Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»Тереза Гажійова»Моліться, щоб зрозуміти Божу любов (Терезія Ґажіова)

Моліться, щоб зрозуміти Божу любов (Терезія Ґажіова)

  • 01 квітня 2016, 21:32

Моліться, щоб зрозуміти Божу любов (Терезія Ґажіова)Маріїні слова: "Приношу вам свою любов”, – дуже схожі на Ісусові слова: "Мир вам!” Це були слова заспокоєння для учнів після жахливої смерті Вчителя, коли вони розбіглися зі страхом і панікою перед переслідуванням. І сьогодні учні Ісуса переслідувані. Світ у паніці й страсі через теракти, війни, міграції, насилля.

Візіонер Іван нам часто нагадує ці слова Марії: "Дорогі діти, сьогодні світ перебуває у великій небезпеці. Бог не хоче знищити людство, але людству загрожує те, що воно знищить само себе війнами, природніми катастрофами, розлученнями, наркотиками, абортами… Бог створив світ із любові, а людина нищить його. Світ проходить через його найбільші кризи, а  найбільша криза – це криза віри в Бога. Людство відійшло від Бога і вирушило в майбутнє без Бога.” Богородиця приходить не для того, щоб нас налякати, Вона є Матір‘ю надії. Вона приходить, тому що хоче нам допомогти й показати те, що не є добре, і те, що без Бога ми знаходимося на неправильному шляху.

Вона – Матір надії…

Небесний Отець знає, що ми боїмося. Тому Він посилає нам на землю Маму. "Діти мої, Бог є великий, і велика його любов до всього створіння. Тому моліться, щоб зрозуміти Божу любов і доброту. Як дар доброти і любові Бога-Творця і я з вами”, – запевняє нас Марія у своїх посланнях. "І сьогодні мені Бог дозволяє любити вас і з любові закликати до навернення”.

Цариця Миру приходить із  не порожніми руками. Вона приносить нам Божу любов. У молитві з Нею ми можемо пережити її. Як про це недавно свідчила одна протестантка: "Меджуґор’є мені допомогло знайти дорогоцінну перлину. Я всім своїм єством відчула, як сильно Бог любить мене, з якою смиренністю і ніжністю. І це усвідомлення запалило в мені бажання робити все від мене залежне, щоб бути якомога ближче до свого Любого. Слова, які наводить Христос у притчі про дорогоцінну перлину, набули для мене особливої ясності. А послання Богородиці перестали для мене бути просто красиво сформульованими словами про любов… Вони проросли з прекрасної пахучої квітки, і кожній думці, сказаній у них, я хотіла слідувати своїм «так». Послання стали листами любові, адресованими  мені, Святе Письмо – більш живим і промовистим для мене”.

Коли ми молимося разом із Марією, відкриваються нам очі. Опам’ятовуємося й повертаємося з довгої дороги гріха, додому, до Отця. І сьогодні Небесна Мати нам терпеливо й невтомно повторює: "З любов’ю закликаю вас до навернення”. Молитва, присутність, святість небесної Матері сприяють переміні серця й, як магніт, притягують його до Божої любові.

Її любов – активна. Це не просто емоції. Марія, сповнена Божої любові, відразу реагує й бачить наші потреби. Як і в Кані Галілейській, так і сьогодні приводить нас до Ісуса й допомагає здійсните те, що Він нам скаже.

Одного разу нам сказала: "Хто б вас краще зрозумів, як мати”. Мама є мама. Сьогодні бачить, що ми не можемо зрозуміти Божої любові, і є вбогими в любові. Це означає, що ми порожні й без плодів. Без любові ми мертві. Ісус часто дорікав Своїм учням: "І ви не розумієте? Як ви не розумієте?” Дорікав фарисеям, книжникам: "Чому мови Моєї ви не розумієте? Бо не можете чути ви слова Мого”.  Учням, що йшли до Емауса після того, як Ісус усе їм пояснив, повторює: "О безумні й повільні серцем у вірі супроти всього, що були пророки оповіли!”

Молитва, присутність, святість небесної Матері сприяють переміні серця й, як магніт, притягують його до Божої любові…

Бог із любові до нас віддав Своє життя ціною страшної смерті на хресті, воскрес із мертвих, явився Своїм учням. Ми це все знаємо. Але й поза цими головними новинами ми не бачимо, не розуміємо. І вже зовсім не маємо сил, щоб любити один одного, щоб слідувати за Ісусом. Недавно Богородиця сказала: "Мої дорогі діти, чи не розпізнаєте знаків цього часу? Чи не розпізнаєте, що все, що діється, відбувається тому, що не має любові? Зрозумійте, що спасіння є в правдивих цінностях. Слідуйте стопами мого Сина”.

Але ми і сьогодні цього не розуміємо – нагадує нам Богородиця: "Ви, дітоньки, вбогі в любові й ще не зрозуміли, що мій Син Ісус із любові дав своє життя, щоб вас спасти і дати вам життя вічне”.

Але не залишає нас без допомоги. Знову закликає: "Моліться, дітоньки, моліться, аби в молитві зрозуміти Божу любов!”  Вона знає чудотворну силу молитви. Молитва є також виходом із глибокої кризи нездатності зрозуміти Божу любов. Просто якщо не маємо Божої любові, то треба просити про неї.

Після смерті Ісуса Марія залишилася сам на сам із розчарованими й «депресивними» учнями. Можемо вірити, що Вона їх потішала, заохочувала до молитви. Вона молилася з ними. І так триває до сьогодні. Марія молиться разом із нами, бореться за нас, щоб ми прокинутися з глибокого сну душі. Схаменімося!

Ми маємо запрошення – багато молитися в ці дні, щоб спромогтися зрозуміти Божу любов. Молімося за те, щоб зрозуміти, що Ісус із любові віддав своє життя за нас, аби викупити нас і спасти. Молімося, за те, щоб ми були сповнені Божою любов’ю так, як наша небесна Мама.

Молитва: 

Дякуємо тобі,  Маріє, за заклик: "Моліться”. Поєднані з тобою, просимо за  дар Божої любові. Прийди, Духу Святий, Духу любові, пробуди нас. Повчай нас, допоможи нам зрозуміти Божу любов. Духу Святий, зроби нас здатними приймати й дарувати Божу любов іншим. Амінь.

Переглядів 3 774
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 листопада 1998., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас приготуватися до приходу Ісуса. В особливий спосіб приготуйте свої серця. Нехай свята сповідь буде для вас першою справою навернення, і тоді, дорогі дітоньки, вирішіть вибрати святість. Нехай ваше навернення й рішення стати святими почнеться сьогодні, а не завтра. Я всіх вас, дітоньки, закликаю на дорогу спасіння й хочу показати вам дорогу до раю. Тому, дітоньки, будьте Моїми й оберіть зі Мною святість. Дітоньки, прийміть молитву з серйозністю і моліться, моліться, моліться. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)