Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок VI Великоднього тижня (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок VI Великоднього тижня (РКЦ)

  • 11 травня 2021, 00:30

Римо-католицький календар

Вівторок VI Великоднього тижня

Перше читання
Діян 16, 22-34

Читання з Діянь Апостолів

Тими днями юрба филипійців постала на Павла і Силу, а начальники, подерши на них одяг, наказали бити їх палицями. Тож завдавши їм багато побоїв, посадили у в’язницю, давши наказ в’язничному сторожеві пильно їх охороняти. Він, діставши такий наказ, засадив їх до внутрішньої темниці й забив їхні ноги в дерев’яні колодки.
Опівночі Павло й Сила, молячись, співали Богу гімни, а в’язні слухали їх. Раптом стався великий землетрус, аж порушилися підвалини в’язниці; враз повідчинялися всі двері, і з усіх поспадали кайдани. А коли прокинувся сторож в’язниці й побачив, що двері в’язниці відчинено, витягнув меча і хотів себе вбити, думаючи, що в’язні повтікали.
Та Павло закричав сильним голосом, гукаючи: «Не заподій собі ніякого зла, бо всі ми тут!»
Той, попросивши світла, вскочив і, тремтячи, припав до ніг Павла та Сили, і вивівши їх назовні, запитав: «Панове, що потрібно мені робити, аби спастися?»
А вони сказали: «Увіруй в Господа Ісуса – і спасешся ти та твій дім!» І говорили йому Господнє Слово й усім, хто був в його домі.
І забравши їх тієї ж пори ночі, обмив їх від побоїв і тут же охрестився сам і всі його домашні. Завівши їх у дім, подав трапезу і звеселився з усім своїм домом, що повірив у Бога.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 138(137), 1-2а. 2бв-3. 7в-8 (П.: пор. 7в)

Мене спасає міць десниці Бога
або: Господи, мене спасе Твоя десниця
або: Алілуя.

Прославлятиму Тебе від усього мого серця, *
бо Ти вислухав слова уст моїх, Боже.
Перед ангелами буду Тобі співати, *
поклонюся до Твого святого храму.

І прославлю Твоє Ім’я за Твою милість і Твою правду, *
бо Ти звеличив понад усі імена своє слово.
Того дня, коли я закличу до Тебе, Ти до мене відізвися: *
Ти наділиш силою мою душу. 

Ти спасеш мене правицею своєю. *
Господь розплатиться за мене!
Господи, навіки Твоя милість; *
не покинь рук своїх діло!

Спів перед Євангелієм
Йн 16, 7. 13

Алілуя, алілуя, алілуя

Пришлю до вас Духа Істини, – Господь говорить, –
до всієї істини Він поведе вас.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 16, 5-11

+ Читання святого Євангелія від Йоана

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Нині іду до Того, хто послав Мене, і ніхто з вас не питає Мене: “Куди йдеш?” Та від того, що Я сказав вам, смуток заповнив ваше серце. Але Я істину вам кажу: корисніше для вас, щоб Я відійшов. Бо якщо Я не відійду, то Утішитель не прийде до вас. Якщо ж піду, – пошлю Його до вас.
Прийшовши, Він переконає світ у неправоті щодо гріха, щодо праведності і щодо суду: щодо гріха, – бо не вірять у Мене; щодо праведності, – бо до Отця Я йду, і вже не побачите Мене; щодо суду, – бо князь цього світу засуджений».

Слово Господнє

Переглядів 1 660
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, від 2 липня 2015
Дорогі діти, закликаю вас ширити віру в мого Сина – вашу віру. Ви, діти мої, просвітлені Святим Духом, мої апостоли, передавайте її іншим – тим, які не вірують, не знають і не хочуть знати, – але тому ви маєте багато молитися за дар любові, бо любов є знаменням правдивої віри, а ви будете апостолами моєї любові. Любов завжди знову оживляє біль і радість Євхаристії, оживляє біль муки мого Сина, якою вам показав, що означає безмежно любити, оживляє радість, що вам залишив Своє тіло і Свою кров, щоб вас собою живив і так був одно з вами. Дивлячись на вас із ніжністю, відчуваю безмежну любов, яка кріпить мене у моєму бажанні привести вас до міцної віри. Міцна віра дасть вам радість і веселість на землі й у кінці — зустріч із моїм Сином. Це є Його бажання. Тому жийте Ним, живіть любов, живіть світло, яке вас завжди просвічує в Євхаристії. Прошу вас багато молитися за своїх пастирів, моліться, щоб ви їх якнайбільше любили, бо їх вам дав мій Син, щоб вас живили Його тілом і вчили любові. Тому любіть і ви їх. Але, діти мої, запам’ятайте, любов значить зносити і давати, а ніколи, ніколи не судити. Дякую вам.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)