Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер ХІІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на четвер ХІІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 27 червня 2019, 00:30

Римо-католицький календар
Четвер ХІІ звичайного тижня, рік І       

Перше читання
Бут 16, 1-12. 15-16

Читання з Книги Буття

         Сараї, Аврамова жінка, не родила йому дітей. А була в неї рабиня єгиптянка, на ім’я Агар. Тож Сараї сказала до Аврама: «Господь зробив мене безплідною: ввійди но до моєї рабині, може я матиму дітей завдяки їй». Послухав Аврам бажання Сараї. І взяла Сараї, Аврамова жінка, свою рабиню Агар єгиптянку, при кінці десятого року, як Аврам оселився в Ханаан-краю, та й віддала її Аврамові, своєму чоловікові за жінку. Ввійшов він до Агарі, й вона зачала. Як же відчула, що зачала, то стала зневажати свою господиню.

         Тоді Сараї промовила до Аврама: «Нехай ота зневага до мене та впаде на тебе. Я сама дала тобі в обійми мою рабиню, а вона, відчувши себе вагітною, стала мною погорджувати. Нехай Господь судить між мною і тобою!» Аврам же сказав до Сараї: «Ось у твоїх руках твоя рабиня. Роби з нею що хоч». Запопалася тоді Сараї до неї жорстоко аж вона втекла геть їй з очей.
//

         Зустрів її ангел Господній коло джерела в пустині, коло джерела, що при дорозі до Шур, і сказав: «Агаре, рабине Сараї: звідкіля йдеш? Куди прямуєш?» Вона ж відповіла: «Від Сараї, моєї господині, втікаю». Тоді ангел Господній сказав до неї: «Вернися до твоєї господині й покорися під її руку». Далі ангел Господній говорив до неї: «Я сильно розмножу твоє потомство, так що його не можна буде і злічити: таке воно буде численне.» По тому ангел Господній сказав до неї: «Ось ти зачала й вродиш сина й даси йому ім’я Ізмаїл, бо Господь почув твою скорботу. Він буде дикий чоловік: його рука буде проти всіх, і рука всіх проти нього; він оселиться перед усіми своїми братами».

         Ось так Агар породила Аврамові сина й Аврам дав ім’я своєму синові, якого Агар породила, Ізмаїл. Було ж Аврамові вісімдесят шість років, коли Агар породила йому сина.

         Слово Боже

Перше читання коротше
Бут  16, 6б-12. 15-16

Читання з Книги Буття

          Коли Сараї принизила Агар, вона втекла геть їй з очей. Зустрів її ангел Господній коло джерела в пустині, коло джерела, що при дорозі до Шур, і сказав: «Агаре, рабине Сараї: звідкіля йдеш? Куди прямуєш?» Вона ж відповіла: «Від Сараї, моєї господині, втікаю». Тоді ангел Господній сказав до неї: «Вернися до твоєї господині й покорися під її руку».

         Далі ангел Господній говорив до неї: «Я сильно розмножу твоє потомство, так що його не можна буде і злічити: таке воно буде численне». По тому ангел Господній сказав до неї: «Ось ти зачала й вродиш сина й даси йому ім’я Ізмаїл, бо Господь почув твою скорботу. Він буде дикий чоловік: його рука буде проти всіх, і рука всіх проти нього; він оселиться перед усіми своїми братами».

         Ось так Агар породила Аврамові сина й Аврам дав ім’я своєму синові, якого Агар породила, Ізмаїл. Було ж Аврамові вісімдесят шість років, коли Агар породила йому сина.

         Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 106(105), 1-2. 3-4а. 4б-5 (П.: пор. 1)

Хваліте Бога, бо Він дуже добрий.

Хваліте Господа, бо добрий, *
бо милість Його повіки.
Хто може розповісти про подвиги Господні, *
усю славу Його розголосити?         

Щасливий, хто пильнує право *
й увесь час творить справедливість!
Згадай, о Господи, про мене у благоволінні *
до народу Твого!

Навідайся з Твоєю допомогою до мене, *
щоб я міг бачити Твоїх  вибранців щастя,
щоб міг радіти радістю Твого народу, *
щоб міг хвалитися Твоєю спадщиною

Спів перед Євангелієм
1 Пт 1, 25

Алілуя, алілуя, алілуя.

Слово Господнє повік перебуває,
оте слово, що було вам благовістоване.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 7, 21-29

+ Слова Євангелія від святого Матея

Ісус сказав до своїх учнів:

         «Не кожний, хто промовляє до Мене: „Господи, Господи!” – ввійде в царство небесне, лише той, хто чинить волю Отця мого, що на небі. Багато Мені того дня скажуть: „Господи, Господи! Хіба ми не Твоїм ім’ям пророкували? Хіба не Твоїм ім’ям бісів виганяли? Хіба не Твоїм ім’ям силу чудес творили?” І тоді Я їм заявлю: „Я вас не знав ніколи! Відійдіте від Мене, ви, що чините беззаконня!”

         Кожний, хто слухає ці мої слова й виконує їх, подібний до розумного чоловіка, який збудував свій дім на скелі. Полила злива, потоки розлились, подули вітри й натиснули на той дім, та він не повалився, бо був збудований на скелі.

         А кожний, хто слухає ці мої слова й не виконує їх, подібний до необачного чоловіка, який збудував свій дім на піску. Полилася злива, розіллялися ріки, подули вітри й ударили на той дім, і він повалився, і руїна його була велика».

         І як Ісус скінчив ці слова, народ не міг надивуватись Його навчанню, бо Він навчав їх як повновладний, а не як книжники їхні.

         Cлово Господнє

Переглядів 1 919
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 лютого 1993., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас благословляю Своїм Материнським благословенням і закликаю всіх вас до навернення. Хочу, щоб кожен із вас вирішив змінити життя та щоб кожен із вас більше працював у Церкві не словами, не думками, але прикладом, щоб ваше життя було радісним свідченням про Ісуса. Не можете сказати, що ви є наверненими, бо ваше життя має стати щоденним наверненням. Щоб ви зрозуміли, що маєте робити, дітоньки, моліться, –і Бог дасть вам пізнати, що конкретно маєте робити й у чому маєте перемінитись. Я з вами й беру всіх вас під Свій Покров. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 337
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (22)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)