Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на суботу VI звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на суботу VI звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 19 лютого 2022, 00:30

Римо-католицький календар

 Субота VI звичайного тижня, рік ІІ

 Перше читання
Як 3, 1-10

Читання з Послання святого апостола Якова

Брати мої, хай не буде багато таких, які стають вчителями, знаючи, що приймемо більший осуд, адже всі ми багато помиляємось. Хто ж  не помиляється в слові — то досконалий чоловік, здатний приборкати й усе тіло. Ось і коням вкладаємо вуздечку в рот, щоб нам корилися, і керуємо всім їхнім тілом. Ось і кораблі, хоч які великі та гнані бурхливими вітрами, але керуються малим стерном, куди лише хоче стерновий.
Так само і язик: хоч і малий орган, а дуже хвалиться. Ось який невеликий вогонь, а спалює такий великий ліс! І язик — це вогонь, світ неправди. Язик так поставлений між нашими органами, що опоганює все тіло і підпалює круг життя, а його самого запалює геєна. Адже всякий рід звірів і птахів, плазунів і риб приборкується, — вони приборкуються людською природою. А язика ніхто з людей не може приборкати; він — зло невгамовне, повний смертоносної отрути. Ним благословляємо Господа й Отця і ним проклинаємо людей, які створені за Божою подобою.
З тих самих уст виходить благословення і прокляття. Не годиться, брати мої, щоб так воно було!

Слово Боже

 Псалом респонсорійний
Пс 12, 2-3. 4-5. 7-8 (П.: пор. 8а)

Ти захистиш нас, Господи, наш Боже
або: Ти, Господи, нас берегтимеш.

Спаси мене, Господи! Бо праведника не стало, *
бо вірні з-поміж синів людських пропали.
Кожний говорив пусте ближньому своєму — *
зрадливими устами, подвійним серцем говорили.

Вигубить Господь усі уста зрадливі *
і язик велемовний —
тих, які говорять: †
«Нашою мовою ми звеличені будемо, і при нас уста наші! *
Хто нам володарем буде?»

Господня мова — мова чиста, очищене вогнем срібло, *
випробуване в земляному тиглю — †
очищене семикратно.
Ти, Господи, нас берегтимеш, — *
охоронятимеш нас від цього роду назавжди.

 Спів перед Євангелієм
Пор. Мк 9, 7

Алілуя, алілуя, алілуя

Небеса відкрилися і пролунав голос Отця:
«Це Син Мій улюблений, Його слухайте!»

Алілуя, алілуя, алілуя

 Євангеліє
Мк 9, 2-13

 Читання святого Євангелія від Марка

Того часу Ісус бере Петра, Якова та Йоана і виводить тільки їх самих на високу гору. І Він преобразився перед ними. Одяг Його став блискучим і таким білосніжним, що жодний білильник на землі не зміг би так вибілити.
І з’явився їм Ілля з Мойсеєм, які розмовляли з Ісусом.
І озвався Петро, і сказав Ісусові: «Учителю, добре нам тут бути. Зробімо три намети: один Тобі, один Мойсеєві та один Іллі!» Однак він не знав, що говорив, — так вони були налякані. І з’явилася хмара, яка отінила їх, і пролунав голос із хмари: «Це Син Мій улюблений, Його слухайте!» І враз, озирнувшись навколо, не побачили біля себе вже нікого, крім самого Ісуса. А коли вони сходили з гори, Він наказав їм, щоб нікому не розповідали про те, що побачили, доки Син Людський не воскресне з мертвих.
І вони утримали те слово у себе, допитуючись, що то значить — «з мертвих воскреснути?» І запитували Його, мовлячи: «Чому книжники кажуть, що спершу необхідно прийти Іллі?»
 Він сказав їм: «Ілля прийде раніше і поновить усе. І як написано про Сина Людського, що Він має багато постраждати і бути зневаженим? Та кажу вам, що Ілля прийшов, і зробили з ним те, що хотіли, як написано про нього».

Слово Господнє

Переглядів 962
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 жовтня 2019 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти! Воля і любов Небесного Отця чинять так, що Я тут, між вами, щоб материнською любов’ю допомогла росту віри в серці, щоб ви дійсно змогли зрозуміти суть земного життя й велич небесного. Діти мої, земне життя є дорогою до вічності, до правди та життя – до Мого Сина. Тією дорогою хочу вас повести. Ви, діти Мої, ви, котрі завжди спраглі більшої любові, правди та віри, знайте, що є лиш одне джерело, із якого можете пити – довіра до Небесного Отця, довіра Його любові. Віддайте себе повністю Його волі й не бійтеся. Усе, що найкраще для вас, усе, що веде вас до вічного життя, буде вам дано. Ви зрозумієте, що суттю життя не завжди є хотіти й брати, але - любити й давати. Матимете правдивий мир та правдиву любов, будете апостолами любові, вашим прикладом чинитимете, щоб ті Мої діти, котрі не пізнали Мого Сина та Його любові, забажали пізнати Його. Діти мої, апостоли Моєї любові, поклоняйтеся зі Мною Моєму Синові й любіть Його понад усе. Завжди намагайтеся жити в Його правді. Дякую вам!"

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)