Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Меджуґор'є: Презентація книги Отця Šimun Šito Ćorić-а

Меджуґор'є: Презентація книги Отця Šimun Šito Ćorić-а

  • 01 березня 2017, 20:52

Меджуґор'є: Презентація книги Отця Šimun Šito Ćorić-аУ Меджуґор'є, в п'ятницю, 24 лютого Інформаційним Центром «Мір» Меджуґор'є та меджуґорським Парафіяльним Бюро було організовано презентацію книги «100 найважливіших хорватських чоловіків та жінок».

Автором книги являється Отець Simun Sito Coric - місіонер у Швейцарії, письменник, професор університету та автор музики. Мета цієї книги полягає в тому,  щоб дати уявлення щодо питання найбільш важливих хорватських чоловіків та жінок в ході нашої історії.

На вечорі також були присутні такі особистості, як Єпископ Emeritus of Gospic, Монсеньйор Mile Bogovic, професор Ante Bezen. Академік Dubravko Jelcic теж був у списку гостей, але через стан свого здоров'ї, не зміг бути присутнім.

Ось, що сказав особисто автор Отець Simun про цю книгу: «В передмові я написав, що пропонував кожному скласти свій власний список 100-та хорватських чоловіків та жінок. Це було б чимось захоплюючим і для вас, що змусило б працювати над цим все більше і більше. Цікавим є те, що ці люди були тими, хто дуже надихав у цей час, та кожен з них мав неабияку цінність в розмаїтті своєї діяльності. Помітно і те, що вони мали своєрідну впливовість і закордоном. Тільки наприкінці написання своєї книги, я помітив, що кожен з цих людей, про яких йдеться у ній, жив, або працював закордоном. Ми є справжньою нацією іммігрантів. Також можна помітити й іншу річ, що ми як нація були завжди відкриті до тих, хто приїжджав до нас, до тих, хто були членами інших націй. Перше покоління іммігрантів їхали в Хорватію, як до себе до дому та інколи сприймали цю землю, як свою рідну».

Профессор Bezen говорив про всіх тих, кому присвячена ця книга, в якій відображена наша Ховатська світова історія: «Ця книга призначена для усіх, хто зацікавлений в культурі, у минулому та сучасному, хто цінує скарб нашої історії, який зберіг наш народ і врешті решт дозволив нам мати нашу власну країну».

Протягом 14-ти століть Хорватська історія була тісно пов'язана з Католицькою Церквою та завжди була просякнута християнськими елементами. З цього приводу, Монсеньйор Mile Bogovic сказав наступне: «Отець Sito розпочав написання цієї книги з метою, щоб показати кращу і красивішу картину нашої історії. Він зробив те, що й Аnte Bakovic, коли написав свою «Хорватську Історію Мучеництва Святих». Він зробив те, що і я планував зробити, коли отримав ідею написати «Життєпис Святих». В ті часи було стільки чудових та вражаючих людей, які ніколи не отримали жодного визнання через політичні мотиви! Ми можемо бачити, що багато речей, якими ми керуємося зараз, почали зникати. І нам потрібно зберегти хорватську історію, для того, щоб вона була представлена такою, якою вона була насправді».

Також вони згадали, що Отця Didak Buntic-а - людини, яка надихнула багатьох, не було у списку, наведеному в цій книзі. На питання, чому це було так, автор відповів що, на початковому етапі, Отець Didak повинен був бути у цьому списку, але, беручи до уваги подання всіх періодів із різних соціальних областей, він врешті-решт не ввійшов в остаточний список. Проте, Отець Sito продовжував працювати над відкриттям багатьох невідомих подробиць з життя цього великого священика та представив публіці кілька пісень, які стали частиною мюзиклу про Отця Didak Buntic-а. Музична частина вечора була збагачена співом вокального гурту Bratovština із парафії Gorica-Sovići. (Фото)

Переглядів 0
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 2009., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! У цей радісний день приношу вас усіх до Мого Сина, Царя миру, щоб Він дав вам Свій мир та благословення. Дітоньки, діліться в любові цим миром і благословенням з іншими. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)