Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу ХХ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на середу ХХ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 23 серпня 2023, 01:30

Римо-католицький календар

Середа ХХ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Суд 9, 6-15

Читання з Книги Суддів

Того часу зібралися мешканці Сихему й увесь Бет-Мілло та пішли й обрали собі Авімелеха за царя під пам’ятковим дубом, що був біля Сихему. Коли переказано це Йотамові, він вийшов і став на верху гори Герізім і голосно кликнув до них, кажучи: «Слухайте мене, городяни сихемські, щоб і Бог вас слухав! Давно колись пустились дерева в дорогу, щоб помазати царя над собою. І сказали вони до оливки: «Царюй над нами!» Оливка ж їм відповіла: «Чи я ж мою оливу занедбаю, якою шанують Бога і людей, і піду хитатися над деревами?» Тоді сказали дерева до смоковниці: «Ходи ти, царюй над нами!» Смоковниця ж їм відказала: «Чи то ж солодощі мої занедбаю та смачний плід мій, і піду хитатися над деревами?» Тоді до виноградини дерева сказали: «Ходи вже ти, царюй над нами!» А й виноградина їм каже: «Чи то я могла б та вино моє занедбати, що звеселяє Бога й людей, та піти гойдатися над деревами?» Нарешті всі дерева кажуть до тернини: «Іди хоч ти, царюй над нами! Тернина ж до дерев відказала: «Коли ви справді хочете помазати мене царем над вами, то йдіть у моїм холодку ховайтесь; а як ні, вибухне огонь з тернини та й пожере кедри ливанські».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 21(20), 2-3. 4-5. 6-7 (П.: пор. 2а)

В силі Господній буде цар радіти

О Господи, в силі Твоїй цар радіє *
і в Твоїй допомозі веселиться вельми!
Бажанню уст його Ти йому вволив *
і проханню уст його Ти не відмовив.

Бо Ти йдеш йому назустріч благословенням щедрим, *
кладеш йому на голову вінець щирозлотний.
Життя просив він у Тебе: Ти йому дав його, *
довготу днів на віки вічні.

Завдяки Твоїй допомозі — велика його слава; *
величність і красу поклав єси на нього.
Бо Ти даєш йому благословення вічне *
і звеселяєш його радістю обличчя Твого.

Спів перед Євангелієм
Євр 4, 12

Алілуя, алілуя, алілуя

Слово Боже — живе і діяльне,
розрізняє чуття та думки серця.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 20, 1-16

† Слова Євангелія від святого Матея

Того часу Ісус розповів учням таку притчу: «Царство Небесне подібне до господаря, який вийшов якось вранці найняти робітників до свого виноградника. Домовившись з робітниками по динарію за день, він послав їх до свого виноградника. Вийшовши о третій годині, побачив інших, які стояли без діла на ринку, і сказав їм: «Ідіть і ви у виноградник — і дам вам по справедливості». Вони пішли. Далі, вийшовши о шостій та о дев’ятій годинах, зробив так само. Коли вийшов об одинадцятій годині, знайшов інших, які стояли, і каже їм: «Чому ви стоїте тут без діла цілий день?» Кажуть йому: «Бо нас ніхто не найняв». Він каже їм: «Ідіть і ви у виноградник». Коли настав вечір, каже господар виноградника до свого управителя: «Поклич робітників і дай їм платню, почавши від останніх і аж до перших». Ті, хто прийшов об одинадцятій годині, одержали по динарію. А коли підійшли перші, то думали, що одержать більше, але й вони отримали по динарію. Відтак, одержавши, нарікали на пана, кажучи: «Оці останні попрацювали одну годину, а ти прирівняв їх до нас, які винесли тягар дня і спеку». А він у відповідь сказав одному з них: «Друже, не кривджу тебе; чи не за динарія домовився ти зі мною? Візьми своє і йди. Я ж хочу й цьому останньому дати так само, як і тобі; хіба не можна мені зробити з моїм те, що я бажаю? Чи твоє око лукаве через те, що я добрий?» Так останні будуть першими, а перші — останніми».

Слово Господнє

Переглядів 163
Додати коментар

Послання Богородиці, 17 жовтня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Все має свій час. Сьогодні вас закликаю, щоб ви почали роботу над своїми серцями. Тепер завершились усі роботи в полі: ви вмієте знайти час для того, щоб вичистити найбільш занедбані місця, та серце залишаєте осторонь. Працюйте більше і з любов’ю очищуйте кожну частину серця. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 998
11:25, 14-07-2014

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (24)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)