Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер ІV Великоднього тижня (РКЦ)

Літургійні читання на четвер ІV Великоднього тижня (РКЦ)

  • 26 квітня 2018, 08:19
Четвер ІV Великоднього тижня

Перше читання
Діян 13, 13-25

Читання з Діянь Апостолів

Відпливши з Пафи, ті, хто був з Павлом, прийшли до Пергії Памфилійської. Йоан же, відлучившись від них, повернувся в Єрусалим. Вийшовши з Пергії, вони прибули до Антіохії Пісидійської і, ввійшовши до синагоги в суботній день, сіли. Після читання Закону й Пророків послали начальники синагоги до них, кажучи: "Брати, якщо є у вас слово потіхи для людей, говоріть!” Підвівшись і давши знак рукою, Павло сказав: "Мужі ізраїльські й ви, хто боїться Бога, слухайте! Бог цього народу, Ізраїля, вибрав наших батьків і підняв народ, який перебував у Єгипетській землі, могутньою рукою вивів їх із неї. І сорок років годував їх у пустелі. Підкоривши сім народів у Ханаанській землі, дав їм у спадщину їхню землю – майже через чотириста п’ятдесят років. А після цього дав суддів – до пророка Самуїла. Потім просили царя – і Бог дав їм Саула, сина Кисa, мужа з племені Веніямина, – на сорок років. Відкинувши його, Він поставив їм царем Давида, якому засвідчив і сказав: Знайшов Я Давида, сина Єссея, людину Мого серця, – він виконає всі Мої наміри! З його потомства Бог за обітницею дав Ізраїлеві Спасителя Ісуса. Йоан перед Його приходом проповідував хрещення на покаяння всьому ізраїльському народові”. А коли Йоан завершував свій шлях, то сказав: "За кого ви мене вважаєте? Це не я! Але йде за мною Той, Якому я не гідний розв’язати ремінця від взуття!”

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 89(88), 2-3. 21-22. 25 і 27 (П.: пор. 2а)

Про милість Божу буду ввік співати. (Або: Алілуя.)

Про ласки Господні співатиму повіки, *
і по всі роди звіщатиму устами Твою вірність.
Я мовив: "Ласка збудована повіки”. *
На небі утвердив Ти Твою вірність.

Знайшов Давида, слугу Мого; *
миром Моїм святим його помазав.
Рука Моя з ним буде твердо, *
ба й рамено Моє буде його скріпляти.

І Моя вірність буде з ним, і Моя ласка, *
і Моїм Ім’ям ріг його здійметься вгору.
Він буде Мене взивати: Ти мій Батько, *
мій Бог, скеля спасіння мого”.

Спів перед Євангелієм
Йн 3, 15 

Алілуя, алілуя, алілуя

Треба Синові Людському бути піднесеним,
щоб кожен, хто вірує у Нього, жив життям вічним.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 13, 16-20

† Читання святого Євангелія від Йоана

Коли Ісус умив учням ноги, сказав їм: " Воістину, воістину кажу вам, що раб не більший за свого пана, як і посланець не більший від того, хто послав його. Якщо це знаєте, то ви блаженні, коли це виконуєте. Не про всіх вас кажу. Я знаю, кого вибрав, але щоби збулося Писання: Хто хліб споживає зі Мною, той підняв проти Мене свою п’яту. Тепер кажу вам, ще перед тим, як це станеться, щоб коли воно станеться, ви повірили, що то Я. Воістину, воістину кажу вам: Хто приймає того, кого Я пошлю, – Мене приймає, а хто Мене приймає, – приймає й Того, хто Мене послав!”

Слово Господнє

Переглядів 2 225
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, від 2 серпня 2015
Дорогі діти! Я як мама, яка любить своїх дітей, бачу наскільки важкий час, у якому живете. Бачу ваше страждання, але маєте знати, що ви не самі. Мій Син — з вами. Він є всюди. Невидимий, але можете Його бачити, якщо живете Ним. Він є світло, яке освітлює вам душу і дає мир. Він є Церква, яку маєте любити й завжди молитись і боротися за неї – але не лише словами, а й ділами любові. Діти мої, вчиніть, щоб усі пізнали Мого Сина, вчиніть, щоб був люблений, бо істина є в Моєму Синові, народженому від Бога, — Синові Божому. Не втрачайте час, роздумуючи забагато, — так ви віддалитеся від істини. Простим серцем прийміть Його слово і живіть його. Якщо живете Його слово, будете молитися. Якщо живете Його слово, будете любити милосердною любов’ю, любити одне одного. Що більше будете любити, то далі будете від смерті. Для тих, хто житиме слово Мого Сина і хто любитиме, смерть буде життям. Дякую вам. Моліться, щоб ви могли бачити Мого Сина у ваших пастирях. Моліться, щоб могли Його обійняти у них.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)