Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу ХХ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на середу ХХ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 21 серпня 2024, 00:30

Римо-католицький календар

Середа ХХ звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Єз 34, 1-11

Читання з Книги пророка Єзикиїла.

Надійшло до мене таке слово Господнє: «Сину людський! Пророкуй проти пастирів Ізрáїля, пророкуй і скажи пастирям: Так говорить Господь Бог: Горе пастирям Ізрáїля, які пасуть самих себе! Чи ж не вівці пастирям пасти?  Ви пили молоко, одягались у вовну, різали, що було вгодоване, овець же не пасли. Слабих овець ви не підсилювали, недужих не гоїли, ранених не перев’язували, розбіглих не завертали, загублених не шукали. Ви правили ними жорстоко й насильно. І розсипались вони без пастуха та й стали здобиччю усіх польових звірів. Вони розпорошились. Блукають Мої вівці по всіх горах та по всіх горбах високих; по всій країні розсипались Мої вівці; ніхто про них не дбає, ніхто їх не шукає.
Тому слухайте, пастухи, слово Господнє: Клянусь, як от живу Я, — слово Господа Бога, — за те, що овець Моїх віддано на розграбування, за те, що Мої вівці стали здобиччю польових звірів, — бо пастуха не було, — за те, що пастухи Мої не дбали про Моє стадо, бо Мої пастухи пасли самих себе, овець же Моїх не пасли, за те, пастухи, слухайте слово Господнє!
Так говорить Господь Бог: Ось Я проти пастухів. Я заберу Моїх овець із їхніх рук і не дам їм більше пасти Мої вівці. Вони не будуть більше пасти самих себе. Я вирву в них із рота Мої вівці, і не будуть більше вони їм їжею. Так бо говорить Господь Бог: Сам, сам Я буду дбати за Моїх овець і буду їх доглядати».

Слово Боже.

Псалом респонсорійний
Пс 23 (22), 1-3а. 3бв-4аб. 4вг-5аб. 5вг-6 (П.: пор. 1)

Господь — мій Пастир, всього маю вдосталь.
Або: Господь мене випасає, нічого мені не бракує.

Господь — мій Пастир. Я не матиму недостатку. *
На зелених лугах Він дає мені відпочити,
веде мене на тихі води; *
мою душу Він обновляє.

Веде мене праведності стежками  *
ради Імені свого.
Коли я піду навіть долиною смертної тіні, *
зла не злякаюся, бо Ти зі мною.

Твій жезл і Твій посох — *
вони мене втішають.
Переді мною трапезу Ти готуєш *
навпроти тих, які мене утискають.

Ти намастив мою голову олією, *
переливається моя чаша.
Отожв усі дні життя мого †
добро і милосердя супроводжувати мене будуть, *
і я на довгі дні поселюся в Господнім домі.

Спів перед Євангелієм
Євр 4, 12

Алілуя, алілуя, алілуя.

Слово Боже — живе і діяль­не,
воно розрізняє думки і наміри серця.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 20, 1-16а

 Читання святого Євангелія від Матея.

Того часу Ісус розповів своїм учням таку притчу: «Царство Небесне подібне до чоловіка-господаря, який вийшов рано-вранці найняти робітників до свого виноградника. Домовившись з робітниками по динарію за день, він послав їх до свого виноградника. Вийшовши близько третьої години, по­бачив інших, які стояли без діла на рин­ку, і сказав їм: “Ідіть і ви у вино­град­ник — і дам вам те, що має бути по справедливості”. Вони пішли. Знову вийшовши близько шостої і дев’ятої години, зробив так само.
Коли вийшов близько одинадцятої години, знайшов інших, які стояли, і каже їм: “Чому ви стоїте тут без діла цілий день?» Кажуть йому: “Бо нас ніхто не найняв”. Він каже їм: “Ідіть і ви у ви­но­градник”.
Коли настав вечір, каже гос­по­дар виноградника до свого управителя: “Поклич робітників і дай їм винагороду, почавши від останніх і аж до перших”. Ті, хто прийшов близько одинадцятої години, одержали по динарію. А коли підійшли перші, то ду­мали, що одержать більше, але й вони отримали по динарію.
А одержавши, вони почали нарікати на господаря дому, кажучи: “Оці останні попра­цю­вали одну годину, а ти прирів­няв їх до нас, які винесли тягар дня і спеку”. А він у відповідь сказав одно­му з них: “Друже, я не поводжуся несправедливо з тобою; чи не за динарія домовився ти зі мною? Візьми своє і йди. Я ж хочу й цьому останньому дати так само, як і тобі; хіба не можна мені зробити з моїм те, що я бажаю? Чи твоє око заздрісне через те, що я добрий?”
Так останні будуть першими, а перші — останніми».

Слово Господнє.

Переглядів 48
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 лютого 1987р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні всіх вас хочу огорнути Своїм Покровом і повести всіх на дорогу навернення. Дорогі діти, прошу вас, дайте Господеві все своє минуле, все зло, яке нагромадилось у ваших серцях. Хочу, щоб кожен із вас був щасливий, а з гріхом таким ніхто не може бути. Тому, дорогі діти, моліться –і в молитві пізнаєте нову дорогу радості. Радість об’явиться у ваших серцях, і так ви будете радісними свідками того, чого від кожного з вас хочемо Я і Мій Син. Я вас благословляю. Дякую вам, що відповіли на мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 310 383
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Вересень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

А Ви були в Меджугор'є?


Вересень 2024 (23)
Серпень 2024 (41)
Липень 2024 (42)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (37)