Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»о. Марінко Шакота, OFM»«З любові до нас» посилає нам Матір Марію.  (о. Марінко Шакота, OFM)

«З любові до нас» посилає нам Матір Марію.  (о. Марінко Шакота, OFM)

  • 03 жовтня 2024, 22:06
Послання Богородиці, Цариці миру, 25 вересня 2024 року
«Дорогі діти! З любові до вас Бог Мене послав поміж вас, щоб вас любила й заохочувала до навернення та молитви за мир у вас, у ваших сім'ях і у світі. Дітоньки, не забувайте, що правдивий мир приходить тільки через молитву від Бога, Який є ваш мир. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик». (Із Церковним погодженням)
  1. «З любові до вас Бог Мене послав поміж вас»
Бог діє і відкриває Себе різними способами. Часто через ангелів і людей. Спочатку Він послав ангела Гавриїла до Марії, щоб відкрити Свій план щодо Неї, а в наш час Він посилає Марію, щоб відкривала нам Його волю.
Бог завжди діє з любові. З любові до ізраїльського народу Він посилає Мойсея, щоб через нього вивести народ із рабства. Він також посилає пророків, щоб повернути людей з хибного шляху на правильний. З любові до нас, людей, Він посилає Свого Сина Ісуса, щоб спасти нас. «З любові до нас» посилає нам Матір Марію.
Бог любить людину, але не тому, що людина цього заслужила, а тому, що Божа любов є такою. Ісус каже, що Божа любов подібна до сонця, яке світить на добрих і злих. Що відбувається в нас, чи щось змінюється, коли ми чуємо і знаємо, що Бог любить нас безумовно?
  1. «щоб вас любила й заохочувала до навернення та молитви за мир у вас, у ваших сім'ях і у світі».
Бог посилає нам Матір Марію з трьох причин: а) щоб любити нас; б) щоб заохотити нас до молитви; в) щоб заохочувати нас до навернення заради миру.
а) Щоб любити нас:
Богородиця завжди любить нас, але в цей час вона хоче, щоб ми відчули, пережили Її любов до нас в особливий спосіб. Любов Богородиці велика, вільна, подібна до Божої, бо любить безумовно, бо любить нас навіть тоді, коли ми не є добрими.
б) Щоб заохотити нас до молитви:
Нас можна заохотити молитися лише з однієї причини: тому що ми забуваємо молитися. Цим Богородиця не змушує нас молитися, а радше виправляє нас, бо хоче, щоб ми жили цілісно: працювали і молилися, дбали про своє тіло і душу.
в) Щоб заохочувати нас до навернення заради миру:
Людина може мати мир і жити в гріху, в залежності від алкоголю та наркотиків, але це фальшивий мир. Немає справжнього миру без навернення.
Шлях Богородиці до миру завжди починається з особи. Мир має починатися спочатку у власному серці, поширюватися в родині, а потім потребуємо нести його далі, у світ, у якому живемо.
  1. «Дітоньки, не забувайте, що правдивий мир приходить тільки через молитву від Бога, Який є ваш мир.».
«Дітоньки, не забувайте!» — нагадує нам Мати Божа, бо ми забуваємо про Бога і Божу доброту до нас. Ми забуваємо про молитву, Євхаристію, Боже Слово... Ми забуваємо, що джерело правдивого миру є в Бозі і що він приходить до нас лише через молитву. Це пережив псалмоспівець: «Тільки в Бозі є мир, душе моя» (Пс. 62, 2). Святий Августин пережив те саме. Він всюди шукав миру і знайшов його в Бозі: «...бо Ти створив нас для Себе, Боже, і неспокійне наше серце, доки не спочине в Тобі».
Ісус закликає нас: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою. Візьміть на себе ярмо моє, навчіться від мене, бо я тихий і смиренний серцем, і знайдете спокій душам своїм». (Мт 11, 28-30)
Ми не знайдемо спокою, якщо постійно будемо мати справу зі своїми труднощами, якщо постійно будемо думати про свої рани, гріхи, неспокій. Ісус пропонує нам вихід: звернути свій погляд із себе на Нього, заглянути в Його серце, навчитися від Нього і взяти на себе Його ярмо, Його любов. Коли ми пізнаємо Його любов і приймемо рішення йти Його шляхом, живучи за Його «проектами», тоді ми відчуємо, що Його ярмо солодке, а Його тягар легкий.
Одним із прикладів, хто так жив, є Мати Тереза. Коли журналіст із Нью-Йорка побачив, що робить Мати Тереза для хворих і бідних, він сказав: «Я б не зробив цього за мільйон доларів!» Мати Тереза сказала йому: «Я теж».
Отже, ми повинні не судорожно шукати миру та щастя для себе, а як Мати Тереза, служити для миру та щастю інших, для людей поранених, бідних, залежних... Тоді ми навіть не знатимемо, що знайшли мир та щастя.
Переглядів 192
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні Я дякую Господеві за все, що робить для Мене, особливо за цей дар, що й сьогодні можу бути з вами. Дорогі діти, це дні, в яких Отець дає особливі благодаті всім, хто відкриває серце. Я благословляю вас і хочу, щоб і ви, дорогі діти, пізнали благодаті й усе віддали в розпорядження Богові, щоб Він через вас прославився. Моє серце дбайливо супроводжує кожен ваш крок. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 311 496
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Жовтень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Жовтень 2024 (17)
Вересень 2024 (37)
Серпень 2024 (41)
Липень 2024 (42)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)