Літургійні читання на 9 серпня (УГКЦ)

  • 09 серпня 2016, 00:30

† Вмуч. Пантелеймона, лікаря

Апостол
1 Кор. 10, 5-12.
 
5. Одначе, багато з них були не боговгодні, тому вони й полягли в пустині. 6. А сталося це, щоб нам бути прикладом, щоб ми лихого не пожадали, як вони пожадали. 7. Та й ідолопоклонниками не ставайте, як деякі з них, як написано: «Народ сів їсти й пити, а потім устали забавлятись.» 8. Ані не чинім розпусти, як деякі з них чинили, і полягло їх за один день двадцять три тисячі. 9. Ані не спокушаймо Господа, як деякі з них спокушали, то й від гадюк загинули. 10. Ані не нарікайте, як деякі з них нарікали, то й від губителя загинули. 11. Та все це сталося з ними як приклад; написано ж на науку нам, що дійшли до повноти віків. 12. Тож, коли комусь здається, що він стоїть, нехай уважає, щоб не впав.

Євангеліє
Мт. 16, 6-12.
 
6. Ісус сказав їм: "Глядіть, бережіться закваски фарисейської і садукейської.” 7. Вони ж перемовлялись між собою і говорили: "Бо ми не взяли хліба.” 8. Помітив це Ісус і каже: "Чого перемовляєтесь між: собою, маловіри, – тому, що не взяли хліба? 9. І досі не збагнули? Чи ж ви не пам'ятаєте п'ятьох хлібів для п'ятьох тисяч, – а скільки ви кошів зібрали? 10. Ані тих сімох хлібів для чотирьох тисяч, – а скільки ви кошів зібрали? 11. Тож як же не розумієте, що я не про хліб вам говорив, коли казав: Бережіться закваски фарисейської і садукейської?” 12. Тоді ті зрозуміли, що він говорив їм стерегтися не хлібної закваски, а фарисейської та садукейської науки.

Апостол
2 Тим. 2, 1-10.
 
1. Ти ж, мій сину, зміцнюйся у благодаті, що в Христі Ісусі. 2. А що ти чув від мене при багатьох свідках, те передай вірним людям, які будуть здібні інших теж навчити. 3. Отож, перенось труди й ти, як добрий воїн Христа Ісуса. 4. Ніхто, бувши воїном, не втручається у справи життя цього, якщо хоче догодити тому, хто його найняв на службу. 5. І коли хтось бореться, то не отримує вінка, якщо не бореться законно. 6. Рільникові, що працює, належиться першому користатися з плодів. 7. Збагни, що я говорю, а Господь дасть тобі розуміння у всьому. 8. Пам'ятай про Ісуса Христа, що воскрес із мертвих, з роду Давида, згідно з моєю Євангелією, 9. за яку я страждаю аж до кайданів, немов злочинець. Та слова Божого зв'язати не можливо. 10. Тому я все терплю ради вибраних, щоб і вони осягли спасіння, що в Христі Ісусі, з вічною славою.

Євангеліє
Йо. 15, 17-16, 2.
 
17. Ось, що вам заповідаю: щоб ви любили один одного! 18. Ненавидить вас світ – то знайте: мене він ще перед вами зненавидів. 19. Були б ви від світу, то світ би своє любив. А що ви не від світу, бо я вибрав вас від світу, ось тому й ненавидить вас світ. 20. Згадайте слово, що його був я вам вирік: Слуга не більший від пана свого. Переслідували мене – переслідуватимуть і вас. А слово моє зберігали – зберігатимуть і ваше. 21. Та все те робитимуть вам за моє ім'я, не знають бо того, хто послав мене. 22. Якби я не прийшов і не говорив до них, гріха не мали б вони. Та нині нема їм пробачення за їхній гріх! 23. Хто ненавидить мене, той і Отця мого ненавидить. 24. Був би я не вчинив серед них діл, що їх ніхто інший не вчинив, – гріха не мали б вони. А так – ось бачили, і зненавиділи: і мене, і Отця мого. 25. Але щоб здійснилося слово, яке в законі їхньому записано: Зненавиділи вони мене без причини! 26. Як прийде Утішитель, якого зішлю вам від Отця, Дух істини, який від Отця походить, то він і свідчитиме за мене. 27. Та й ви свідчитимете: ви бо зо мною від початку.» 1. «Повідав я вам те, щоб ви не зневірилися. 2. Виключать вас із синагог. А й година настане, коли то всяк, хто вас убиватиме, буде гадати, що служить тим Богові.

Переглядів 2 400
Додати коментар

Послання Богородиці, 2 жовтня 2014
Дорогі діти! Материнською любов'ю вас прошу: любіть одне одного. Нехай у ваших серцях буде так, як від самого початку хотів Мій Син: на першому місці - любов до Небесного Отця і до ближнього свого, понад усе земне. Дорогі Мої діти, хіба не розпізнаєте знаків часу? Хіба не розпізнаєте, що все те, що навколо вас, все, що відбувається, - тому що немає любові? Зрозумійте, що спасіння є в істинних цінностях. Прийміть міць Небесного Отця. Любіть Його і почитайте. Ідіть слідами Мого Сина. Ви, діти Мої, апостоли Мої дорогі, ви завжди знову збираєтеся біля Мене, тому що спраглі. Спраглі миру, любові та щастя. З Моїх рук напийтеся. Мої руки вам простягають Мого Сина, Який є джерелом чистої води. Він оживить вашу віру і очистить ваші серця, бо Мій Син любить чисті серця, а чисті серця люблять Мого Сина. Тільки чисті серця є смиренними й мають міцну віру. Таких сердець Я чекаю від вас, діти Мої. Мій Син сказав Мені, що Я Мати цілого світу. Вас, які Мене такою приймаєте, прошу, щоб Мені своїм життям, молитвою й жертвою помогли, щоб Мене всі Мої діти прийняли як Матір, щоб їх могла повести до джерела чистої води. Дякую вам! Дорогі Мої діти, коли вам ваші пастирі своїми благословенними руками простягають тіло Мого Сина, завжди в серці дякуйте Моєму Синові за жертву й за пастирів, яких вам завжди знову дає.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 628
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)