Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок XV звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок XV звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 15 липня 2024, 08:54

Римо-католицький календар

Понеділок XV звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Іс 1, 1о-17

Читання з Книги пророка Ісаї.

Слухайте слово Господнє, князі содомські! Почуйте вухами закон Бога нашого, народе гоморський!
«Що Мені з безлічі ваших жертв?» — говорить Господь. «Я пересичений всепаленням баранів і ситтю годованих телят. Кров биків, ягнят та козлят Мені не мила. Як приходите, щоб з’явитись перед Моїм обличчям, то хто від вас вимагає, щоб ви топтали Мої двори?
Не приносьте більше пустих дарів!  Мені стали осоружними кадило, нові місяці, суботи і скликання сходин. Я не можу стерпіти беззаконня разом з урочистим зібранням. Новомісяччія ваші та святкування ваші зненавиділа душа Моя. Вони для Мене стали тягарем, Я втомився їх зносити.
Коли ви простягаєте руки ваші, Я відвертаю від вас Мої очі. Навіть коли помножуєте молитви ваші, Я їх не чую, адже руки ваші повні крови.
Обмийтеся, станьте чистими; усуньте з-перед Моїх очей нікчемні ваших вчинків; перестаньте чинити зло! Навчіться добро чинити, шукайте правди, захищайте пригнобленого, обороняйте сироту, заступайтеся за вдову!»

Слово Боже.

Псалом респонсорійний
Пс 50(49), 8-9. 16бв-17. 21-23 (П.: пор. 23б)

Безвинним серцем покажу спасіння. 
Або: Тому, хто непорочний у дорозі, я покажу спасіння Боже. 

Я не буду звинувачувати тебе за твої жертви, *
оскільки твої всепалення постійно переді Мною.
Не прийму телят з твого дому, *
ні козлів із твоєї отари.

Чому ти розповідаєш про Мої постанови, *
чому згадуєш Мій завіт своїми устами?
Ти ж зненавидів повчання *
і повністю Мої слова відкинув.

Ти таке робив, а Я мовчав. †
І ти вважаєш, що Я подібний до тебе?*
Я ж докорю тобі й виставлю твої гріхи перед твоїми очима.
Хто приносить жертву подяки, той Мене прославляє: *
і тому, хто крокує непорочним шляхом, †
Я покажу спасіння Боже. 

Спів перед Євангелієм
Пор. Мт 5, 10

Алілуя, алілуя, алілуя.

Блаженні переслідувані за правду,
бо їхнє Царство Небесне.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 10, 34 – 11, 1

Читання святого Євангелія від Матея.

Того часу Ісус сказав своїм Апостолам: «Не думайте, що Я прийшов принести мир на землю; не мир прийшов Я принести, а меч. Я прийшов порізнити чоловіка з його батьком, дочку з її матір’ю і невістку з її свекрухою; і вороги людини — її домашні.
Хто любить батька або матір більше, ніж Мене, той недостойний Мене; і хто любить сина або дочку більше за Мене, той недостойний Мене. І хто не бере свого хреста, а йде слідом за Мною, той недостойний Мене. Хто зберігає душу свою, той втратить її, а хто втратить душу свою заради Мене, той знайде її.
Хто вас приймає, той Мене приймає; хто приймає Мене, приймає Того, хто послав Мене. Хто приймає пророка в ім’я пророка, дістане нагороду пророка; і хто приймає праведника в ім’я праведника, одержить нагороду праведника. Якщо хто напоїть одного з цих малих чашею холодної води тільки тому, що він є учнем, воістину кажу вам: не втратить своєї нагороди».
Коли Ісус закінчив наставляти своїх Дванадцятьох учнів, то пішов звідти, щоб навчати й проповідувати в їхніх містах.

Слово Господнє.

Переглядів 92
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру від 2 листопада 2015 року
Дорогі діти, знову вам хочу говорити про любов. Зібрала вас коло Себе в ім’я Мого Сина, з Його волі. Хочу, щоб у вас була міцна віра, що випливає з любові. Бо ті Мої діти, які розуміють любов Мого Сина, і її наслідують, живуть у любові й надії. Вони спізнали Божу любов. Тому, діти Мої, моліться, моліться, щоб могли щораз більше любити і творити діла любові. Бо сама віра без любові і діл любові не є те, чого прошу від вас. Діти Мої, то є видимість віри. Це є вихваляння себе. Мій Син жадає віри й діл, любові й доброти. Я молюсь, а також прошу й вас: моліться і жийте любов'ю, бо хочу, щоб Мій Син, коли дивитиметься на серця всіх Моїх дітей, міг у них побачити любов і доброту, а не ненависть і байдужість. Діти Мої, апостоли Моєї любові, не втрачайте надію, не втрачайте силу. Ви це можете. Я вас підбадьорюю і благословляю. Бо все це цьогоземне, яке багато Моїх дітей, на жаль, ставлять на перше місце, промине, а лише любов і діла любові залишаться і відкриють браму Царства Небесного. При тій брамі Я на вас чекатиму. При тій брамі хочу привітати й обійняти всіх Своїх дітей. Дякую Вам!

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 310 013
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Вересень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

А Ви були в Меджугор'є?


Вересень 2024 (13)
Серпень 2024 (41)
Липень 2024 (42)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (37)