Через Марію з Петром до Христа!

  • 01 грудня 2017, 21:06

Через Марію з Петром до Христа!Протягом ювілейного року фатімських об’явлень ми спостерігали за явліннями Діви Марії у Фатімі та їх значенням в останньому столітті очима Святіших Отців. Кожен із них, не дивлячись на труднощі, старався відповісти на заклик Богородиці у Фатімі й передати Її послання народові Божому.

Період від початку ХІХ століття й до наших днів церковні історики та маріологи називають «ерою Марії». Що стало для цього причиною? З одного боку - ряд явлінь Марії в різних країнах Європи. Ось кілька прикладів: ХІХ ст. - Париж, Лурд, Ла-Салет; ХХ ст. - Фатіма, Борен, Баньо. З другого боку - швидкий розвиток учення Церкви про Божу Матір, у першу чергу - через Понтифіків.

У ХІХ й ХХ століттях Папи проголосили два догмати про Богородицю й написали багато енциклік про Неї. Європу переповнювали війни та революції, а разом із ними багато лженаук (атеїзм, лібералізм, релятивізм, секуляризм…) та гонінь на Церкву та Пап. Саме в цей час Діва Марія не залишає Своїх дітей у біді, а молитва Розарію та почитання Матері Божої, які найактивніше розповсюджують Святіші Отці, стали головним засобом у боротьбі зі злом.

«Через Марію з Петром до Христа!» - цей вираз відображає важливість особливого зв’язку апостола Петра і Марії, а також показує шлях, яким Господь веде Церкву.

 

Із розарієм у руках

У переддень ХХ століття Папа Лев ХІІІ у своїх енцикліках про Діву Марію та Розарій навчає: «Розарій - це найсильніша молитва. Силою її наділяє Сама Небесна Цариця. Це найкращий засіб у боротьбі проти лженаук у Церкві та суспільстві й перепрошення за образи Господа. Розарій - це вища школа віри й християнського спільнотового життя». Відголоски цього послання ми чуємо пізніше в об’явленнях у Фатімі.

Перерахуємо - за нашими спостереженнями - декілька конкретних заслуг, які Понтифіки з особливою вдячністю приписують Фатімській Діві.


  • Пій XII 
  • Заступництво й допомога Португалії в часи гонінь Церкви на початку ХХ століття
  • Павло VI 
  • Заступництво під час Другого Ватиканського собору
  • Іван-Павло II 
  • Порятунок власного життя
  • Перемога над комунізмом у Росії, закінчення холодної війни та падіння залізної завіси

 

На Другому Ватиканському соборі Марія отримала титут "Матері Церкви”. Він відображає найважливішу роль Фатімської Богоматері. І це може підкреслити кожен Папа ХХ і ХХІ століть.

Народ Божий із розарієм у руках і на чолі зі своїм пастирем, наступником Петра, через заступництво Небесної Матері став переможцем багатьох битв зі злом у війнах, революціях та катастрофах останніх двох століть.

 

 

Суть фатімських послань, відповідно до тлумачення Церкви, на сьогоднійшій день

Грішне життя людини є причиною багатьох бід. Знаком цього часу стали тоталітарні режими, які здійснювали масові злочини не лише проти християн, але й проти всього людства. Церква на чолі з Папою проходить свою тяжку Хресну дорогу гонінь.

Це символічний образ ХХ століття, описаний у таємницях, даних у Фатімі. Однак вони дають також і відповідь на цю ситуацію:

1. Заклик до покаяння та навернення. Адже людина завжди має вибір і може зважитися на добро.

2. Кров мучеників не залишається безслідною й отримує свою першу нагороду в з’єднанні зі Страстями Христа.

3. «Нехай станеться» Марії дозволило Сину Божому стати людиною. Він же, прийшовши у світ та дарувавши нам ласку спасіння, каже: «Я переміг світ» (Ів. 16:33). Тріумф Непорочного Серця Марії бере участь у цій пасхальній «перемозі над світом» Її Сина.

4. Заклик до участі в цій боротьбі та перемозі - це заклик до кожної людини, здійснювати, співпрацюючи з благодаттю Божою, особисте покаяння, з’єднане з турботою та молитвою за спасіння душ.

Через Марію з Петром до Христа!Дієвість Божої благодаті ми можемо бачити в падінні тоталітарних режимів, найперше комунізму в Радянському Союзі під час понтифікату Івана-Павла ІІ.

Головний зміст таємниць, за словами сестри Люсії, - укріпити нас у вірі й милосерді. Тому, хоча пророчий зміст послань, очевидно, і належить минулому, але його наповнення актуальне й сьогодні, адже людство продовжують терзати військові, а у світі на місце атеїзму тоталітарних ідеологій приходить атеїзм світського гуманізму.

За прикладом усіх Понтифіків фатімського століття й ми можемо щодня посвячувати себе, наші сім’ї, молитовні групи й парафії, весь світ Непорочному Серцю Марії з вірою в те, що Вона сказала у Фатімі: «Укінці Моє Непорочне Серце затріумфує».

Джерело: vatican.va.

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 3 299
Додати коментар

Послання Богородиці, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2 березня 2019 року
"Дорогі діти, називаю вас апостолами Моєї любові. Показую вам Мого Сина, Який є правдивим миром та правдивою любов'ю. З Божої милості, як Мати, хочу вас вести до Нього. Діти Мої, тому закликаю вас, щоб, виходячи від Мого Сина, ви перевіряли себе, щоб серцем дивилися в Нього й серцем бачили, де ви є та куди йде ваше життя. Діти Мої, закликаю вас зрозуміти, що завдяки Моєму Синові живете – через Його любов і жертву. Ви просите Мого Сина, щоб був до вас милостивий, і Я ВАС закликаю до милосердя. Просите Його, щоб був до вас добрий і щоб вам прощав, а скільки часу Я вас прошу, Моїх дітей, щоб ви прощали й любили всіх людей, яких зустрічаєте. Коли серцем зрозумієте Мої слова, зрозумієте й пізнаєте правдиву любов та зможете бути апостолами тієї любові, Мої апостоли, Мої дорогі діти. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)