Меджугор'є - місце молитви, миру»Свідчення»Свідчення»Це не ми їм поможемо, але вони поможуть нам!

Це не ми їм поможемо, але вони поможуть нам!

  • 23 червня 2018, 10:13

Це не ми їм поможемо, але вони поможуть нам!З 14 по 17 червня 2018 року у Меджугорії (Боснія і Герцоговина) відбувся VII міжнародний семінар для осіб з особливими потребами та інвалідністю. На заклик пароха о. Марінко десятки родин вірних парафії святого Якова прийняли понад 1700 потребуючих із 12 країн світу, серед яких була представлена і Україна. Близько трьохсот осіб прибуло разом із своїми духівниками, щоб пережити велику любов Божу, яка б облегшила терпіння дітей та старших, що несуть Хрест важких або невиліковних недуг: онкології, аутизму, ДЦП, відставання у розумовому розвитку, автоімунних хвороб, прикутості до візочків, наслідків менінгоенцефаліту, травм після важких ДТП, душевних та психоневрологічних криз внаслідок пережитого в зоні АТО, операцій на серці й т.д.


 

Пречиста Діва Марія, як мама, пригортає зболілих дітей і кожному приділяє потрібних ласк, про які засвідчують самі учасники.

 

Тато хворого Назарчика дякував прилюдно за Боже світло, яке просвітило його батьківський розум, щоб він зрозумів чому в його сім’ї є страждальна дитина: «Я не очікую від Пресвятої Богородиці ані знаку, ані чуда, а тільки дякую за особливу дитину – сина – через якого до мене промовляє Ісус!».

Мама маленької п’ятилітньої Яринки приїхала подякувати Діві Марії за добре проведену операцію на серці її дитини, а сама Яринка сказала, що «тут багато Бога». Воїн-інвалід АТО Фелікс прагне стати дитиною Божою. Діти, що не можуть добре ходити – Олексійко, Світланка, Максимко, – героїчно, за допомогою рідних та друзів, піднімаються по Хресній дорозі на гору Хреста, долаючи стрімкі кам’яні стації 520-метрової висоти так, що ми, дорослі і здорові, за ними не встигаємо.

Багато діточок з синдромом Дауна служать при відправі служб Божих і засвідчують сонячну радість, виконують п’єси із життя святої Бернадети, євангелистів та ангелів.

Постраждалий від аварії (11 років тому) Юра Кошовий служить мамі, називаючи її найсильнішою.

Хворий на рак Михайло в обіймах та на раменах підносить вгору по Хресній дорозі дітей-інвалідів та на своїх плечах зносить їх вниз. І всі один для одного є «киринейцями», «вероніками» і разом можемо творити одне серце і одну душу.

Як сказав о. Марінко – «За логікою світу цього тільки сильні, багаті та успішні можуть існувати на цій Землі, використовуючи одне одного та пануючи одне над одним. За логікою Євангелія сильніший має допомагати слабшому: хто не має зору, має бути очима сліпому, руками для тих, що не володіють своїми і ногами для тих, що не ходять!» Парафіяни Меджугор’є з великою покорою обдаровували найкращим житлом, найякіснішою їжею, транспортом, технічним зв’язком. І у всьому цьому зігрівали теплотою душі і серця кожного хто був у особливій потребі, даючи відчути, що вони є вдома, що їх частує і зігріває рідна Мама.

О. Марінко Шакота подякував одній парафіянці за теплий прийом потребуючих осіб, а вона відповіла йому так: «Отче, це не ми їм поможемо, але вони поможуть нам!» І на правду, як приємно було схилитися перед маленького зросту Світланою і Марійкою, Михайлом Котиком на електричному візку, бавитися з Оленкою, якій важко стояти і ходити, але легко сяяти небесною усмішкою і обдаровувати всіх невтомною імпульсивною радістю!


 

 

У кожного своя історія, не всі такими народилися. Хтось недавно ще був успішним спортсменом, студентом чи викладачем, хтось – ковалем свого майбутнього і міг здолати будь-які перешкоди, щоби укласти своє особисте і сімейне життя. А сьогодні мов немовля є залежним від найменшого і найнеобхіднішого: хто погодує, переодягне, перенесе, приспить, разом помолиться, запровадить, потішить, пригорне, розділить самотність, облегшить біль, скоротить страждання і перетворить страх та відчай на любов і надію?!

Отець Леонід Григоренко, ЧНІ

Переглядів 3 531
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 серпня 1988р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас усіх закликаю радіти життю, яке Бог вам дає. Дітоньки, радійте у Богові-Творцеві, бо вас так дивовижно сотворив! Моліться, щоб ваше життя було радісною подякою, яка тече з вашого серця, як ріка радості. Дітоньки, дякуйте безперестанку за все, що посідаєте, за кожний малий дар, який вам Бог дав, так, щоби радісне благословення завжди сходило від Бога на вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)