Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (РКЦ)

Літургійні читання на урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (РКЦ)

  • 09 грудня 2019, 00:30

Римо-католицький календар 

Урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії

Перше читання
Бут 3, 9-15. 20

Читання з Книги Буття

Коли Адам з’їв плід із забороненого дерева, Господь Бог покликав чоловіка і спитав його: «Де ти?»  Той відповів: «Я чув твою луну у саду й злякався, бо я нагий, тож і сховався». Бог же сказав: «Хто тобі сказав, що ти нагий? Чи не їв ти з дерева, що я наказав тобі не їсти?» Чоловік відповів: «Жінка, яку Ти дав мені, щоб була зі мною, дала мені з дерева, і я їв». Тоді Господь Бог сказав до жінки: «Що ти це наробила?» Жінка відповіла: «Змій обманув мене, і я їла». Отож Господь Бог сказав до змія: «За те, що ти вчинив це, будь проклятий з-поміж усякої скотини та з-поміж усіх диких звірів. На череві твоїм будеш повзати і їстимеш землю по всі дні життя твого. Я покладу ворожнечу між тобою і жінкою і між твоїм потомством та її потомством. Воно розчавить тобі голову, а ти будеш намагатися ввіп’ястися йому в п’яту». Тоді Адам дав своїй жінці ім’я Єва, бо вона була мати всіх живих.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 98 (97), 1. 2-3аб. 3в-4 (П.: пор. 1а)

Співайте Богу – чудеса Він творить.

Заспівайте Господу нову пісню, *
бо Він зробив чудеса.
Мені принесла спасіння Його правиця, *
Його свята рука.

Господь явив своє спасіння, – *
перед очима народів відкрив свою правду.
Він згадав свою милість і свою правду *
домові Ізраїля.

Всі кінці землі побачили *
спасіння нашого Бога.
Вигукуй Господу, вся земле, – *
вигукуйте радісно, співайте і грайте!

Друге читання
Еф 1, 3-6. 11-12

Читання з Послання святого апостола Павла до ефесян

Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, який поблагословив нас усяким духовним благословенням на небесах у Христі. Оскільки Він вибрав нас у Ньому раніше від створення світу, щоб ми були святі й непорочні перед Ним у любові, наперед призначивши нас для того, щоб усиновити собі через Ісуса Христа, згідно з уподобанням своєї волі, для прославлення величі своєї благодаті, якою Він обдарував нас в улюбленому Сині. У Ньому й ми стали спадкоємцями, які були наперед призначені за передбаченням Того, хто все здійснює за рішенням своєї волі, щоб ми були для прославлення Його величі, ми, які раніше мали надію на Христа.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Лк 1, 28

Алілуя.алілуя, алілуя

Радій, сповнена благодаті! Господь з тобою,
благословенна ти між жінками.

Алілуя.алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 1, 26-38

Читання святого Євангелія від Луки

На шостому місяці посланий був ангел Гавриїл від Бога до галілейського міста, названого Назаретом, до діви, зарученої з чоловіком на ім’я Йосиф, із дому Давида, а ім’я діви – Марія. І, прийшовши до неї, сказав: «Радій, сповнена благодаті! Господь з тобою, благословенна ти між жінками». Вона стривожилася від цих слів і міркувала, що означало б це привітання. Та ангел сказав їй: «Не бійся, Маріє, бо ти знайшла благодать у Бога. І ось, ти зачнеш в утробі й народиш Сина, і даси Йому ім’я Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього буде названий, і дасть Йому Господь Бог престол Його батька Давида, і довіку царюватиме в домі Якова, і Його царюванню не буде кінця!» І озвалася Марія до ангела: «Як станеться це, коли я чоловіка не знаю?» У відповідь ангел сказав їй: «Дух Святий зійде на тебе, і сила Всевишнього тебе отінить; тому й Святе, котре народиться, назветься Сином Божим. Ось і твоя родичка Єлизавета, і та зачала сина у своїй старості, і це вже на шостому місяці та, кого звуть неплідною, тому що жодне слово не буває у Бога безсилим! А Марія промовила: «Ось, я раба Господня, нехай буде мені за словом твоїм!» І ангел відійшов від неї.

Слово Господнє

Переглядів 1 645
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 2008., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Нехай ваше життя знову буде рішенням за мир. Будьте радісними носіями миру й не забувайте, що живете в благодатний час, коли Бог через Мою присутність дає великі благодаті. Не закривайтеся, дітоньки, але використайте цей час і шукайте дар миру та любові для вашого життя, щоби стати свідками для інших. Благословляю вас Моїм Материнським благословенням. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)