Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О.Славко Барбаріч OFM»Поклоніння Євхаристійним Дарам у день посту (Славко Барбаріч, OFM)

Поклоніння Євхаристійним Дарам у день посту (Славко Барбаріч, OFM)

  • 05 липня 2019, 20:08
Поклоніння Євхаристійним Дарам у день посту (Славко Барбаріч, OFM)Марія запрошує нас до життя з хлібом і водою. Основний зміст такого життя – у підготовці до зустрічі з Ісусом у Євхаристії. Зустріч ця найперше повинна відбуватися у святому Причасті під час Святої Меси чи поза нею, однак й адорація в школі Марії – також дуже важливий час зустрічі з Ісусом. У посланнях Марія так говорила про поклоніння Святим Дарам:

«І сьогодні ввечері Я вам, дорогі діти, в особливий спосіб вдячна, що ви є тут. Неустанно поклоняйтеся Пресвятим Дарам. Я завжди присутня, коли вірні поклоняються. Тоді отримують особливі благодаті» (15 березня 1984 р.).

«Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю закохатись у Пресвяті Дари. Поклоняйтеся їм, дітоньки, у ваших парафіях, і так ви будете з’єднані з цілим світом. Ісус стане для вас приятелем, і ви не будете говорити про Нього як про Того, Кого ледь знаєте. Єдність із Ним буде для вас радістю, і ви станете свідками Ісусової любові, яку Він має для кожного сотворіння. Дітоньки, коли поклоняєтесь Ісусові, й Мені ви близькі. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик» (25 вересня 1995 р.). 

[На Своїй Останній вечері] Ісус говорив про хліб і вкінці, узявши хліб, промовив: «ЦЕ Є ТІЛО МОЄ, КОТРЕ ЗА ВАС БУДЕ ВИДАНЕ!» – відтак, узявши чашу, сказав: «ЦЕ Є ЧАША КРОВІ МОЄЇ НОВОГО І ВІЧНОГО ЗАВІТУ, КОТРА ЗА ВАС І ЗА БАГАТЬОХ БУДЕ ПРОЛИТА!» Усе, що Він сказав про хліб, як і помноження хлібів, було підготовкою до Євхаристії. Марія не бажає нічого, окрім як привести нас до Хліба небесного через життя з хлібом. Тому адорація в дні посту – дуже важлива частина програми меджуґорських тижнів посту й молитви, і їхні учасники, змінюючи одне одного, поклоняються Святим Дарам удень і вночі. Їхній досвід свідчить про важливість тих моментів, коли вночі вони залишаються з Ісусом наодинці в поклонінні.

(Якщо є можливість, для початку можна заспівати одну євхаристійну пісню, яка заспокоює й уводить нас в адорацію…)

– Ісусе, поклоняюся Тобі. Вірю, що Ти, правдивий Бог і правдивий Чоловік, захований у цій освяченій гостії, бо Ти сказав: «ЦЕ Є ТІЛО МОЄ, КОТРЕ ЗА ВАС БУДЕ ВИДАНЕ». Сьогодні, у день посту й молитви – мого дня життя з хлібом, хочу поклонятися Тобі, Хлібу небесному. Прошу Тебе: віддали від мене все, що заважає мені зустріти Тебе в цій гостії, зустріти Бога живого й правдивого, Еммануїла, Бога, Який вибрав такий простий спосіб бути з нами. І я вибираю цієї миті бути з Тобою. Утихомир мої думки й почуття, спрямуй до Себе мої бажання й зараз перед Тобою дай віднайти цілковитий спокій.

(Залишаюся в тиші деякий час… Якщо нас кілька, після кожного такого проміжку в мовчанні можна заспівати пісню…)

– Поклоняюся Тобі, Ісусе, Хлібе живий, і дякую Тобі за слова: Я – хліб життя. Хто приходить до Мене – не голодуватиме; хто в Мене вірує – не матиме спраги ніколи… Я – хліб, який з неба зійшов» (Ів. 6: 35-41). Ісусе, сьогодні, у день, який я проживаю з хлібом, прошу Тебе: відкрий моє серце й дай збагнути Твою любов, яку Ти маєш щодо нас, стаючи для нас хлібом. Розбуди в моїй глибині сьогодні голод за Тобою, Хлібом життя, розбуди в мені голод за Твоїм Словом, за Твоєю любов’ю.

(Залишаюся в тиші й продовжую своїми словами говорити з Ісусом…)

– Поклоняюся Тобі, Ісусе, Хлібе живий, Хлібе, що зійшов із неба заради життя мого й життя світу, і дякую, що Ти полюбив мене настільки, що зробився хлібом заради мого життя. Марія, Твоя Мати, запрошує мене полюбити Тебе. Сьогодні, коли я живу з хлібом, даруй мені милість, аби й моє серце полюбило Тебе цілковито, щоб віднині Ти став першим у моїх думках, словах і в будь-якій моїй дії. Даруй мені ласку йти назустріч ближнім як людині, яка любить Тебе, і мені не важко буде прощати, любити, бути милосердним. Особливо Тебе прошу: даруй мені ласку, щоб і я без жодного страху прийняв шлях хліба, щоб, подібно до Тебе, умів сказати: «Це – тіло моє за вас»; щоб у своїй сім’ї, спільноті, народі й кожному потребуючому я міг сказати: «Ось я перед вами на столі життя як хліб добрий, як любов, надія, милосердя, прощення; споживіть мене – і відчуєте Божу любов, милосердя, прощення, благість».

(Залишаюся в тиші й прошу та дозволяю любові Ісуса обійняти мене…)

 – Поклоняюся Тобі, Ісусе, Хлібе живий, і дякую, що Ти прийняв шлях зерна, прийняв умирання й що зі смерті Твоєї народилося нове життя. Віддаю Тобі зараз усе сміття, яке проникло в моє життя, мої думки, плани, слова й дії, віддаю Тобі свою гординю, егоцентричність, заздрість, ревнивість, прив’язаність до матеріального та всі злі нахили, які не дають мені стати хлібом заради життя інших; а також усе, що робить моє життя безрадісним і неспокійним, обтяжливим для інших. Дякую Тобі, що пошлеш мені силу Свого Духа, і я буду вільним та вмітиму любити, як Ти.

(Залишися в тиші, віддай Ісусові все, що бачиш у своєму житті і яке не є з волі Божої та заважає тобі стати хлібом для інших…)

– Поклоняюся Тобі, Ісусе, і дякую, що, постячи в пустелі, Ти не поступився сатані. Коли ти постив, сатана приступив до Тебе й сказав: «Коли Ти Син Божий, звели, щоб це каміння та й стало хлібом». Ти, Ісусе, заперечив йому: «Написано: чоловік житиме не самим хлібом, а кожним словом, що виходить з уст Божих».

Віддаю Тобі сьогодні цей день життя з хлібом у молитві, аби ти звільнив моє серце від усякого голоду й залежності від матеріального, від непомірності в їжі й питті, аби у свободі серця я вмів за будь-якої ситуації зрозуміти, що живу не одним тільки хлібом і матеріальним, та відкинути спокусу, щоб почав жити й кормитися Божим словом.

Віддаю Тобі цей день життя з хлібом у молитві також за всіх, хто забув, що Твоє слово насущне для життя так само, як їжа, і дозволив, щоб його серцем заволоділи жадібність і ненаситність; хто своєю поведінкою весь час призводить до конфліктів і безпорядку та діє несправедливо, здобуваючи неправедно матеріальні блага.

Віддаю Тобі цей день життя з хлібом у молитві за всіх, хто володіє багатством і своє життя віддав цілковито матеріальному: задоволенням, розпусті, безумству й розкошам, при цьому обкрадаючи тих, хто трудиться; хто не ділиться з бідними співбратами. Нехай кожен із нас зуміє сказати: «Не одним лише хлібом я жив, я потребую і Слова Божого», – і жити так.

(У тиші віддай Господеві свої прив’язаності, і все те, що завдяє тобі неспокою, а також усю ненаситність між людьми, і молися…)

Переглядів 2 298
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 2010., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Нехай цей час буде для вас часом молитви. Мій заклик, дітоньки, бажає бути вам закликом вирішити слідувати дорогою навернення, тому моліться й просіть заступництва Всіх Святих. Нехай вони будуть для вас прикладом, радістю та заохоченням до життя вічного. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 628
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)