Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на XXХ Звичайну неділю, рік Б (РКЦ)

Літургійні читання на XXХ Звичайну неділю, рік Б (РКЦ)

  • 24 жовтня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

XXХ неділя Звичайна, рік Б

Перше читання
Єр 31, 7-9

Читання з Книги пророка Єремії

Так говорить Господь: «Співайте радісно про Якова, вознесіть першого з-поміж народів! Хваліть голосно й промовляйте: “Врятуй, Господи, народ свій, Ізрáїля решту!” Ось Я їх приведу з північної країни та й позбираю їх із країв землі. Між ними сліпий і кривий буде, вагітна й породілля разом. Великою громадою вони сюди повернуться. З плачем вийшли вони, а Я приведу їх утішених. Я поведу їх через водні потоки дорогою рівною, де не спотикнуться. Бо Я — Ізрáїлеві батько, й Ефраїм — Мій первородний». 

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 126 (125), 1-2аб. 2вг-3. 4-5. 6 (П.: пор. 3)

Велике діло Бог вчинив із нами

Коли Господь повернув полонених Сіону, *
наче уві сні ми були:
тоді були сповнені радості уста наші, *
а наш язик — веселості повний.

Тож будуть між народами говорити: *
«Велике вчинив Господь з ними!»
Господь учинив для нас велике, — *
і ми раділи!

Поверни, Господи, наших полонених, *
як потоки на півдні.
Ті, хто у сльозах сіє, *
з радістю жати будуть.

Хто, виходячи, йде з плачем *
і несе торбину насіння,
той, повертаючись, з радістю прийде, *
снопи свої несучи.

Друге читання
Євр 5, 1-6

Читання з Послання до євреїв

Оскільки кожний первосвященик, який вибирається з-поміж людей, настановляється для людей у тому, що відноситься до Бога, аби приносити дари та жертви за гріхи, щоб міг співчувати необізнаним і тим, які заблукали, адже й сам оточений неміччю, — і тому він повинен, як за народ, так і за себе, приносити жертви за гріхи. Та ніхто сам по собі не приймає честі, а тільки тоді, коли покликаний Богом, — як Аарон. Так і Христос не сам себе прославив, аби стати Первосвящеником, але Той, хто сказав Йому: «Ти — Мій Син, Я сьогодні породив Тебе». І в іншому місці говорить: «Ти — Священик навіки, за чином Мелхіседека».

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Пор. 2 Тим 1, 10б

Алілуя, алілуя, алілуя

Спаситель наш Ісус Христос смерть знищив,
а життя освітив Євангелієм.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 10, 46-52

Читання святого Євангелія від Марка

Того часу Ісус зі своїми учнями і великим натовпом виходив з Єрихона, а син Тимея, Вартимей, сліпий жебрак, сидів край дороги. Почувши, що це Ісус Назарянин, він почав кричати, гукаючи: «Сину Давидів, Ісусе, змилуйся наді мною!» І багато погрожували йому, щоби замовк. Та він ще дужче кричав: «Сину Давидів, помилуй мене!» А Ісус, зупинившись, сказав: «Покличте його!» Вони закликали сліпця і сказали йому: «Кріпися, вставай, Він кличе тебе!» Той скинув свого плаща, підскочив і прийшов до Ісуса. І у відповідь Ісус промовив до нього: «Що ти хочеш, щоб Я зробив для тебе?» Сліпий відказав Йому: «Учителю, щоб я прозрів!» Ісус же сказав йому: «Іди, віра твоя спасла тебе!» І він відразу прозрів і пішов дорогою за Ним.

Слово Господнє

Переглядів 1 448
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 травня 2016

"Дорогі діти! Моє материнське серце прагне вашого істинного навернення і міцної віри, щоби ви могли поширювати любов і мир всім, хто вас оточує. Але, діти мої, не забудьте, кожен із вас є унікальним світом перед Небесним Отцем. Тому дозвольте дії Духа Святого непрестанно діяти у вас. Будьте моїми духовно чистими дітьми. В духовності є краса. Все, що є духовним, є живе і дуже красиве. Не забудьте, що в Євхаристії, яка є серцем віри, мій Син є завжди з вами. Він приходить до вас і з вами ламає хліб, тому що, діти мої, ради вас Він помер, воскрес і знову приходить. Ці мої слова вам є знані, бо вони – є істина, а істина не змінюється. Проте багато моїх дітей їх забули. Діти мої, мої слова не є ні старі, ні нові, вони є вічні. Тому вас, своїх дітей, закликаю добре вдивлятись в знаки часу, "збирати розбиті хрести" і бути апостолами об’явлення. Дякую вам." 


Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)