Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ХХХІІ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок ХХХІІ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 08 листопада 2021, 14:11

Римо-католицький календар

Понеділок ХХХІІ Звичайного тижня, рік І

Перше читання
Мудр 1, 1-7

Початок Книги Мудрості

Полюбіте справедливість, ви, що правите землею! Роздумуйте про Господа в правоті й у простоті серця шукайте Його! Його знаходять ті, що Його не спокушають, і Він являється тим, що Йому не спроневіряються. Думки ж лукаві від Бога віддаляють, і всемогутність, коли її спокушати, присоромлює безумних. Бо в душу, яка лихе мислить, мудрість не ввійде, ані не оселиться в тілі, запроданім гріхові. Святий бо Дух-виховник від лукавства тікає, відступає від гадок безглуздих і віддаляється, коли виринає кривда. Мудрість же — дух, що людей любить. Однак, не лишає уст хулителя безкарними; бо Бог — свідок його нутра, вірний дослідник його серця, і чує, що його язик говорить. Дух бо Господній наповнює всесвіт і — як Вседержитель — знає кожне слово.

Cлово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 139(138), 1-3. 4-5. 7-8. 9-10 (П.: пор. 24б)

Веди нас, Боже, давніми шляхами

Ти мене випробував, Господи, і знаєш.†
Знаєш мене, коли сиджу і встаю я. *
Думки мої здаля розумієш.
Чи ходжу я, чи споглядаю, Ти добре бачиш; *
Тобі відомі всі мої дороги.

Бо ще нема й слова на язиці у мене, *
а Ти, Господи, вже все знаєш.
Ти ззаду й спереду мене оточуєш, *
кладеш на мене Твою руку.

Куди мені піти від духу Твого? *
Куди мені втекти від обличчя Твого?
Зійшов би я на небо — Ти там єси, *
ліг би я у шеолі — і там Ти.

Взяв би крила зірниці, *
осівся б на край моря, —
і там рука Твоя мене б водила, *
і Твоя десниця мене б тримала.

Спів перед Євангелієм
Флп 2, 15-16

Алілуя, алілуя, алілуя

Будьте як джерело світла в світі,
дотримуйтесь міцно Слова Життя.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 17, 1-6

 Читання святого Євангелія від Луки

Ісус промовив до своїх учнів: «Неможливо, щоби спокуси не прийшли, та горе тому, через кого вони приходять! Йому було б краще почепити жорновий камінь на свою шию і кинутися в море, ніж щоби спокусив одного з цих малих. Зважайте на себе! Коли згрішить твій брат, — докори йому, а коли покається, — прости йому. І якщо сім разів на день згрішить проти тебе і сім разів на день звернеться до тебе, кажучи: “Каюся!” — прости йому». І сказали апостоли Господеві: «Додай нам віри!» А Господь промовив: «Коли б ви мали віру, хоч як гірчичне зернятко, і повеліли б цій смоківниці: “Вирви себе з корінням і посади себе в морі!” — то послухала б вас».

Cлово Господнє

Переглядів 807
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти, Мій Син, Який є світлом любові, усе, що робив і робить, робив із любові. Так і ви, діти Мої, коли живете в любові й любите своїх ближніх, звершуєте волю Мого Сина. Апостоли Моєї любові, станьте малими, відкрийте свої чисті серця Моєму Синові, аби Він міг діяти через вас. За допомогою віри наповніться любов’ю. Але, діти Мої, не забудьте, що Євхаристія - серце віри. Це є Мій Син, Котрий живить вас Своїм тілом і зміцнює Своєю кров’ю. Це чудо любові - Мій Син, Який завжди знову приходить, живий, щоб оживити душі. Діти Мої, живучи в любові, звершуєте волю Мого Сина - і Він живе у вас. Діти Мої, Моїм Материнським бажанням є те, аби ви Його завжди більше любили, тому що Він вас закликає Своєю любов’ю, дарує вам любов, щоб ви її ширили всім навколо вас. Через Його любов, як Мати, Я з вами, щоб вам говорити слова любові та надії, щоб вам говорити вічні слова – переможні над часом і смертю, щоб закликати вас бути Моїми апостолами любові. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)