Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю ХХVIІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю ХХVIІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 11 жовтня 2019, 00:30

Римо-католицький календар

П’ятниця ХХVIІ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Йоіл 1, 13-15; 2, 1-2

Читання з Книги пророка Йоіла

Надягніть, о священики, вереття і плачте! Слуги жертовника, ридайте! Ідіть, ночуйте у вереттях, слуги Бога мого, бо в домі Бога вашого не стало ні приношення, ні ливних жертв. Призначте піст, скличте святкові збори; зберіть старших, усіх мешканців краю у дім Господа, Бога вашого, і взивайте до Господа: «О, що за день!» Бо близько день Господній; він, немов руїна, від Всемогутнього надійде. Затрубіте в ріг на Сіоні, вдарте на моїй святій горі на тривогу! Нехай тремтять усі мешканці краю, бо надходить день Господній, бо він близько! День темряви й пітьми, день хмари й густої мряки. Немов зірниця, розкидається по горах народ численний, сильний, якого не бувало споконвіку і після нього більш не буде аж до років найдальших родів.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 9, 2-3. 6 і 16. 8-9 (Р.: пор. 9а)

Бог йде по правді землю всю судити.

Буду прославляти Господа усім своїм серцем, *
розповідатиму про всі Твої чуда.
Я буду веселитися і радіти Тобою, *
співатиму Твоєму Імені, о Всевишній. 

Ти погрозив народам, і вигубив безбожного, *
Ти стер їхнє ім’я на віки вічні.
Народи провалилися в яму, яку вони копали, *
їхня нога попала в пастку, яку вони ж наставили.

Господь возсідає повіки, *
Він приготовив свій престол для суду,
Він по правді судитиме Всесвіт, *
судитиме народи справедливо.

Спів перед Євангелієм
Йн 12, 31б-32

Алілуя, алілуя, алілуя.

Нині князь цього світу геть ви­гна­ний буде.
І Я, якщо буду піднятий від зем­лі, притягну всіх до себе!

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Лк 11, 15-26

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу, як Ісус виганяв біса, деякі з людей сказали: «Вельзе­вулом, князем бісівським, Він бісів виганяє». А інші, випробовуючи, вима­гали від Нього знамення з неба. Знаючи їхні думки, Він сказав їм: «Кожне царство, яке саме в собі роз­ділилося, запустіє, і дім на дім впаде. Коли ж сатана сам у собі роз­ділився, то як встоїть його царство? Ви ж кажете, нібито Я Вельзевулом виганяю бісів. Коли Я Вельзевулом виганяю бісів, то ким сини ваші виганяють? Тому вони будуть вам суддями. Коли ж Я перстом Божим ви­ганяю бісів, то Боже Царство вже прийшло до вас. Коли сильний, озброївшись, сте­реже свій двір, – його майно в безпеці. Коли ж хто дужчий від нього нападе й переможе його, то забере всю його зброю, на яку покладався, і розділить свою здобич. Хто не зі Мною, той проти Мене; і хто не збирає зі Мною, той роз­кидає. Коли нечистий дух виходить з людини, то блукає безводними міс­ця­ми, шукаючи спокою, і, не зна­ходячи, каже: "Повернуся до свого дому, звідки я вийшов”. І, прибувши, знаходить його заметеним і прибраним. Тоді йде, бере сім інших духів, лукавіших за себе, і, ввійшовши, жи­­вуть там. І стає останнє тій лю­дині гіршим від попереднього».

Слово Господнє

Переглядів 1 429
Додати коментар

Послання Богородиці, 27 листопада 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю, щоби свої серця ви приготували до цих днів, коли Господь вас особливо хоче очистити від усіх гріхів із вашого минулого. Ви, дорогі діти, не можете самі цього зробити, тому Я тут, щоб допомогти вам. Моліться, дорогі діти! Тільки так ви зможете пізнати все зло, яке є у вас, і віддати його Господеві, щоб Господь повністю очистив ваші серця. Тому, дорогі діти, моліться безперестанку і приготовляйте свої серця покаянням та постом. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)