Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»Дух Святий перетворює наші життя (о. Любо Куртович, OFM)

Дух Святий перетворює наші життя (о. Любо Куртович, OFM)

  • 05 червня 2020, 15:04

 

Дух Святий перетворює наші життя (о. Любо Куртович, OFM)Згадаймо хоча б деякі з послань Діви Марії, у яких Вона спонукає нас до молитви Духу Святому: "Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю через молитву відкритися Богові, щоб Святий Дух у вас і через вас почав творити чудеса” (25 травня 1993 р.). "Дорогі діти! І сьогодні закликаю вас до молитви, тому що тільки в молитві ви зможете зрозуміти мій прихід сюди. Дух Святий просвітить вас у молитві, щоб ви усвідомили, що повинні навернутись” (25 липня 1995 р.). "Дорогі діти! Сьогодні молюся за вас і з вами, щоб Святий Дух вам допоміг і помножив вашу віру, щоб іще більше прийняли послання, які даю вам тут, у цьому святому місці” (25 червня 2002 р.). "Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю відновити молитву у ваших сім’ях. Молитвою й читанням Святого Письма нехай увійде у ваші сім’ї Святий Дух, який оновить вас” (25 квітня 2005 р.).

Діва Марія пережила на Собі дивовижну силу та всемогутність Духа Святого, і тому усією глибиною Свого материнського серця бажає й прагне нашого навернення та перетворення до нового життя. Отці Церкви називають Її «sacrarium Spiritus Sancti» (святилище Духа Святого). Ми, починаючи з доби середньовіччя, закликаємо Її як обручницю Духа Святого. Дух Святий – дар Отця і Сина. Бог бажає віддати Себе творінню всього, наскільки можливо, і дар цей – сам Дух Святий. В історії людства знайшлося лише одне людське створіння, яке зуміло взяти дар Усевишнього Бога в повноті. Створіння це – Марія, у Якої Бог не зустрів Собі ніякої перешкоди. Вона повністю була віддана Божій волі і натхненню. Усі думки Її, слова та дії – більшою мірою думки, слова та дії Духа Святого, ніж Її власні.

Марія – зрима присутність Духа Святого в цьому світі. Де Вона – там Дух Святий. Дух Святий на землі там, де Вона. Марія була присутня й серед апостолів, коли Дух Святий зійшов на них у вогненних язиках. Церковне мистецтво завжди зображує Її в центрі, ніби вказуючи, що вогненні язики Духа Святого поширюються на інших лише Її за допомогою.

Як говорить св. Августин, «оскільки світ виявився негідним прийняти Сина Божого безпосередньо з рук Отця, Він дарував Його матір Марію, щоб світ прийняв Його від Неї». І як через Марію Він послав Ісуса Христа, так дарує, щоб і сьогодні Христос приходив до людей через Неї. Тому Марія – кращий зразок посередництва між нами й Духом Святим. Не можна, виключивши Марію, прийти до Духа Святого. Як Духом Святим Вона зачала Ісуса, так у деякому сенсі й кожна Її думка та дія були зачаті спонуканням Духа Святого. Саме це  те, у чому нам треба наслідувати Марію. Те, що за допомогою Духа Святого сталося в серці й житті Марії, може статися й у серці кожного з нас.

Нехай Діва Марія, обручниця Духа Святого, поведе нас до навернення й зміни нашого серця, щоб ми пережили новизну життя в Бозі через Неї.

Молитва

Маріє, Ти завжди освітлюєш нашу дорогу й стаєш на ній знаком спасіння та надії. Матір Божа, довіряємось Тобі. Ти — Зцілення Хворих. Ти була близько під Хрестом і бачила біль Ісуса, але зберегла сильну віру. Ти знаєш, чого ми потребуємо. Уповаємо на те, що Ти відповіси на наші прохання, щоб ми, як у Кані Галілейській, могли радісно святкувати, коли час випробування закінчиться. Мати Божої Любові, допоможи нам зрозуміти волю Отця й чинити все, що каже нам Ісус. Він бо взяв на себе наші страждання й також несе наші турботи, щоби привести нас через Хрест – до радості Воскресіння. Амінь.


Папа Франциск

Переглядів 2 033
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 липня 2010., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Знову закликаю вас: наслідуйте Мене з радістю. Усіх вас прагну вести до Мого Сина і вашого Спасителя. Ви не свідомі, що без Нього не маєте радості й миру, ні майбутнього, ні вічного життя. Тому, дітоньки, використайте цей час радісної молитви та віддання. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)