крім тебе, бо ти мені найближчий родич. Отож тепер, дитино, відкрию тобі правду: я видав був її вже сімом чоловікам з-поміж братів наших, і всі вони вмирали тієї ночі, коли входили до неї. Отож тепер, сину,їж, пий, і Господь учинить з вами свою ласку».
Товія ж на те: «Не їстиму й не питиму нічого, поки не залагодиш моєї справи». А Рагуел сказав до нього: «Добре! Вона буде тобі дана за рішенням закону Мойсея; бо й самим небом вирішено, що вона має бути віддана тобі за жінку. Візьми з собою твою племінницю. Відтепер ти — її брат, а вона — твоя сестра. Вона дана тобі від сьогодні й повіки. Нехай Господь, моя дитино, цієї ночі дасть вам щастя з неба, і вчинить з вами милість і мир».
І прикликав Рагуел дочку свою Сару, і коли та підійшла до нього, взяв її за руку й дав Товії, кажучи: «Візьми її собі за жінку згідно з законом та рішенням, записаним у книзі Мойсея. Вона — твоя, і ти щасливо відведеш її до твого батька. Нехай же Бог, який на небі, дасть вам щасливу дорогу та мир». Потім покликав її матір, звелів принести сувій паперу й написав шлюбний договір, що дає її йому за жінку за рішенням закону Мойсея. І принесла мати той сувій, і він написав це і запечатав. А тоді почали вони їсти й пити.
Потім Рагуел прикликав свою жінку Едну й сказав їй: «Приготуй, сестро, другу кімнату, і введи туди Сару».Пішла вона в спальню й, постеливши, як він сказав їй, ввела її туди й заходилася плакати над її долею. Далі втерла сльози й сказала Сарі: «Бадьорся, доню! Нехай Владика неба дасть тобі замість смутку радість. Кріпись,доню!» Та й вийшла.
Тим часом усі вийшли й замкнули двері спальні. Тоді Товія встав з ліжка й сказав до Сари: «Устань, сестро,молімося й просімо у нашого Господа, щоб учинив з нами милість і спасіння». Вона встала, й вони почали молитись та просити, щоб на них зійшло спасіння. Він же так узяв молитися: «Благословенний Ти, о Боже батьків наших, благословенне Твоє Ім’я по всі віки! Нехай небеса Тебе благословляють і всі Твої створіння по всі віки. Ти створив Адама й дав йому Єву як стійку помічницю. І з них обох пішов рід людський. Ти мовив: Недобре чоловікові одному бути; зробімо йому помічницю, подібну до нього! І нині я беру оцю мою сестру не для розпусти, але з добрим наміром. Зволь помилувати мене з нею, і разом до старості дожити». І сказали обоє разом: «Амінь! Амінь!» Та й лягли спати тієї ночі.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 128(127), 1-2. 3. 4-5 (П.: пор. 1а)

Благословенний, хто боїться Бога
або: Благословенні всі, хто боїться Бога, хто ходить Його шляхами.

Блаженний кожний, хто Господа боїться, *
хто Його дорогами ходить.
Ти плоди своїх рук споживати будеш. *
Щасливий ти — і буде тобі добре.

Твоя дружина — як родюча лоза виноградна *
при стінах твого дому.
Твої сини — наче нові оливкові галузки *
навколо твого столу.

Ось такою благословенною буде людина, †
яка Господа боїться. *
Нехай поблагословить тебе Господь із Сіону,
щоби в усі дні життя свого *
ти бачив блага Єрусалима

Спів перед Євангелієм
Пор. 2 Тим 1, 10б

Алілуя, алілуя, алілуя.

Спаситель наш Ісус Христос смерть знищив,
а життя освітив Євангелієм.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мк 12, 28б-34

† Слова Євангелія від святого Марка

Того часу підійшов до Ісуса один із книжників і запитав Його: «Яка заповідь є першою з усіх?»
Ісус відповів: «Перша є: Слухай, Ізрáїлю: Господь, наш Бог — єдиний Господь, і любитимеш Господа, Бога свого, всім серцем своїм, і всією своєю душею, і всім своїм розумом, і всією своєю силою”.
І друга оця: “Любитимеш свого ближнього, як самого себе!” Іншої, більшої заповіді від цих немає».
І сказав Йому книжник: «Добре, Учителю, по правді сказав Ти, що Бог є один і немає іншого, крім Нього, і що любити Його всім серцем, усім розумом, усією силою, і що любити ближнього, як себе самого, — це більше за всякі всепалення та жертви».
А Ісус, побачивши, що він розумно відповів, сказав йому: «Ти недалеко від Божого Царства!»
 І ніхто не наважувався Його більше запитувати.

Слово Господнє

Переглядів 293
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, візіонерці Мір’яні Солдо, 18 березня 2024

Візіонерка Мір’яна Солдо мала щоденні об’явлення від 24 червня 1981 року до 25 грудня 1982 року. На останньому щоденному об’явленні Богородиця, довіривши Мір’яні десяту таємницю, сказала, що буде ще їй являтися раз на рік – 18 березня. Так було протягом усіх цих років. Об’явлення почалося о 13:23 і тривало до 13:27.
 
“Дорогі діти! З милосердної Божої любові Я з вами. І тому як Мати закликаю вас, щоб вірили в любов. Любов, яка є єдністю з Моїм Сином. Любов’ю допомагаєте іншим відкрити свої серця, щоб пізнали Мого Сина й щоб полюбили Його. Мої діти, любов творить те, що Мій Син Своєю благодаттю освітлює ваші серця, росте у вас і дарує вам мир. Мої діти, якщо живете любов’ю, якщо живете Моїм Сином, матимете мир і будете щасливі. У любові є перемога. Дякую вам!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 301 286
11:25, 14-07-2014

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (44)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)