Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»УГКЦ»Літургійні читання на 23 квітня (УГКЦ)

Літургійні читання на 23 квітня (УГКЦ)

  • 23 квітня 2018, 10:59

Греко-католицький календар:
Мучч. Терентія, Помпілія і тих, що з ними

Апостол
Діян. 6, 8-7, 5; 47-60

8. Стефан же, повний благодаті й сили, творив чуда й великі знаки в народі. 9. І встали деякі з синагоги, так званої лібертинів, киренеїв, олександрійців, а й з Кілікії та з Азії і сперечалися із Стефаном, 10. але не могли встоятися супроти мудрости й духа, що ним говорив. 11. Тоді вони підмовили людей, щоб сказали: «Ми чули, як він говорив образливі слова проти Мойсея та проти Бога.» 12. І підбурили народ, старших та книжників і, наскочивши, схопили і привели його в синедріон. 13. Там вони поставили свідків, які говорили: «Цей чоловік не перестає говорити проти цього святого місця та Закону. 14. Ми чули, як він говорив, що Ісус, отой Назарянин, зруйнує це місце й переінакшить звичаї, які Мойсей був передав нам.» 15. І коли всі, що засідали в синедріоні, пильно дивилися на нього, бачили його обличчя, немов обличчя ангела. 1. А первосвященик спитав: «Чи воно справді так?» 2. Він же відповів: «Мужі брати й отці, слухайте: Бог слави з’явився батькові нашому Авраамові, як він ще був у Месопотамії, перш ніж він оселивсь у Харані, 3. і сказав до нього: Вийди з землі твоєї і з роду твого, і йди в землю, яку покажу тобі. 4. Тоді він вийшов з Халдейської землі й оселивсь у Харані; а звідси, як умер його батько, (Бог) переселив його у цю землю, в якій живете нині. 5. І не дав йому в ній спадщини ані на ступінь ноги, але обіцяв дати її йому в посілість, і його потомкам після нього, хоч у нього й не було дитини. 47. А Соломон збудував йому дім. 48. Та не в рукотворених проживає Всевишній як пророк говорить: 49. Небо – престол мій, земля ж -підніжок ніг моїх. Який дім ви мені збудуєте, каже Господь, або яке місце мого відпочинку? 50. Хіба то не моя рука створила те все? 51. Ви, твердошиї та необрізані серцем і вухом! Ви завжди противитеся Духові Святому! Які батьки ваші, такі й ви. 52. Кого з пророків не гонили батьки ваші? Вони вбили тих, що наперед звіщали прихід Праведного, якого ви тепер стали зрадниками й убивцями; 53. ви, що одержали закон через звістування ангелів, але не зберігали його.» 54. Почувши це, вони розлютилися своїм серцем і скреготали зубами на нього. 55. (Стефан же), повний Духа Святого, дивлячись у небо, побачив славу Божу й Ісуса, який стояв по правиці Бога, 56. і мовив: «Ось бачу відкрите небо і Сина Чоловічого, який стоїть по правиці Бога.» 57. Вони ж закричали голосом великим і, затуливши вуха свої, кинулись на нього разом 58. та вивели за місто, і почали каменувати. Свідки ж поклали свою одежу у ногах хлопця, що звався Савло. 59. І каменували Стефана, який взивав, мовивши: «Господи Ісусе, прийми дух мій!» 60. А впавши на коліна, закликав сильним голосом: «Господи, не постав їм цього за гріх!» І промовивши це, смертю заснув.

Євангеліє
Йо. 4, 46-54

46. Він же подався знов у Кану Галилейську, де ото був перетворив воду на вино. А був один царський урядовець, син якого слабував у Капернаумі. 47. Зачувши, що Ісус прибув з Юдеї в Галилею, прийшов він до нього та й заходився просити, аби прибув і оздоровив його сина, той бо мав уже вмирати. 48. Ісус і каже до нього: «Не увіруєте, якщо не побачите чудес та див!» 49. А царський урядовець йому: «Господи, зійди, заки вмре моя дитина!» 50. Промовив Ісус до нього: «Іди, син твій живий.» Повірив чоловік слову, що вирік йому Ісус, та й пішов собі. 51. А коли був уже в дорозі, слуги, що йому назустріч вийшли, сказали йому, що син його живий-здоровий. 52. Він же спитав їх, о котрій годині йому полегшало. «Учора ввечері о сьомій годині пропасниця його полишила», – сказали вони йому. 53. І зрозумів батько, що о тій самій годині сталося те, коли ото Ісус йому сказав: «Син твій живий.» І увірував сам, та й увесь дім його. 54. Це ж друге чудо вчинив Ісус, повернувшися з Юдеї у Галилею.

Переглядів 2 099
Віра може зробити все!


Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, від 2 серпня 2015
Дорогі діти! Я як мама, яка любить своїх дітей, бачу наскільки важкий час, у якому живете. Бачу ваше страждання, але маєте знати, що ви не самі. Мій Син — з вами. Він є всюди. Невидимий, але можете Його бачити, якщо живете Ним. Він є світло, яке освітлює вам душу і дає мир. Він є Церква, яку маєте любити й завжди молитись і боротися за неї – але не лише словами, а й ділами любові. Діти мої, вчиніть, щоб усі пізнали Мого Сина, вчиніть, щоб був люблений, бо істина є в Моєму Синові, народженому від Бога, — Синові Божому. Не втрачайте час, роздумуючи забагато, — так ви віддалитеся від істини. Простим серцем прийміть Його слово і живіть його. Якщо живете Його слово, будете молитися. Якщо живете Його слово, будете любити милосердною любов’ю, любити одне одного. Що більше будете любити, то далі будете від смерті. Для тих, хто житиме слово Мого Сина і хто любитиме, смерть буде життям. Дякую вам. Моліться, щоб ви могли бачити Мого Сина у ваших пастирях. Моліться, щоб могли Його обійняти у них.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)