Заклик світла, що перемінює (Тереза Ґажійова)

  • 06 січня 2023, 16:02
Бо Бог привів нас на світ, щоб ми Його пізнавали, Йому служили і Його любили й так дійшли до неба. Так навчає нас Катехизм Католицької Церкви.
Марія об’являється, щоб допомогти нам прожити цей шлях любові. Як Вона говорить у багатьох Своїх посланнях: «Я веду вас до Свого Сина, Я хочу, щоб ви всі були зі Мною в раю». Сьогодні Вона закликає нас молитися за відкритість сердець, щоб мати змогу прийняти заклик світла, що перемінює серця. «І ще промовляв до них Ісус, і так їм казав: «Я — світло світу. Хто йде за мною, не блукатиме у темряві, а матиме світло життя» (Йо. 8, 12). «Ви — світло світу. Так нехай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небі» (Мт. 5, 14, 16).
Цим світло є Євангеліє, а наше життя згідно з ним – відблиском веселості та радості неба. Тому Діва Марія запрошує нас починати й закінчувати кожен день словами Євангелія. У Своїх посланнях Вона повторює: «Нехай Євангеліє буде світлом у темряві, що   поглинає землю. Читайте Святе Письмо у своїх сім’ях, так Ісус народиться у ваших серцях і сім’ях. Поставте Святе Письмо на видному місці у своїй сім’ї, читайте його й живіть. Наставляйте своїх дітей, бо якщо ви не є для них прикладом, то вони зайдуть у безбожність. Роздумуйте й моліться – і тоді Бог народиться у вашому серці, і ваше серце буде радісним». 
Святе Письмо – це таємниче світло, яке змінює серця. Марія знає ту переміну, у Ній Слово стало тілом й оселилося між нами. Цьому Вона вчить і нас. Три мудреці пішли за світлом і знайшли Месію, повертаючись додому іншим шляхом, навмисно уникали Ірода. Той, хто відкриває своє серце Ісусові, змінюється.
Вона закликає нас і цього Різдва: «Дорогі діти! Сьогодні, коли світло Ісусового народження освітлює весь світ, особливо прошу, із Ісусом на Моїх руках, щоб кожне серце стало вифлеємською стаєнкою, де народиться Мій Син, а ваші життя – світлом Його народження. Дітоньки, ви живете в неспокої та страху, тому сьогодні, у цей благодатний день, дітоньки, просіть Ісуса укріпити вашу віру та стати володарем ваших життів, адже, діти Мої, лише з Ісусом у вашому житті  ви не будете бачити неспокою, але молитись за мир та жити в мирі, і не будете бачити страху, але Ісуса, що звільняє нас від усіх страхів. Я, ваша Мати, що безперестанку чуває над вами, благословляю вас Своїм Материнським благословенням».
Вифлеємська стаєнка – це неприємні, темні, зранені місця нашого серця. Це також можуть бути наші хвилювання, запитання, сумніви та страхи. Якщо ми віддамо все це Ісусові, Він завжди знову й знову у всьому народжуватиметься з радістю. Ісус є Князем і Царем миру. Мир – це примирення з Ним, з кожною людиною і з собою. Багато сердець закриті для миру, але їх може відкрити наша молитва разом з Марією. Це обіцянка Марії. Тож вірмо!
Таїнство Різдва вчить нас, що ми можемо бути радісними, сповненими віри та миру, сповненими світла, тепла, благословення. Різдво – це щоденне відродження в молитві, у роздумах Євангелія, у частому святому причасті, пості й зреченні егоїзму. Різдво – це щоденне дарування та діла милосердя.
Якщо ми стараємось любити Бога й своїх ближніх, ми відкриваємося на потреби наших ближніх. Ми стаємо небесним відображенням веселості та радості неба. 
 
Молитва
Маріє, ми молимося з Тобою, щоб наші серця відкрилися для миру. Ти вчиш нас, що мир — це чиста совість. Мир – це прощення. Мир — це Твій Син, Його слова — слова миру. Молимося з Тобою за наших ближніх, чиї серця закриті для світла, але які прагнуть любові, примирення, прощення. Молимось за всіх, хто несе в серці війну і ненависть, бо ще не пізнали Божої любові. Допоможи нам стати такими, якими ти хочеш, щоб ми були, — відображенням веселості та радості неба. Маріє, ми віримо в силу молитви й посту з Тобою. Молимося разом із Тобою за мир у наших серцях, сім’ях та у всьому світі. Амінь.
 
Переглядів 952
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 16 січня 1986р., Меджуґор'є
“Дорогі діти! І сьогодні закликаю вас до молитви. Мені потрібні ваші молитви, щоб Бог прославився через усіх вас. Дорогі діти, прошу вас, послухайте й живіть за закликом Матері, бо Я закликаю вас тільки з любові, щоб вам помогти. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 783
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (1)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)