Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на п’ятницю VI звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на п’ятницю VI звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 18 лютого 2022, 00:30

Римо-католицький календар

П’ятниця VI звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
Як 2, 14-24. 26

Читання з Послання святого апостола Якова

Яка користь, брати мої, коли хтось каже, що віру має, а діл не має? Чи віра може його спасти? Коли брат або сестра будуть голі й позбавлені щоденної їжі, а хтось із вас їм скаже: «Ідіть з миром, грійтеся та їжте», але не дасть їм потрібного для тіла, яка з цього користь? Так і віра, коли не має діл, сама по собі є мертвою.
Але хтось скаже: «Ти маєш віру, а я маю діла»; покажи мені свою віру без діл, а я покажу тобі віру зі своїх діл. Чи віриш, що Бог — один? Добре робиш! Але й біси вірять і тремтять.
О, марна людино! Чи ж не хочеш зрозуміти, що віра без діл безплідна? Наш батько Авраам хіба не з діл оправдався, коли приніс свого сина Ісаака на жертовник? Хіба не бачиш, що віра діяла разом з його ділами, і віра стала
досконалою через діла? І здійснилося Писання, що каже: «Повірив Авраам Богові, і це зараховано йому за праведність», і був названий Божим другом!
Подивіться, що людина оправдується ділами, а не самою вірою. Адже як тіло без духа мертве, так і віра без діл — мертва.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 112 (111), 1-2. 3-4. 5-6 (П.: пор. 1)

Благословенний, хто боїться Бога
або: Блаженна людина, для якої заповіді Господні
вельми до вподоби.

Блаженна людина, яка Господа боїться, *
і заповіді Його будуть їй вельми до вподоби.
Сильне буде на землі її потомство, — *
рід праведних буде благословенний.

Багатство і достаток у її домі, *
і її праведність продовжується навіки.
Для праведних в темряві засяяло світло. *
Він милосердний, праведний і щедрий.

Добра людина — та, яка щедра і позичає, — *
у правосудді свої діла буде вести.
Не похитнеться вона повіки; *
у вічній пам’яті праведник буде.

Спів перед Євангелієм 
Йн 15, 15б

Алілуя, алілуя, алілуя

Вас назвав Я друзями,
оскільки сказав вам усе, що почув від Отця Мого.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 8, 34 – 9, 1

Читання святого Євангелія від Марка

Того часу, покликавши до себе людей та своїх учнів, Ісус сказав їм: «Якщо хтось хоче йти за Мною, то нехай зречеться себе самого, візьме свій хрест і йде за Мною. Адже якщо хто хоче душу свою спасти, той погубить її, а хто погубить свою душу задля Мене і Євангелія, той спасе її. Бо яка користь людині, якщо придбає весь світ, але занапастить душу свою? Або що дасть людина взамін за душу свою? Бо коли хто посоромиться Мене і Моїх слів перед цим перелюбним і грішним родом, того і Син Людський посоромиться, коли прийде в славі свого Отця з ангелами святими!»
І промовив до них: «Воістину кажу вам: деякі з тих, які стоять отут, не скуштують смерті, доки не побачать Боже Царство, що прийшло в могутності».

Слово Господнє

Переглядів 834
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти, великі діла вчинив у Мені Небесний Отець, як і чинить їх у всіх тих, що Його ніжно люблять та вірно й віддано служать. Діти Мої, Небесний Отець вас любить, і через Його любов Я тут із вами. Він говорить до вас. Чому не хочете бачити знаків? Поруч із Ним усе є легшим. І біль, який проживаєте з Ним, є легшим, бо існує віра. Віра допомагає в болю, а біль без віри веде до відчаю. Біль, котрий проживаєте й приносите Богові, – підносить. Хіба Мій Син не через Свою болісну жертву відкупив світ? Я як Його Мати була з Ним у болю й стражданні так само, як Я і з усіма вами. Діти Мої, Я з вами в житті, у болю, у стражданні, у радості та любові. Тому майте надію. Надія дає зрозуміти, що тут є життя.  Діти Мої, Я вам говорю, Мій голос говорить вашій душі, Моє серце говорить вашому серцю. Апостоли Моєї любові, о, наскільки сильно вас любить Моє материнське серце. Скількох багатьох речей хочу вас навчити. Наскільки Моє материнське серце бажає, щоб ви були в цілості, а такими зможете бути лише тоді, коли у вас будуть з’єднані душа, тіло й любов. Прошу вас як Своїх дітей: багато моліться за Церкву та за її слуг – ваших пастирів, щоб Церква була така, яку Мій Син бажає - чиста, як джерельна вода, і повна любові. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)