Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю І тижня Великого посту (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю І тижня Великого посту (РКЦ)

  • 18 лютого 2016, 22:11

 

Перше читання
Єз 18, 21-28

Читання з Книги пророка Єзекиїла

Так говорить Господь Бог: "Коли ж злий відвернеться від усіх своїх гріхів, яких накоїв, і буде пильнувати всі мої установи, чинити за законом та справедливістю, – він буде жити, не вмре. Усі переступи, що їх учинив, не буде пригадувано йому більше; за свою справедливість, що чинив, він буде жити. Хіба ж мені смерть грішника мила, – слово Господа Бога, – а не те, щоб він відвернувся від своєї путі та й жив? Коли ж праведник відвернеться від своєї справедливості, творитиме кривду і коїтиме всі ті гидоти, що коїть грішник, – то чи йому жити? Ні, не пригадається йому більше вся його справедливість, що чинив. За віроломство своє, яким провинився, і за гріх свій, яким згрішив, – за них, він мусить умерти. Ви кажете: "Несправедлива путь Господня!” Слухайте, доме Ізраїля! Чи ж то моя путь несправедлива? Чи ж то не ваші путі несправедливі? Таж коли праведник відступає від своєї справедливості й чинить кривду, і за те вмирає, то він умирає за кривду, що чинив. Коли ж грішник відвертається від гріхів, що коїв, і чинить суд і правду, він достойний жити. Він роздумався і відвернувсь від усіх своїх переступів, що накоїв; він певно буде жити, він не вмре”.

Слово Боже

 

Псалом респонсорійний
Пс 130(129)

Як гріх згадаєш, хто встоїться, Боже?

З глибини взиваю, Господи, до Тебе. *
О Господи, почуй мій голос!
Хай Твої вуха будуть уважні *
до голосу благання мого!

Коли Ти, Господи, зважатимеш на провини, *
о Господи, хто встоїться?
Та в Тебе є прощення, *
щоб мали страх перед Тобою.

Жду на Господа, †
душа моя жде, і я надіюся на Його слово. *
Душа моя чекає на Господа
більш, ніж сторожа на ранок. *
Надійсь, Ізраїлю, на Господа.

Бо в Бога є милість, *
і відкуплення велике в Нього.
Він викупить Ізраїля *
з усіх його злочинів.

 

Спів перед Євангелієм
Єз 18, 31

Слава Тобі, Слово Боже
Повідкидайте геть від себе ваші гріхи
і зготуйте собі нове серце й новий дух.
Слава Тобі, Слово Боже

 

Євангеліє
Мт 5, 20-26

† Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус сказав до своїх учнів: "Коли ваша праведність не перевищить праведності книжників і фарисеїв, то не ввійдете до Царства Небесного. Ви чули, що було сказано прадавнім: "Не вбивай, а коли хто вб’є, той підлягає суду”. А Я кажу вам, що кожний, хто гнівається на брата свого, підпадає під суд. Якщо хто скаже на свого брата: "Рака” (дурний), – той підлягає верховному суду. А хто скаже: "Божевільний”, – той підпадає під вогняну геєну. Отже, якщо принесеш свій дар до жертовника і там пригадаєш, що твій брат має щось проти тебе, залиши там свій дар перед жертовником, піди спершу помирися зі своїм братом, а тоді вже приходь і принось свій дар. Домовляйся швидко зі своїм противником, доки ти з ним на дорозі, щоби противник не видав тебе судді, а суддя – слузі, й не кинули тебе до в’язниці. Воістину кажу тобі: не вийдеш звідти, доки не віддаси останнього кодранта”.

Слово Господнє

Переглядів 2 829
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 лютого 1996., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас до навернення. Це найважливіше послання, яке Я дала тут. Дітоньки, хочу, щоб кожен із вас був носієм Моїх послань. Закликаю вас, дітоньки, жити посланнями, які Я давала вам упродовж цих років. Цей час є часом благодаті. Особливо тепер, коли вас і Церква закликає до молитви та навернення. І Я вас, дітоньки, закликаю жити Моїми посланнями, що Я дала вам упродовж часу, відколи тут об’являюсь. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)