Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на свято Відвідин Пресвятою Дівою Марією Єлизавети (РКЦ)

Літургійні читання на свято Відвідин Пресвятою Дівою Марією Єлизавети (РКЦ)

  • 31 травня 2019, 00:30

Римо-католицький календар
Відвідини Пресвятою Дівою Марією Єлизавети (свято)

Перше читання
Соф 3, 14-18

Читання з Книги пророка Софонії

Виспівуй, о дочко Сіону! Вигукуй радо, Ізраїлю! Радуйся й веселися з усього серця, дочко Єрусалимська! Господь усунув засуди проти тебе, прогнав ворога твого. Цар Ізраїля, Господь, посеред тебе: не будеш більш боятись лиха. Того дня Єрусалимові скажуть: «Не бійся, о Сіоне, нехай не опадають руки в тебе! Господь, твій Бог, посеред тебе; Він, могутній, сам врятує. Він буде вельми радуватися тобою, він відновить тебе любов’ю своєю. Він буде веселитися тобою під веселі співи, неначе під час свята». Я віддалив від тебе лихо, ти не нестимеш більше ганьби.
//

Слово Боже

Або:
Рим 12, 9-16б

Читання з Послання святого апостола Павла до римлян

Брати! Любов – нелицемірна. Ненавидьте зло, шукайте добра, любіть один одного по-братерськи, пошаною один одного випереджайте; у наполегливості не лінуйтеся, духом палайте, Господу служіть, радійте надією, труднощі переносьте, перебувайте витривало в молитві; беріть участь у потребах святих, виявляйте гостинність. Благословляйте тих, хто переслідує вас, – благословляйте, а не проклинайте. Радійте з тими, які радіють, і плачте з тими, котрі плачуть. Тримайтеся між собою однієї думки, не мудруйте про високе, але схиляйтеся до покірного.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Іс 12, 2. 3-4бвг. 5-6

Посеред тебе Бог – Святий великий

Ось Бог – моє спасіння! *
Я уповаю і не боюся,
Бо міць моя і пісня – Господь, *
Він – моє спасіння!

Ви будете з радістю черпати води *
із джерел спасіння.
Хваліте Господа, призивайте Його Ім’я! +
Розголосіть між народами про подвиги Його, *
нагадуйте, що Ім’я Його величне!

Співайте Господу, бо Він учинив величне; *
нехай знають про це на всій землі!
Ликуйте й веселіться, мешканці Сіону! *
Бо великий серед тебе – Святий Ізраїля!

Спів перед Євангелієм
Лк 1, 45

Алілуя, алілуя, алілуя

Блаженна ти, Діво Маріє,
яка повірила, що здійсниться сказане тобі Господом!

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 1, 39-56

Читання святого Євангелія від Луки

Тими днями Марія, вставши, поспішно пішла в гірську місцевість, до міста Юдиного. Вона ввійшла в дім Захарії і привітала Єлизавету. Коли ж почула Єлизавета привітання Марії, заворушилося немовля в її утробі. Єлизавета сповнилася Святим Духом і вигукнула гучним голосом, промовляючи: «Благословенна ти між жінками і благословенний плід твоєї утроби! І звідки ж мені це, щоби до мене прийшла Мати мого Господа? Бо як почула я твоє привітання, то з радощів заворушилася дитина в моїй утробі. Блаженна ж та, яка повірила, що здійсниться сказане їй Господом!» А Марія промовила: «Величає душа моя Господа, і радіє дух мій у Бозі, Спасителі моїм, бо Він зглянувся на покору слугині своєї; ось бо віднині блаженною зватимуть мене всі покоління, бо вчинив мені велике Сильний, і святе Ім’я Його, і милосердя Його з роду в рід для тих, хто боїться Його. Він виявив силу свого рамена, розсіяв гордих думками сердець їхніх, скинув могутніх з престолів і підняв угору покірних, голодних наситив благами, а багатих відіслав ні з чим. Він пригорнув Ізраїля, слугу свого, згадавши милосердя, як і проголосив нашим батькам – Авраамові та роду його аж до віку!» Тож Марія перебула в неї якихось три місяці й повернулася до свого дому.

Слово Господнє

Переглядів 1 837
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, 18 березня 2019 року, візіонерці Мір’яні
"Дорогі діти, як Мати, як Цариця миру, закликаю вас прийняти Мого Сина, щоб Він міг вам уділити мир душі, щоб міг вам уділити те, що є праведним, що є для вас добрим. Діти Мої, Мій Син вас знає. Він жив життям людини й водночас Бога, чудесне життя – людське тіло, божественний дух.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 538
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (29)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)