Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на IV Неділю Адвенту, рік Б (РКЦ)

Літургійні читання на IV Неділю Адвенту, рік Б (РКЦ)

  • 23 грудня 2017, 23:08

Римо-католицький календар
IV Неділя Адвенту

Перше читання
2 Сам 7, 1-5. 8б-12. 14а. 16

Читання з Другої книги Самуїла

Коли цар Давид замешкав у своїм палаці, дав Господь йому спокій від усіх його ворогів навколо, тож промовив цар до пророка Натана: "Оце я живу в кедровім палаці, а ковчег Божий стоїть посеред намету!” І відповів Натан цареві: "Все, що маєш на серці, йди й чини, бо Господь з тобою”. Але тієї ж самої ночі прийшло слово Господнє до Натана: "Іди й скажи рабові моєму Давидові: так Господь говорить: ”Чи ти будуватимеш Мені дім на мешкання? Я взяв тебе від отари з пасовиська, щоб ти був князем над моїм народом, над Ізраїлем. Я був з тобою всюди, куди ти ходив. Я викорінював усіх твоїх ворогів з-поперед тебе й зробив великим ім’я твоє, як ім’я тих, що найбільші на землі. Я призначу місце моєму народові Ізраїлеві і насаджу його, й він буде на ньому жити й не зазнає більш тривоги, бо беззаконні не будуть більш його гнобити, як раніше, з того часу, як Я поставив суддів над моїм народом Ізраїлем. Дам тобі спокій від усіх твоїх ворогів. І оце Господь звіщає тобі, що Він збудує тобі дім. А як сповняться твої дні й ти спочинеш з твоїми батьками, Я поставлю по тобі твоє потомство, що вийде з твого лона, й утверджу його царство. Я буду його батьком, а він буде Мені сином. Твій дім і твоє царство передо Мною повіки існуватиме, і престол твій закріпиться повіки".
//

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 89(88), 2-3, 4-5, 27 і 29 (П.: 2а)

Вічно співатиму про Господні ласки

Про ласки Господні співатиму повіки, *
І по всі роди звіщатиму устами Твою вірність.
Я мовив "Ласка збудована повіки”. *
На небі утвердив Ти Твою вірність.

"Я заключив союз із моїм вибранцем; *
поклявсь Давидові, слузі моєму:
Повіки утверджу твого потомка *
і по всі роди твій престол збудую".

Він буде Мене взивати: "Ти мій Батько, *
мій Бог, скеля спасіння мого".
Повіки берегтиму йому мою милість, *
і з ним союз мій буде непохитний.

Друге читання
Рим 16, 25-27

Читання з Послання святого Апостола Павла до римлян

Брати: Тому, хто за моїм Євангелієм і проповіддю Ісуса Христа може вас зміцнити, згідно з відкриттям тайни, яка споконвіку замовчувалася, а нині, за наказом вічного Бога, виявлена через Писання пророків і розголошена для утвердження віри між усіма народами, Єдиному премудрому Богові, через Ісуса Христа, слава навіки! Амінь.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Лк 1, 38

Алілуя, алілуя, алілуя

Ось я Господня слугиня:
нехай зо мною станеться по Твоєму слову.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 1, 26-38

† Читання святого Євангелія від Луки

На шостому місяці посланий був ангел Гавриїл від Бога до галілейського міста, названого Назаретом, до діви, зарученої з чоловіком на ім’я Йосиф, із дому Давида, а ім’я діви – Марія. І, прийшовши до неї, сказав: «Радій, сповнена благодаті! Господь з тобою, благословенна ти між жінками». Вона стривожилася від цих слів і міркувала, що означало б це привітання. Та ангел сказав їй: «Не бійся, Маріє, бо ти знайшла благодать у Бога. І ось, ти зачнеш в утробі й народиш Сина, і даси Йому ім’я Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього буде названий, і дасть Йому Господь Бог престол Його батька Давида, і довіку царюватиме в домі Якова, і Його царюванню не буде кінця!» І озвалася Марія до ангела: «Як станеться це, коли я чоловіка не знаю?» У відповідь ангел сказав їй: «Дух Святий зійде на тебе, і сила Всевишнього тебе отінить; тому й Святе, котре народиться, назветься Сином Божим. Ось і твоя родичка Єлизавета, і та зачала сина у своїй старості, і це вже на шостому місяці та, кого звуть неплідною, тому що жодне слово не буває у Бога безсилим! А Марія промовила: «Ось, я раба Господня, нехай буде мені за словом твоїм!» І ангел відійшов від неї.

Cлово Господнє

Переглядів 2 015
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 липня 2017 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти! Дякую вам, що відповідаєте на мої заклики і що збираєтеся тут, біля  мене, своєї Небесної Матері. Знаю, що ви думаєте про мене з любов'ю та надією. І я відчуваю любов до всіх вас, як її відчуває і мій улюблений Син, Котрий у Своїй милосердній любові завжди посилає мене знову до вас. Він, Який був людиною, Який був і є Богом, Єдиний і Триєдиний, і Він, Який страждав заради вас тілом і душею, Він, Який став Хлібом, щоб живити ваші душі і так спасати їх. Діти мої, вчу вас, як бути достойними Його любові, щоби спрямувати свої думки до Нього, щоб жити Моїм Сином. Апостоли моєї любові, огортаю вас своїм покровом, бо як Мати хочу захистити вас. Прошу вас: моліться за весь світ. Моє Серце страждає, гріхи множаться, є їх занадто багато, але з допомогою вас, котрі є смиренні, скромні й сповнені любові, скриті і святі, моє Серце переможе. Любіть мого Сина понад усе і через Нього - увесь світ. Ніколи не забувайте, що кожен ваш брат носить у собі щось дорогоцінне - душу. Тому, діти мої, любіть усіх тих, хто не знає мого Сина, щоб через молитву і любов, яка виходить із молитви, стали кращими, щоб добро могло перемогти в них, щоб душі спаслися і мали життя вічне. Апостоли мої, діти мої, мій Син сказав вам: любіть один одного. Нехай це буде записано у ваших серцях, і з молитвою старайтеся жити цю любов. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)