Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер IV тижня Великого Посту (РКЦ)

Літургійні читання на четвер IV тижня Великого Посту (РКЦ)

  • 15 березня 2018, 10:10

Римо-католицький календар
Четвер IV тижня Великого Посту

Перше читання
Вих 32, 7-14

Читання з Книги Вихід

          Господь сказав Мойсеєві: «Іди притьмом наділ, бо зіпсувався народ твій, що ти вивів з Єгипетської землі. Занадто скоро звернули вони зо шляху, що Я був вказав їм. Зробили собі литого тельця, поклонились перед ним, принесли йому жертву та й кажуть: „Ось бог твій, Ізраїлю, що вивів тебе з Єгипетської землі”».

          І говорив далі Господь до Мойсея: «Дивлюсь Я на цей народ і бачу, що народ цей твердолобий. Тож тепер полиш Мене; нехай запалає мій гнів на них та хай винищу їх. З тебе ж виведу народ великий».

          Та Мойсей благав Господа, Бога свого, кажучи: «Навіщо, Господи, палатиме гнів Твій на народ Твій, що Ти вивів з землі Єгипетської потужною силою й міцною рукою? Навіщо мали б єгиптяни говорити: „На лихо вивів Він їх, щоб повбивати їх у горах та вигубити їх з лиця землі?” Відверни ярість обурення Твого та зміни гнів на милість супроти Твого народу. Згадай Авраама, Ісаака й Ізраїля, слуг Твоїх, що їм клявся собою цими словами: „Розмножу ваше потомство, як зорі небесні, і всю ту землю, що обіцяв, дам нащадкам вашим у віковічну посілість”».
//

          І відвернув Господь те лихо, що надумав був навести на свій народ.

          Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 106(105), 19-20. 21-22. 23 (П.: пор. 4а)

Пробач, о Боже, своєму народу

Бичка зробили під Хоривом *
і вилитому бовванові поклонялись.
І заміняли свою Славу *
на бика подобу, що їсть траву.

Забули Бога, Спаса свого, *
що вчинив великі подвиги в Єгипті,
діла предивні в землі Хама, *
страшенні – над Червоним морем.

Вже говорив про те, щоб їх запропастити, *
якби Мойсей, Його вибранець,
не став Йому навпроти на проломі, *
щоб відвернути Його гнів, щоб Він їх не знищив.

Спів перед Євангелієм
Єз 18, 31

Слава Тобі, Царю віків

Повідкидайте геть від себе гріхи ваші,
і зготуйте собі нове серце і дух новий .

Слава Тобі, Царю віків

Євангеліє
Йн 5, 31-47

+ Слова Євангелія від святого Йоана

Ісус сказав до Юдеїв

          «Неправдиве моє свідоцтво, коли свідчу Я сам за себе. Але за Мене свідчить інший, і відаю Я, що те Його свідоцтво, яким Він за Мене свідчить, – правдиве.

          Послали ви були до Йоана, і він посвідчив правду. Я ж бо не від людини свідоцтво приймаю, але кажу вам це, щоб ви спаслися. Той був світич, який палає і світить, тож ви й побажали на часинку з світла повтішатись.

          Та в Мене свідоцтво більше, ніж те Йоанове: діла оті, що їх Отець доручив Мені для мого виконання. – Ось ті саме діла, що їх Я роблю, і свідчать за Мене, що Отець Мене послав. І Отець, який послав Мене, свідчить за Мене, лише ви ані голосу Його не чули, ані виду Його не бачили ніколи. І слова Його не маєте, що перебувало б серед вас, – ви бо не віруєте в Того, кого Він послав.

          Простежте Писання, в яких, як ото ви гадаєте, ваше життя вічне, – а й вони свідчать за Мене! Але ви не бажаєте до Мене прийти, щоб жити життям вічним.

          Слави не приймаю Я від людей. Та Я спізнав вас, що не маєте в собі любови до Бога. В ім’я Отця мого прийшов Я, а ви не приймаєте Мене. Прийшов би інший у вашому імені, ви б такого прийняли. Як можете ви вірувати, коли ви славу один від одного приймаєте, а слави, яка від самого Бога, не шукаєте?

          Не гадайте, що Я перед Отцем винуватиму вас: Мойсей – ось обвинувач ваш, отой, на якого ви сподівання покладаєте. Бо якби вірили ви Мойсеєві, то й Мені б ви вірили: про Мене бо писав він! Не віривши ж його писанням – як моїм словам повірите?»

          Слово Господнє

Переглядів 2 081
Додати коментар

Послання Богородиці, 21 серпня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Дякую вам за любов, яку виявляєте Мені. Знаєте, дорогі діти, що Я безмежно люблю вас і день у день прошу Господа, щоб допоміг вам зрозуміти любов, яку виявляє вам. Тому, дорогі діти, моліться, моліться, моліться! Дякую вам, що відповіли на Мій заклик!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)