Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу VIIІ звичайного тижня, рік ІІ

Літургійні читання на середу VIIІ звичайного тижня, рік ІІ

  • 24 травня 2016, 18:00
Римо-католицький календар

Середа VIII звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
1 Пт 1, 18-25

Читання з Першого послання святого Петра Апостола.


Любі:
    Ви знаєте про те, що не тлінним золотом чи сріблом ви були вибавлені від вашого життя суєтного, яке ви прийняли від батьків ваших, а дорогоцінною кров’ю Христа, непорочного і чистого ягняти, передбаченого перед заснуванням світу і об’явленого, ради вас, останніми часами. Ви через Нього віруєте в Бога, який воскресив Його з мертвих і прославив, щоб ваша віра і надія була на Бога.
    Очистивши послухом правди душі ваші для братньої нелицемірної любови, любіть гаряче один одного щирим серцем, відроджені наново не з тлінного насіння, а з нетлінного: словом Божим живим і вічним. Бо кожне тіло, як трава, і вся його слава, немов цвіт трави: трава всохла, і цвіт опав, – а слово Господнє повік перебуває. Оце ж воно і є, оте слово, що було вам благовістоване.

   Слово Боже.

Респонсорійний псалом
Пс 147Б (147), 12-13. 14-15. 19-20 (П.: пор. 12а)


Церкво святая, слав Господа свого.

12. Слав Господа, Єрусалиме!  *
Хвали, Сіоне, Бога твого!
13. Бо Він укріпив брам твоїх засуви,  *
благословив дітей твоїх посеред тебе.
   
14. Він робить мир у твоїх межах,  *
насичує тебе ситтю пшеничною.
15. Він посилає свій глагол на землю,  *
слово його несеться швидко.
 
19. Він Яковові звістив своє слово,  *
Ізраїлеві свої присуди й свої устави.
20. Ніякому народові Він не вчинив так,  *
і присудів своїх Він не явив їм.

Спів перед Євангелієм
Мк 10, 45


Алілуя, алілуя, алілуя.

Син Чоловічий прийшов не на те, щоб Йому служити,
лише щоб служити й віддати Своє життя  як викуп  за багатьох.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мк 10, 32-45

+ Слова Євангелія від святого Марка.


    Учні були в дорозі, простуючи в Єрусалим. Ісус пішов перед ними. І дивувались вони й, ідучи за Ним, страхалися. І взявши знову дванадцятьох, почав їм говорити, що має статися з Ним:
    «Оце йдемо в Єрусалим, і Син Чоловічий буде виданий первосвященикам та книжникам, і засудять Його на смерть, і видадуть Його поганам; і насміхатимуться з Нього, плюватимуть на Нього, бичуватимуть Його й уб’ють, Він же по трьох днях воскресне».
    Яків же та Йоан, сини Заведея, підходять до Нього та й кажуть Йому: «Учителю, хочемо, щоб Ти нам зробив те, чого попросим».
    Він же їм відповів: «Що хочете, щоб Я зробив вам?»
    «Зволь нам, – ті Йому кажуть, – щоб ми сиділи: один праворуч, другий ліворуч від Тебе у твоїй славі».
    Ісус же сказав їм: «Не знаєте, чого просите. Чи можете пити чашу, яку Я п’ю, і христитися хрищенням, яким Я хрищусь?»
    Ті йому відповіли: «Можемо».
    Ісус сказав їм: «Чашу, яку Я п’ю, питимете, і хрищенням, яким Я хрищуся, христитиметесь. Сидіти ж праворуч від Мене чи ліворуч, – не моя річ вам дати, а кому приготовано».
    Почули про те десятеро, тож обурились на Якова та Йоана. Тоді Ісус прикликав і сказав їм: «Ви знаєте, що ті, яких вважають князями народів, верховодять ними, а їхні вельможі утискають їх. Не так воно хай буде між вами, але хто з-між вас хоче стати великим, хай буде вам слугою, і хто з-між вас хоче бути першим, хай буде рабом усіх. Бо й Син Чоловічий прийшов не на те, щоб Йому служити, лише щоб служити й віддати своє життя як викуп за багатьох».
    Це є слово Боже.

 Слово Господнє.
Переглядів 2 509
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру через візіонерку Міріану Драгічевич-Солдо 2 серпня
"Дорогі діти! Я прийшла до вас, поміж вас, щоби ви віддали мені свої турботи, щоб я їх принесла своєму Сину, щоб заступалася за вас перед Ним для вашого добра. Знаю, що кожен з вас має свої турботи, свої випробування, тому вас по-материнськи закликаю: прийдіть за стіл мого Сина. Він для вас ламає хліб, дає вам Себе, дає вам надію, від вас очікує більше віри, надії і веселості. Oчікує від вас внутрішньої боротьби проти егоїзму, осудження і людських слабостей. Тому, я як мати, говорю: "Моліться! Бо молитва дає вам силу до внутрішньої боротьби.” Мій Син, ще малим часто мені говорив, що многі будуть любити мене і називати матір’ю. Я тут, посеред вас, відчуваю любов. Дякую вам. Ради цієї любові прошу свого Сина, щоб ніхто з вас, моїх дітей, не повернувся додому таким, яким прийшов, щоб ви понесли чим більш надії, милосердя і любові; щоб ви були моїми апостолами любові, які своїм життям будуть свідчити, що Небесний Отець є джерелом життя, а не смерті. Дорогі діти, знову, по-материнськи, прошу вас, моліться за вибраних мого Сина, за їхні благословенні руки, за своїх пастирів, щоб могли проповідувати мого Сина зі щораз більшою любов’ю і в такий спосіб здійснювати навернення. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)