Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер XVI звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на четвер XVI звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 21 липня 2022, 00:30

Греко-католицький календар

Четвер XVI звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Єр 2, 1-3. 7-8. 12-13

Читання з Книги пророка Єремії

І надійшло до мене таке слово Господнє: «Іди, кричи до вух в Єрусалимі, кажучи: “Так говорить Господь: Я згадав про тебе, про любощі твоєї юності, про любов твоїх заручин, коли ти ішла за Мною у пустиню, у незасіяну землю. Ізрáїль — свята частка Господня, первісток його плодів. Усі, хто його поїдатиме, вважатимуться за злочинців, біда на них надійде, — говорить Господь. Я вас увів у землю врожайну, щоб ви живились її щедротами та її благом. А ви ввійшовши, осквернили Мою землю, Мою спадщину осоружною вчинили. Священики не говорили: “Де Господь?” Тлумачі Закону Мене не знали, і пастирі від Мене відступились, ба й пророки ім’ям Ваала пророкували і ходили за речами, що стати у пригоді не можуть. Здивуйся ж на те, небо, вжахнися страшно, збентежся вельми, — говорить Господь! Подвійний бо злочин учинив народ Мій: покинули Мене, джерело води живої, і повикопували собі копанки, копанки діряві, що води не держать».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 36 (35), 6-7аб. 8-9. 10-11(П.: пор. 10а)

Лиш Ти даєш нам воду життєдайну

Господи, Твоя милість на небі, *
а правда Твоя до хмар сягає.
Твоя праведність — наче Божі гори, *
Твоє правосуддя — глибока безодня.

Яка безцінна Твоя милість, о Боже! *
Людські сини покладаються на крил Твоїх захист.
Вони насичуються щедротами Твого дому, — *
Ти потоком Твоїх солодощів їх напуваєш.

Бо в Тебе — джерело життя; *
у Твоєму світлі ми побачимо світло.
Продовж милість свою до тих, які Тебе знають, *
і праведність свою до тих, котрі праведні серцем.

Спів перед Євангелієм
Пор. Мт 11, 25

Алілуя, алілуя, алілуя

Благословенний Ти, Отче, Господи землі і неба,
бо відкрив таємниці Царства немовлятам.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 13, 10-17

 Читання святого Євангелія від Матея

Того часу підійшовши, учні запитали Ісуса: «Чому Ти говориш до них при­т­­­чами?» А Він у відповідь сказав їм: «Бо вам дано пізнати таємниці Царства Небесного, а їм не дано. Адже хто має, тому дасться, і ма­тиме понад міру, а хто не має, то й те, що має, буде забране від нього. Я тому говорю до них прит­чами, що, дивлячись, вони не ба­чать, а слухаючи, — не чують і не ро­зуміють; і збувається щодо них пророцтво Ісаї, в якому говориться: “Слухом будете чути, та не зрозумієте, і вдивля­ю­чись, будете дивитися, та не поба­чи­те”. Адже серце цього на­ро­ду огрубіло, і вухами недочувають, і очі свої замружили, аби не побачити очи­ма і не почути вухами; та й сер­цем не зрозуміли і не навер­нулися, щоб Я зцілив їх. Ваші ж очі та ваші вуха бла­жен­ні, бо бачать і чують. Воістину кажу вам, що багато про­років і праведників бажали бачити те, що ви бачите, але не бачили; і чу­ти хотіли те, що ви чу­єте, але не чули».

Слово Господнє

Переглядів 682
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 грудня 2019 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти! Поки дивлюся на вас, які любите Мого Сина, Моє серце наповнює ніжність. Благословляю вас материнським благословенням. Материнським благословенням благословляю й ваших пастирів – вас, які промовляєте слова Мого Сина, благословляєте Його руками та любите Його настільки, що готові з радістю приносити кожну жертву для Нього. Ви наслідуєте Його, Який був першим пастирем, першим місіонером. Діти Мої, апостоли Моєї любові, жити й працювати для інших, для всіх тих, яких ви через Мого Сина любите, - це радість і втіха земного життя. Якщо через молитву, любов і жертву Царство Боже є у ваших серцях, тоді ваше життя радісне та веселе. Поміж тими, які люблять Мого Сина й котрі через Нього люблять одне одного, слова не є необхідними. Достатньо погляду, щоб почути невимовлені слова та невисловлені почуття. Там, де панує любов, час більше не рахується. Ми є з вами. Мій Син вас знає й любить. Любов є тою, яка вас до Мене приводить, і через ту любов Я буду приходити до вас і говорити про діла спасіння. Хочу, щоб усі Мої діти мали віру та відчули Мою материнську любов, яка їх веде до Ісуса. Тому  ви, діти Мої, куди б ви не пішли, світіть любов’ю і вірою як апостоли любові. Дякую вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)