Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»Моліться до Святого Духа, щоб укріпив вас у вірі (о. Любо Куртович, OFM)

Моліться до Святого Духа, щоб укріпив вас у вірі (о. Любо Куртович, OFM)

  • 01 травня 2020, 23:33
Моліться до Святого Духа, щоб укріпив вас у вірі (о. Любо Куртович, OFM)У посланні минулого місяця Діва Марія нам говорила: «Я з вами всі ці роки, щоб вас вести дорогою спасіння». І в цьому посланні Вона також підбадьорює нас, укріпляючи наші серця у вірі й надії. Вона йде разом із нами нашими земними шляхами, якими проходила й Сама. У Її Серці туга за нашими серцями й душами, щоб ми зважилися вибрати те, що вічне.

 

Ми знаходимося на початку місяця травня, який особливим чином присвячений блаженній Діві Марії. Тому Папа Франциск у своєму травневому посланні закликає нас: «Я подумав, що варто заохотити всіх наново відкривати красу молитви на вервиці вдома протягом місяця травня. Це можна робити разом або ж особисто; самі обирайте як, відповідно до обставин, цінуючи обидві можливості. Однак у будь-якому випадку існує секрет для того, щоб так чинити, - простота».

 

Як говорив св. Іван Павло II, молитва Розарію - «короткий зміст Євангелія». З її допомогою ми з більшою усвідомленістю вступаємо до таємниці спасіння, принесеного нам Ісусом Христом. У вступі до Розарію ми найперше промовляємо Символ віри, стверджуючи таким чином свою відданість і віру в Бога. Потім читаємо молитву, якою молився Сам Син Божий, Ісус Христос, - «Отче наш». І після цього підходимо до Марії з тими словами, якими привітав Її архангел Гавриїл, і просимо допомогти в тому, щоб Бог помножив у нас віру, зміцнив довіру до Нього і привів нашу любов до досконалості.

 

У Розарії, молячись «Слава Отцю», ми прославляємо Бога; після вступу, молячись «Радуйся, Маріє», роздумуємо про таємниці спасіння: увіходимо в події втілення й народження Ісуса, а відтак у події Його Хресної дороги - Гефсиманії, бичування, несення хреста й розп'яття, що вводять нас у воскресіння, вознесіння й у зіслання Святого Духа, через яке ми стали дітьми Божими, і, нарешті, споглядаємо Марію - першу після Ісуса воскреслу і Яка тілом вже перебуває на небі, Царицю Неба і землі.

 

Так, у молитві, вдивляючись у ці події, ми починаємо усвідомлювати, що зробив для нас Ісус, щоб урешті-решт побачити в Марії те, якими станемо й ми самі.

Важливо молитися Розарій серцем, зібрано. Це означає, що насамперед необхідно зібратися, повірити, усвідомити для себе, що Марія - тут, перед нами, і, вдивляючись у Неї, вслухатися в таємниці кожного окремого десятка. Розарій, який молимося в зібраності, робить молільника щасливим і переміненим. Чимало свідчень тих, хто, наполегливо молячись Розарій, пережив відродження, нове життя, гармонію, цілісність, мир, щастя та спасіння.

Добре носити розарій при собі й молитися на ньому непомітно - у дорозі, на прогулянці, при безсонні, тоді, коли нас охоплюють занепокоєння й тривога, і за інших обставин.

Будемо молитися до Святого Духа, як закликає нас Діва Марія. Святий Дух, за вченням Церкви, - Той, Хто оновлює обличчя землі. Він здатний і бажає оновити також і наші серця, наші людські взаємини, наші немочі, щоб ми увійшли в спілкування з Богом, освітити нашу тьму - і створити все в нас новим.

 

Молитва:

 

Маріє, ти завжди сяєш на нашій дорозі як знак спасіння та надії.

Ввіряємося Тобі, Здоров’ю хворих, Яка під хрестом єдналася з болями Ісуса, зберігаючи стійкою Свою віру.

Ти, що є Спасінням римського люду, знаєш, чого потребуємо, й ми впевнені, що подбаєш про все, аби, як у Кані Галілейській, після цієї хвилини випробування повернулися радість і свято.

Допоможи нам, Мати Божественної Любові, підкорятися волі Отця та чинити те, що нам скаже Ісус, Який узяв на Себе наші страждання та обтяжився нашими болями, аби через хрест привести нас до радості воскресіння. Амінь.

Папа Франциск

Переглядів 2 709
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, передане 25 червня 2018 року через візіонерку Іванку

Під час останнього щоденного об’явлення, 7 травня 1985 року, Богородиця відкрила Іванці останню десяту таємницю й сказала, що протягом усього життя Іванки буде їй об’являтися раз на рік – у річницю об’явлень. Так сталося й цього року. Об’явлення тривало 3 хвилини (18:39 – 18:42), у цей час Іванка була в себе вдома. Під час об’явлення була присутня тільки сім’я Іванки. Після об’явлення візіонерка Іванка сказала:

«Богородиця дала нам наступне послання: "Діточки, моліться, моліться, моліться”. Богородиця була радісна й усіх нас благословила своїм материнським благословенням».

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)