Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Отець Любо Куртовіч напередодні Об’явлень: « Меджуґор'є все ж залишається тим місцем, яке несе добрі плоди»

Отець Любо Куртовіч напередодні Об’явлень: « Меджуґор'є все ж залишається тим місцем, яке несе добрі плоди»

  • 04 липня 2019, 15:54

 

Отець Любо Куртовіч напередодні Об’явлень: « Меджуґор'є  все ж залишається тим місцем, яке несе добрі плоди»24 червня напередодні Об’явлень Цариці Миру в Меджуґор'є на свято Йоана Хрестителя, в вечірній Святій Месі, головним служителем якої був Любо Куртовіч, прийняло участь 196 священиків, а також багато вірних, які прибули з нагоди цієї оказії.

Хоча ми святкуємо Річницю Об’явлень Богородиці завтра, саме в цей день і в цей час, 38 років тому, як продовжують свідчити візіонери, на Горі Об’явлень їм з’явилась Богородиця, з маленьким Ісусом на руках.

Цей день, коли з’явилась Матір Божа й непромовила нічого є дуже визначним. Це було свято Святого Івана Хрестителя, який був відомий, на той час, як той хто приготував шлях нашому Господу, той, який вказав на Нього, як на Агнця Божого, який забирає наші гріхи, тягарі, тривоги та відчуття провини.

Це є те, що, в такий різний спосіб, зараз робить Богородиця, - готує шлях та веде нас до Ісуса.

Цей перший день - День Об’явлень, є дуже визначальним днем в Меджуґор'є , оскільки знаменується присутністю Богородиці. Немає нічого важливішого, нічого більш значущого з усього того, чого ми потребуємо, ніж Бог, важливішого за Того, якого Вона нам приносить та до кого веде.

Це саме те, про що впродовж всіх цих років свідчить багато хто з нас, свідчить своїм життям, яке змінилося, своїм наверненням та духовним пробудженням після духовної смерті. Неможливо порахувати всі ці душі та серця, які були перемінені від дотику Неба та просто незлічити тих благодатей, які вилились на нас.

Меджуґор'є все ж залишилося тим самим місцем благодаті та несе добрі плоди, попри всі заперечні твердження. Ґоспа є Жива тут, Вона тут присутня і Вона продовжує запрошувати до переміни кожне людське серце.

Це навернення та зміна є тим, чого потребуємо щодня. Ми це знаємо, на початку є дуже легко стати ентузіастом, але залишатися ним/нею впродовж 38-ми років є просто неможливо, керуючись тільки людськими принципами. Ґоспа ніколи не говорила нам прийти сюди для того щоб побачити ЇЇ. Вона говорить до нас в більш вимогливий спосіб і дає нам все необхідне, щоб ми могли виконати те, про що Вона нас усіх просить — бути відкритими до життя, в Божій присутності... Також, сама Церква, впродовж всіх цих років розпізнала ці добрі плоди, які ми тут бачимо, які виростають в Меджуґор'є, як сказав Отець Любо Куртовіч, наголошуючи на євангелізаційному моменті : "по плодам їхніх пізнаєте їх”. Дерево пізнається за його плодами. Ми не можемо побачити коріння, але ми бачимо плоди. Так і тут. Плоди, які ми тут бачимо мають своє коріння. Воно "проросло” 38 років тому і це: молитва, піст, навернення, Свята Меса від серця, Адорація Ісуса в Пресвятих Дарах, Слово Боже, сповідь та примирення: з собою та тими хто довкола — нашими сусідами.

Отець Любо є парафіяльним священиком в м. Гумак, звідки почалася Проща за Мир. Вона розпочалася о 6:00 ранку з благословення паломників та молитви навпроти церкви Святого Антонія. В Меджуґор'є прибула в 10:00 ранку. Отець Марінко Шакота був тим, хто традиційно вів молитву впродовж всієї пішої прощі.

Молитва за мир є бажанням Ґоспи. Ми є тут для того, щоб його виконати. Молитва працює та відкриває шлях до Бога. Молитва є тим, чого потребує цей світ найбільше, сказав Отець Марінко та додав, що багато паломників з усього світу є тут задіяні.

На завершення свою подяку також висловив Звонімір Павчіч та Хуберт Лібгер - паломники з Німеччини, які в 1992 році зініціювали цю прощу, після того, як закінчилась війна. Було сказано наступне: «Сьогодні відчуваю себе дуже вдячним попри те, що я не можу ходити протягом останніх трьох років. Та я дуже зворушений тим, що парафія продовжує нашу ініціативу, що ми всі поєднані в молитві, за мир.».

Нагадуємо, сьогодні ми святкуємо Річницю Об’явлень Богородиці. Урочиста Свята Меса буде відбуватися о 19:00. Після цього, як зазвичай, буде проходити Адорація Пресвятих Дарів, яка триватиме до 7 ранку та яка практикується в Меджуґор'є кожного 25 числа місяця. (Фото)

Переглядів 1 791
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 11 серпня 1984р.
"Дорогі діти! Моліться, бо сатана й надалі хоче порушити Мої плани. Моліться серцем і в молитві віддайте себе Ісусу!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 628
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)